Slik løser du problemer med iPhone-tomt batteri

Når iPhone-batteriet tappes over natten, bør du begynne å handle umiddelbart. Det er mange tilfeller når brukere møter dette problemet. En rekke årsaker kan sies som synder, men den viktigste er en programvareoppdatering. Jeg har lagt merke til at telefonbatteriet blir utladet spesielt etter en iOS-oppdatering. Selv om telefonen holder seg inaktiv om natten, bruker den batteri. Situasjonen krever noen feilsøkingstiltak.

Vanligvis tømmer iPhone-batteriet mitt mellom 15 og 20% ​​over natten; men når denne prosentandelen grenser til 30%, må du tenke på problemet. Før du går i gang med et batteribytteprogram, kan du sjekke noen tips og triks for å fikse problemer med iPhone-batteriet.

Er iPhone-batteriet tappet over natten? Tips for å løse problemet

Å startenytt eller tvinge om på nytt på enheten din vil ikke hjelpe deg. De to løsningene er de vanligste løsningene som tilbys av mange eksperter, men de kan ikke fungere for alle problemene du møter på iOS-enheten din.

Tips nr. 1. Slå av Wi-Fi og mobildata

IPhone-enheten din forblir inaktiv mest om natten. Et bedre trinn er å koble enheten fra en Wi-Fi- eller mobiltilkobling. Dette vil også gi deg god søvn om natten.

InnstillingerWi-FiSlå av Wi-Fi.

InnstillingerMobildata (Mobildata) → Slå av mobildata.

Alternativt kan du slå av Wi-Fi og mobildata fra Kontrollsenteret. Sveip opp eller ned på iPhone-skjermen og slå av Wi-Fi- eller mobildata.

Det kommer ikke varsler fra noen app på enheten din, og du kan redde telefonens batterilevetid.

Tips nr. 2. blåtann

I løpet av dagen kan du høre på musikk eller podcaster på iPhone via Bluetooth-hodetelefoner. Men på soverommet ditt må du tilbringe tid eller kvalitetstid med partneren din. Koble eventuelle Bluetooth-høyttalere eller hodetelefoner fra iPhone-en din. Hvis du ikke bruker Apple Watch, kan du også slå av Bluetooth-alternativet på telefonen.

InnstillingerBluetoothSlå av Bluetooth. Du kan også deaktivere Bluetooth ved å sveipe opp eller ned på telefonskjermen. Fra Kontrollsenteret trykker du på Bluetooth-ikonet for å slå det av.

Tips nr. 3. Juster lysstyrken

Justering av lysstyrke på iPhone vil ikke bare beskytte øynene dine, men også spare batterilevetid. I tillegg til å redusere lysstyrken, kan du også administrere nattskift og automatisk låsing på enheten.

Innstillinger → Skjerm og lysstyrke → Flytt glidebryteren BRIGHTNESS til venstre. Dette vil redusere lysstyrken på telefonen, og du kan se resultatene på iPhone-skjermen.

Tips 4. Bruk Night Shift Mode

Å bruke Night Shift-modus er en av måtene du kan spare batteri på iOS-enheten din. De siste par årene har ikke Apple gjort noen stor endring på dette området. Du finner dette alternativet i Skjerm og lysstyrke i Innstillinger-appen. Når du aktiverer Night Shift, skifter den automatisk fargene på telefondisplayet til den varmere enden av fargespekteret etter solnedgang.

Tips # 5. Aktiver laveffektmodus

Apple introduserte laveffektmodus i 2015 med iOS 9. Når du slår på dette alternativet, vil Apple-enheten få ytterligere tre timers batterilevetid. Det kan imidlertid hende at du ikke utfører noen oppgaver på iPhone-en før du deaktiverer modus for lite strøm. Siden funksjonen sparer iPhone-batteriet, bruker brukerne å bruke denne funksjonen på iPhone-en. Merk at modus for lite strøm ikke er tilgjengelig på iPad. Du kan også slå på laveffektmodus ved å bruke Siri og 3D Touch.

Tips # 6. Deaktiver beliggenhetstjenester

Tredjeparts iOS-apper som Facebook, WhatsApp, Skype og andre bruker GPS for å finne din plassering. Og de gjør dette kontinuerlig. Dette bruker iPhone-batteriet ditt når du bruker en av appene på iPhone-en. En bedre måte er å slå av Location Services på din iPhone.

InnstillingerPersonvernPlasseringstjenesterSlå av lokasjonstjenester.

