Står overfor Wi-Fi-problemer i iOS 13: Her er noen hurtigreparasjoner

Hvis det var et løp for å være den mest buggy iOS-oppdateringen noensinne, ville iOS 13 sannsynligvis blitt kronet til mester. Og det også på lang avstand! Problemer som rask batteritømming og problemer med trådløs lading har gjort den siste iterasjonen av iOS ekstremt ustabil.

Vi har kommet med noen løsninger for å løse problemet med at Wi-Fi ikke fungerer i iOS 13 og iPadOS. Så om iPhone ikke klarer å koble seg til Wi-Fi, eller koble seg fra nettverket når den er låst, eller bare Wi-Fi ikke fungerer som den skal på enheten din, kan de nedenfor nevnte triksene hjelpe deg med å bli bedre fra problemene.

WiFi fungerer ikke i iOS 13 på iPhone: Slik løser du problemet

#1. Tilbakestill Wi-Fi-ruteren

Det mest grunnleggende og effektive hacket, så sørg for at du får det ut av veien før du bryter med andre innstillinger. Akkurat som datamaskinen din har Wi-Fi-ruter minne, CPU og lokal lagring som kjører over et operativsystem. Og på lik linje med datamaskinen din, hvis du kan starte enheten på nytt kan frigjøre hurtigbufferne og tilbakestille eventuelle feil.

Slå av WiFi-ruteren og koble fra strømkilden i minst 5 minutter. Koble deretter til strømkilden på nytt og start ruteren på nytt. Dette vil gjøre det mulig for kondensatoren å tømme helt, tømme all cache og sikre riktig tilbakestilling.

# 2. Start enheten på nytt

Et vanlig problem etter en ny oppdateringsimplementering er at mange apper eller funksjoner plutselig slutter å fungere. Som oftest er alt du trenger å tilbakestille noen interne innstillinger for å løse problemet. Å tvinge på nytt iPhone eller iPad vil gjøre det nødvendig når det fjerner søppelfiler og korrupte midlertidige data.

Hvis du bruker iPhone X Series, iPhone 8 og iPhone 8 Plus, følg denne detaljerte veiledningen for å tvinge til omstart. Når det gjelder iPhone 7 eller iPhone 7 Plus, trykk og hold inne Side- og Volum ned-knappene samtidig, til du ser Apple-logoen. For iPhone 6s og tidligere, iPad eller iPod touch, trykk og hold inne både Hjem og Topp (eller Side) knappene til du ser Apple-logoen.

# 3. Slå på flymodus

Airplane Mode suspenderer radiofrekvenssignaloverføringen fra enheten, og deaktiverer Wi-Fi, Bluetooth og mobilnettverk. Når den er deaktivert, starter den ikke bare på nytt, men oppdaterer de grunnleggende innstillingene for disse tjenestene. Og en tilbakestilling kan være alt du trenger for å fikse Wi-Fi-problemet på iPhone som kjører iOS 13.

For å aktivere flymodus, åpne Kontrollsenteret og bare slå PÅ modus. Tilbakestill iPhone-en for å sikre at internminnet blir oppdatert. Når enheten er aktiv, slår du av flymodus via kontrollsenteret.

Enten du tvinger på nytt på nytt enheten eller bruker flymodus for å tilbakestille innstillingene, bør det stort sett løse problemet. Hvis ikke, her er noen spesifikke innstillinger relatert hack som skal hjelpe deg å løse problemet.

# 4. Innstillinger for automatisk tilknytning

Under normale omstendigheter kobles iPhone automatisk til lagrede nettverk når og når det er innen rekkevidde. En oppdatering kan imidlertid påvirke innstillingene, og presse deg til å koble deg til nettverket manuelt. Hvis du vil administrere Auto-Join-innstillingene, åpner du Innstillinger → Wi-Fi.

Trykk på informasjonsikonet ( i ) ved siden av Wi-Fi-tilkoblingsnavnet; slå på Auto-Join- vekslingen. Hvis koblingen for automatisk tilkobling allerede er på, kan du prøve å tilbakestille nettverksinnstillingene.

# 5. Glem og koble til Wi-Fi-nettverket på nytt

Under oppdatering av iOS-en din, bør individuelle innstillinger endres. Noen ganger kan parametrene relatert til et spesifikt nettverk bli ødelagt og forårsake tilkoblingsfeil. Dette trinnet lar deg installere nettverkets innstillinger på nytt, fjerne alle feil.

Gå til Innstillinger → Wi-Fi for å glemme Wi-Fi-nettverket . Trykk her på informasjonsikonet ( i ) ved siden av Wi-Fi-tilkoblingsnavnet. Trykk på Glem dette nettverket; en popup vil be om bekreftelse, trykk på Glem for å bekrefte. Start enheten på nytt for å tømme nettverksbufrene.

Åpne Innstillinger → Wi-Fi på nytt, finn nettverket i delen Andre nettverk . Skriv inn passord og bli med i nettverket igjen. Hvis ting fremdeles ikke ser riktig ut, kan du hoppe på og tilbakestille nettverksinnstillingene.

