Hvordan kopiere fil- eller mappebane fra Finder på Mac? Tre måter forklart

Tidligere skrev vi om hvordan du kan vise fil- og mappebane på Mac ved hjelp av Finder. I dag går vi et skritt videre og forklarer hvordan du raskt kan kopiere fil- eller mappebane fra Finder på Mac. Det er flere måter å få det til, og jeg vil overlate det til deg hvilken du skal bruke avhengig av dine behov.

Totalt er det tre måter å kopiere fil- og mappebane fra Finder. Den første er med en hurtigtast, den andre bruker terminalen, og den siste bruker Automator-appen og oppretter en permanent tjeneste. Vi vil diskutere alle tre i detalj, så la oss komme i gang.

Hvordan raskt kopiere fil- eller mappebane i Finder på Mac

  • Hvordan kopiere fil- eller mappebane i Finder på Mac ved hjelp av hurtigtast
  • Hvordan kopiere sti fra Finder på Mac ved hjelp av terminalapp
  • Hvordan kopiere fil- eller mappebane ved hjelp av Automator-appen

Kopier fil- eller mappebane i Finder på Mac ved å bruke hurtigtast

Trinn 1. Åpne Finder på Mac-en, og naviger deretter til fil eller mappe, og klikk på den for å velge.

Steg 2. Nå trykker du Kommando ( ) + I. Det åpner vinduet Hent info for filen eller mappen.

Trinn 3. Trippelklikk på filstien ved siden av “Hvor” for å velge den.

Trinn 4. Trykk nå Kommando ( ) + C for å kopiere filen eller mappebanen. Du kan lime det samme ved hjelp av Kommando ( ) + V der det er nødvendig.

Det er det. Det var lett. La oss se hvordan du kan gjøre det samme ved å bruke Terminal.

Kopier sti fra Finder på Mac ved hjelp av Terminal App

Trinn 1. Som vi gjorde i guiden over, åpner du Finder- appen og naviger til fil eller mappe du trenger for å kopiere banen.

Steg 2. Nå åpner Terminal- appen. Den enkleste måten er enten å bruke Spotlight-søk eller bruke Launchpad.

Trinn 3. Du må nå dra filen eller mappen inne i Terminal-appen. Det vil øyeblikkelig vise banen.

Trinn 4. Alt du trenger å gjøre nå er å velge den banen og deretter kopiere den. Du kan deretter lime den inn hvor som helst du ønsker.

Å bruke Terminal-appen for å kopiere banen er ikke en ideell måte å gjøre jobben på. Med mindre du ønsker å åpne den respektive mappen i selve terminalen, er det en lang prosess å kopiere filstien. Den enkleste og permanente løsningen er ved å lage en tjeneste i Automator-appen. La oss se hvordan vi gjør det.

Kopier fil- eller mappebane ved hjelp av Automator-appen

Trinn 1. I motsetning til de to prosessene ovenfor, trenger du ikke å åpne Finder-appen. I stedet åpner du Automator-appen på Mac-en.

Steg 2. Hvis du ikke blir presentert for det nye filopprettingsvinduet som standard, kan du starte det ved å trykke Kommando ( ) + N på tastaturet og dobbeltklikke deretter på “Rask handling.”

Trinn 3. Skriv inn "Kopier til utklippstavle" i venstre boks i innboksen ved siden av "Variabler; "

Trinn 4. Draalternativet Kopier til utklippstavle fra venstre sidefelt til høyre side.

Trinn 5. På høyre sidefelt velger du filer eller mappe fra rullegardinmenyen ved siden av "Arbeidsflyt mottar strøm." "Og velg " Finder " fra rullegardinmenyen ved siden av.

Trinn 6. Trykk Kommando ( ) + S for å lagre tjenesten. Navngi den som Copy to Path for å identifisere den raskt. Du kan navngi hva du vil; det er ingen regel for det.

Trinn 7 Nå åpner Finder-appen og høyreklikk på hvilken som helst fil eller mappe. Du vil merke et nytt alternativ "Kopier til sti." Det er tjenesten vi opprettet.

Navnet på alternativet kan variere hvis du har brukt noe annet i trinn 6. Klikk på alternativet for å kopiere banen.

Lett, er det ikke? Av alle de tre prosessene er den siste permanent og også enkel å betjene. Det krever engangsoppsett, men senere er ting enkelt.

Logger av…

Å finne en bane hjelper oss å navigere og administrere filstrukturene effektivt. Spesielt, hvis du jobber med flere apper samtidig, hjelper effektivt filhåndteringssystem med å få ting gjort mye raskere. Uansett hva som er grunnen, vil disse tre måtene å kopiere fil- og mappebanen faktisk være nyttige.

Du kan også gjerne utforske:

  • Slik viser du en filsti i søkelyssøk på Mac
  • Hvordan endre filnedlastingsplassering i Chrome og Firefox på Mac
  • Hvordan finne iPhone-sikkerhetskopiplassering på Mac og Windows

Vet du om noen annen måte å raskt kopiere fil- og mappebane på Mac? Del det med oss ​​i kommentarene. Og ja, ikke glem å holde kontakten på Facebook, Twitter og Telegram.