En pop-up vises fra bunnen av telefonskjermen. Du blir bedt om å bekrefte handlingen din. Merk at handlingen din vil deaktivere Location Services for alle apper. Imidlertid vil dine personlige Location Services-innstillinger for apper bli gjenopprettet midlertidig i tilfelle du bruker Find My iPhone for å aktivere Lost Mode. Trykk til slutt på Slå av.

Tips 7. Slå av bakgrunnsapp-oppdatering

Om en dag åpner vi mange apper på iPhone-en vår. Når vi er ferdig med oppgaven vår på appen, glemmer vi å drepe appen fra å kjøres i bakgrunnen. Dette betyr at appen fremdeles er åpen i bakgrunnen. Når bakgrunnsoppdateringsalternativet er aktivert, holder appdataene appen oppdatert, og når du åpner appen igjen, får du de nye dataene på den appen.

Selv om funksjonen først og fremst er nyttig, forbruker den iPhone-batteriet ditt. Du kan deaktivere bakgrunnsoppdatering på iPhone for å spare batteri på telefonen.

InnstillingerGenereltOppdatering av bakgrunnsapp → Trykk på Oppdater bakgrunnsapp → Velg Av.

Alternativt kan du slå av bakgrunnsoppdatering for en bestemt app. På skjermbildet Bakgrunnsoppdatering kan du se en liste over apper som blir oppdatert i bakgrunnen. Du kan deaktivere koblingen for at enkelte apper slår av bakgrunnsoppdatering.

Tips 8. Oppdater apper regelmessig

Som iPhone-bruker skal du være våken nok til å ta noen proaktive handlinger. Vanlige appoppdateringer holder enheten sunn og avansert. Styrket batterilevetid er en av fordelene ved å oppdatere apper regelmessig. Apple og tredjepartsutviklere legger til og fjerner noen funksjoner fra appene sine. Mens Apple gjør det en gang i året, følger tredjepartsutviklere denne praksisen to eller tre ganger i måneden. Oppdateringer dreper feilene inne i appene og forbedrer dermed ytelsen til iPhone-apper.

Tips nr. 9. Oppdater iOS-programvare

Som nevnt ovenfor oppdaterer Apple sine aksjeapper hvert år. I juni sender Apple invitasjoner til iOS-utviklere om å delta på sin Worldwide Developers Conference (WWDC). Dette er tiden da Apple introduserer iOS-oppdateringen. Selskapet gjør noen betydelige endringer og oppgraderinger i operativsystemet.

Tips 10. Fjern unødvendige apper

En proff bruker har minst 100 tredjepartsapper på sin iPhone. Men de vet hvordan de kan spare batteri på enhetene sine. Du er kanskje ikke en proff bruker, men du kan bruke halvparten av appene på iPhone-en din. Og det kan være nesten 5-10 apper du vil bruke i løpet av måneder. Det er klokere av deg å fjerne de ubrukte appene fra telefonen din. Denne handlingen sikrer jevn ytelse på telefonen og sterkere batteri. Dessuten får du litt mer plass på enheten din til å lagre andre viktige data.

Tips 11. Sjekk batteribruk

Batteribruk lar deg vite hvilken app som bruker hvor mye batteri på din iPhone. Denne funksjonen ble introdusert av Apple i iOS 9, og i påfølgende programvareoppdateringer har Apple forbedret denne funksjonen mye. For å løse problemet med tomgang med batteri, må du sjekke batteribruk på iPhone.

Tips # 12. Batteribytteprogram

Hvis din iPhone er dekket av garanti, kan du få byttet batteri. Imidlertid bør du gå for dette i siste utvei, når alle trinnene ovenfor ikke klarer å gi noen resultater. Er du usikker på garantidekningen på enheten din? Du kan sjekke service og supportdekning på siden Sjekk dekning på Apples nettsted.

Det er stort sett alt for nå!

Logger av…

Mitt beste råd til alle er å koble iPhone fra Wi-Fi eller Cellular-data; bruk lav strømmodus om natten, og hold lysstyrken redusert. Jeg merker at noen av mine venner og kolleger lader enhetene sine selv om batteriet viser mer enn 50%. Man bør la iPhone-batteriet tappes til 20% eller mindre. Når du lader en helt drenert iPhone, varer batteriet lenger.

Ikke gå glipp av:

  • Batteri Widget Mangler på iPhone eller iPad? Tips for å bringe det tilbake
  • Viktige iPhone-tips du trenger å vite for å beherske telefonen
  • Slik forbedrer du iOS 13-batterilevetid på iPhone
  • Beste iPhone- og iPad-batterispareapplikasjoner

Hva gjør du for å spare batteriet på iPhone-en din? Del dine tilbakemeldinger med oss ​​på Facebook, Twitter og Instagram. Last ned iOS-appen vår for å lese andre feilsøkingsveiledninger.