# 6. Tilbakestill nettverksinnstillinger

Det kan være tilfelle at de nylig installerte innstillingene skaper noen konflikter. En nettverksinnstilling tilbakestilt sletter i utgangspunktet alle hurtigbuffer og tømmer DHCP-innstillinger og annen nettverksrelatert info. Det vil tilbakestille de nye nettverksinnstillingene og gjenopprette de opprinnelige nettverksalternativene og verdiene.

For å utføre denne handlingen Innstillinger → Generelt → Tilbakestill → Tilbakestill nettverksinnstillinger. Når iPhone er gjort, bør iPhone starte på egen hånd med originale nettverkskonfigurasjoner. Du må koble til Wi-Fi-nettverket igjen.

# 7. Tilbakestill alle innstillinger

Siden ingenting ser ut til å virke, er det på tide å få frem større kanoner. Selv om ikke de umiddelbare innstillingene, kan oppdatering til iOS 13 ha påvirket noen underliggende innstillinger som stopper Wi-fi-en fra å fungere. Dette trinnet skal utrydde eventuelle symptomer etter oppdatering som fører til problemet.

For å tilbakestille, gå til Innstillinger → Generelt → Nullstill → Nullstill alle innstillinger. Angi enhetskoden, hvis du blir bedt om det, og bekreft handlingen.

Enheten er konfigurert til standardinnstillinger, og alle dine tilpassede innstillinger blir slettet. Dette tilbakestiller ikke noe permanent datatap, da de interne dataene i telefonminnet ikke blir berørt.

# 8. Deaktiver VPN

Hvis du har aktivert et virtuelt privat nettverk (VPN) enten via innstillingsappen eller en VPN-app, kan dette være din skyldige. Deaktiver VPN- innstillingen fra Innstillinger- appen. For mer informasjon om VPN, sjekk ut dette innlegget.

Du kan ikke være i stand til å deaktivere den på grunn av VPN-appen du kanskje bruker. Så start appen og deaktiver VPN midlertidig. Når Wi-Fi-problemet ditt er løst, kan du aktivere VPN etter din bekvemmelighet.

# 9. Deaktiver Wi-Fi-nettverkstjenester

Selv om dette kan høres rart ut, men trikset ser ut til å fungere for mange iPhone-brukere. Som du kanskje vet, bruker et Wi-Fi-nettverk også posisjonstjenestene dine. Deaktivering av dette kan hjelpe med å løse Wi-Fi-relaterte problemer.

Gå til Innstillinger → Personvern → Plasseringstjenester bla ned til Systemtjenester . Bla ned til Wi-Fi-nettverk og slå av koblingen.

Når problemet er løst, og Wi-Fi begynner å fungere korrekt, kan du slå på denne funksjonen. For å gjøre det, følg de samme trinnene som er nevnt ovenfor, og slå deretter på bryteren for Wi-Fi-nettverk.

# 10. Angi tilpasset DNS

Noen ganger er en rask løsning for å løse din iPhone Wi-Fi-problemer å bytte til Google DNS eller OpenDNS. Vanligvis tildeler iPhone automatisk DNS basert på ruterkonfigurasjon; Det kan imidlertid hende du må endre den manuelt i slike tilfeller. For mer informasjon og veiledning om saken, sjekk ut dette innlegget.

# 11. Nedgradere

Hvis ingenting har fungert før det ennå, kan det være en viss feil. Apple-utviklere er ofte raske med å løse slike problemer; så slapp av og nedgrader til iOS 12. Vent noen dager og bytt tilbake til iOS13, med et håpefullt fullt funksjonelt Wi-Fi-nettverk.

Logger av

iOS 13 har en mengde nye funksjoner som du absolutt bør utforske; fra Dark Mode til Find My. Imidlertid, hvis WiFi-enheten din ikke fungerer på iOS 13, fratas du full funksjonalitet til slike nye funksjoner. Jeg håper at disse feilsøkingstipsene har hjulpet deg gjennom problemet. Hvis ikke, må du eskalere problemet til Internett-leverandøren din eller Apple Support.

Jeg byr på adieu for nå, med et løfte om å se dere alle snart og med mange slike tips, triks og hacks. Hvis du vil lese iOS 13 relaterte innlegg, her er noen lenker som kan hjelpe deg.

  • Slik oppdaterer du appene dine på iPhone og iPad i iOS 13 og iPadOS
  • Slik omorganiserer eller fjerner du apper på iPhone og iPad som kjører iOS 13
  • Hvordan aktivere lavdatamodus i iOS 13 på iPhone og iPad
  • Hvordan installere og bruke tilpassede skrifter i iOS 13 på iPhone eller iPad

I mellomtiden kan du dele din opplevelse og spørsmål med oss ​​i kommentarene nedenfor eller på sosiale mediesider - Instagram, Facebook og Twitter. Sørg også for å prøve ut iOS-appen vår for regelmessige oppdateringer angående Apple-økosystemet.