WiFi fungerer ikke i iOS 9 på iPhone og iPad: Tips for å løse problemet

Apples iOS 9 er nok en gang i nyheter av en ikke-så-god grunn. Helt siden lanseringen har den nyeste iOS skapt mange problemer for iDevice-eiere.

Brukere har hatt flere problemer etter å ha installert iOS 9; noen klaget over at AirDrop ikke fungerer; mange angret på at hackere kan omgå passord; iMessage som ikke fungerer var også et stort problem; andre var sammenfiltret med å fikse iOS 9 Update Stuck på "Slide to Upgrade" -skjermen; og treg ytelse av iOS 9 irriterte nesten alle brukere.

Denne gangen får folk Wi-Fi-problemer på iPhones, iPads og iPods touch. Selv om det ikke er noen offisiell løsning fra Apple-teamet, har vi undersøkt noen få mulige løsninger på denne nye saken.

Slik løser du iOS 9 WiFi-problemer på iPhone, iPad, iPod Touch

#1. Start iPhone, iPad & Modem og router på nytt

Vi vet at dette må ha kommet til tankene dine først, men mange brukere er nye i Apples økosystem, og derfor kan denne prosedyren glippe tankene. Dessuten kan brukere også gå for å starte modem og ruter på nytt som iDevices deres er koblet til. Dette ser ganske tøysete ut, men det fungerer noen ganger.

# 2. Glem Wi-Fi-nettverk

Neste er alternativet "Glem Wi-Fi Network" for å løse problemet. Følg noen enkle trinn for å utføre denne handlingen:

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen på iDevice → Trykk på Wi-Fi-alternativet.

Steg 2. Trykk på navnet på nettverket.

Trinn 3. Trykk på "Glem dette nettverket".

Det vises en melding: Glem Wi-Fi-nettverket “Network Name”?

Trinn 4. Trykk på Glem.

Hvis du vil være med på dette nettverket, må du oppgi passordet igjen. Når du har tastet passordet, må du sjekke om dette problemet er løst eller ikke.

# 3. Tilbakestill nettverksinnstillinger

Hvis det andre alternativet ikke klarer å løse problemet, kan du gå etter dette. Tilbakestill hele nettverksinnstillingene på iPhone eller iPad. Men hold på! Før du går foran, må du merke deg at etter å ha utført denne handlingen, mister du gjeldende mobil- og Wi-Fi-nettverksinnstillinger, Wi-Fi-passord og VPN-innstillinger.

Trinn 1. Start Innstillinger-appen på iDevice → Trykk på Generelt.

Steg 2. Bla nedover og trykk på Tilbakestill → Trykk nå på det tredje alternativet for Tilbakestill nettverksinnstillinger.

Dette bør trolig løse problemet med Wi-Fi på iPhone, iPad eller iPod touch.

# 4. Slå av / på Wi-Fi Assist

Wi-Fi Assist er en ny funksjon i iOS 9; denne funksjonen hjelper deg å overføre til mobildata når iDevice møter svakt eller dårlig Wi-Fi-nettverk. Du kan slå denne funksjonen PÅ og AV for å komme ut av dette problemet.

Trinn 1. Trykk på Innstillinger → Trykk på Cellular (På noen iPhones / iPads er denne funksjonen nevnt som Mobildata).

Steg 2. Bla ned til bunnen, der du kan se alternativet “Wi-Fi Assist” → Veksle og slå av “Wi-Fi Assist” 2-3 ganger.

Dette vil kanskje løse problemet med Wi-Fi på iOS 9.

# 5. Gå til OpenDNS eller Google DNS

Internett kan ikke gi deg samme hastighet hele tiden; noen ganger opplever du hastighetsproblemer eller tilkoblingsproblemer. Å endre den eksisterende DNS-serveren til OpenDNS eller Google DNS kan være en av løsningene.

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen på iDevice → Trykk på Wi-Fi-alternativet.

Steg 2. Trykk på navnet på nettverket eller på du kjører; Du kan se noen detaljer gitt i tall; IP-adresse, nettverksmaske, ruter og DNS .

Trinn 3. Trykk på tallene som vises ved siden av DNS; der kan du skrive Google DNS i Primær DNS og Sekundær DNS atskilt med komma (8.8.8.8, 8.8.4.4) alternativt kan du bruke OpenDNS, 208.67.222.123, 208.67.220.123.

# 6. Slå av lokasjonstjenester for Wi-Fi-nettverk

Deaktivering av lokasjonstjenester for Wi-Fi-nettverk har gitt positive resultater for noen brukere; du kan også følge drakten.

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen på iDevice → Trykk på Personvern.

Steg 2. Trykk på Location Services → Bla ned og trykk på System Services.

Trinn 3. Slå alternativet for Wi-Fi-nettverk AV.

Start din iPhone / iPad på nytt og sjekk resultatet.

# 7. Installer iOS 9 via iTunes

Mange brukere oppdaterer den nyeste iOS gjennom OTA; Apple-eksperter anbefaler ikke denne praksisen. Bruk heller iTunes for å oppdatere til den nyeste iOS 9. Dette kan løse problemet med Wi-Fi og andre problemer som kan svekke enhetens ytelse. Sjekk hvordan du kan oppdatere iOS på iPhone og iPad via iTunes.

# 8. Nedgrader til iOS 8.4.1

Hvis alle alternativene ovenfor ikke fungerer, kan du nedgradere til iOS 8.4.1 som siste utvei. Følg denne fremgangsmåten for å nedgradere til iOS 8.4.1.

Se hvordan du fikser problemet "WiFi fungerer ikke i iOS 9":

Håper dette vil hjelpe deg med å løse problemet. Ikke glem å dele tilbakemeldingene dine i kommentarer og på Facebook, Twitter og Telegram.

 

Legg Igjen Din Kommentar