Slik sikkerhetskopierer / gjenoppretter du WhatsApp Chat-meldinger og bilder på iPhone og Android-enhet

Hvem vil ha et samspill med sjokkerende hendelser? Det ganske enkle svaret er - “Ingen.” La oss ta en sak for eksempel! Du hadde ikke sikkerhetskopiert WhatsApp-chathistorikken din på iPhone-en, og plutselig sletter den lille ungen din ubevisst appen sammen med alle tilhørende data. Ville du ikke angret på at du ikke tilbyr det ekstra beskyttelseslaget til meldingene dine? Det vil du sannsynligvis.

WhatsApp lar deg sikkerhetskopiere dataene både manuelt og automatisk. Og avhengig av behovet ditt, kan du stille inn appen til å sikkerhetskopiere dataene hver dag, ukentlig eller til og med månedlig. Hvis du noen gang står overfor en uventet situasjon (som den jeg nevnte over), kan du gjenopprette WhatsApp-chatloggen din når og når du vil. Uten å gjøre mye for å la meg vise deg hvordan det fungerer!

Hvordan sikkerhetskopiere / gjenopprette WhatsApp Chat-meldinger og bilder på iPhone og Android-enhet

For å komme i gang, må du forsikre deg om at iCloud Drive er slått på for WhatsApp Backup. Åpne Settings-appen → Apple ID-banner → iCloud → Slå på bryteren ved siden av iCloud Drive, og sørg deretter for at bryteren ved siden av WhatsApp er slått på.

Trinn 1. Start WhatsApp på din iPhone.

Steg 2. Nå, trykk på Innstillinger- ikonet nederst til høyre.

Merk: På Android-enheten din trykker du på menyknappen øverst til høyre og velger Innstillinger.

Trinn 3. Deretter trykker du på Chats og klikker deretter Chat Backup.

Trinn 4. Neste opp har du muligheten til å ta med videoer i sikkerhetskopien. Hvis du vil ha alle sendte / mottatte klipp ombord, må du slå på bryteren ved siden av Inkluder videoer. Trykk deretter på Sikkerhetskopier nå.

La neste gang appen sikkerhetskopiere chatloggen din på en fredelig måte. Tiden det tar å få det til, avhenger av filstørrelsen og Internett-hastigheten.

Sikkerhetskopiere WhatsApp chatlogg automatisk

Hvis du ikke vil sikkerhetskopiere chatloggen manuelt, kan du gå til alternativet for automatisk sikkerhetskopiering. Du kan velge å få det til daglig, ukentlig eller månedlig. For å gjøre det, følg de samme trinnene som er nevnt ovenfor, og trykk deretter på Autolagring. Velg deretter den foretrukne frekvensen.

Tips: Hvis du har begrenset båndbredde eller ikke vil bruke mobildataene til å sikkerhetskopiere chatten, kan du gå til Innstillinger-appen → Mobil → iCloud Drive og slå av bryteren ved siden av. Fra nå av vil WhatsApp bare bruke Wi-Fi-enheten din til å sikkerhetskopiere dataene.

Slik gjenoppretter du WhatsApp Chat-meldinger og bilder fra sikkerhetskopi på iPhone

Sikkerhetskopien du lagde ved å følge trinnene ovenfor, vil bli lagret i iCloud-kontoen din. Følg trinnene nedenfor for å gjenopprette sikkerhetskopien.

Trinn 1. Før du gjør noe annet, kan du dobbeltsjekke at du er logget inn med den samme Apple ID-en som ble brukt mens du tok sikkerhetskopien.

Steg 2. Hvis ikke allerede installert, installer WhatsApp på din iPhone og start den.

Trinn 3. Sørg for å bruke samme telefonnummer for å logge på WhatsApp .

Trinn 4. Ved pålogging blir du bedt om å gjenopprette sikkerhetskopien fra iCloud. Trykk "Restore Chat History" og la prosessen fullføres.

Merk: Bildene og andre medier gjenopprettes i bakgrunnen når meldingene er gjenopprettet.

Det er ganske mye det!

Over til deg:

Nå som du vet hvordan du kan tilby et ekstra lag med sikkerhet i nettpratloggen din, kan du få mest mulig ut av denne funksjonen for å holde beskjedene dine beskyttet. Har du noen tilbakemeldinger? Skyt den ned nedenfor i kommentarfeltet.

Du vil også ta en titt på disse innleggene:

  • Beste WhatsApp-alternativer
  • Slik bruker du WhatsApp Group Calling på iPhone og Android
  • Slik sender du WhatsApp-gruppemeldinger ved hjelp av Siri på iPhone
  • Slik tillater du bare administrator å sende gruppemeldinger i WhatsApp på iPhone og Android
  • Hvordan endre WhatsApp-språk på iPhone og Android-telefon

Fant du denne guiden nyttig? Sørg for å laste ned appen vår og følg med oss ​​via Facebook, Twitter og Instagram for aldri å gå glipp av de siste historiene våre.