Slik begrenser du tilgang til spesifikke nettsteder i Safari på iPhone eller iPad

Den lille gutten din spretter ofte på iPhone-en din og begynner å surfe på nettet. Og som foreldre vil du at din lille mester skal holde seg unna det eksplisitte innholdet. Derfor har du endelig bestemt deg for å blokkere nettsteder i Safari på iPhone helt, slik at uanstendig innhold forblir i sjakk.

Det er en ganske god avgjørelse! iOS kommer med en robust funksjon for foreldrekontroll kalt "Skjermtid" som lar deg ikke bare begrense uønskede nettsteder, men også holde oversikt over enhetsbruken og til og med sette en tidsbegrensning for apper. Lang historie kort, den er designet for å gi deg den nødvendige kontrollen over ditt barns enhet.

Nok av chit chatting. I denne praktiske guiden skal vi vise deg hvordan du kan blokkere et bestemt nettsted i Safari på iPhone. Så følg med!

Slik blokkerer du et nettsted i Safari på iPhone og iPad i iOS 13

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen på iOS-enheten din.

Steg 2. Nå, trykk på skjermtid.

Trinn 3. Deretter trykker du på Innholds- og personvernbegrensninger → Angi passordkode for skjermtid .

Trinn 4. Nå, slå på bryteren for begrensninger for innhold og personvern.

Trinn 5. Neste opp, trykk på Innholdsbegrensninger → Trykk på Webinnhold.

Trinn 6. Nå, trykk på Begrens voksne nettsteder.

Trinn 7 Under delen Tillat aldri, trykk på Legg til nettsted og skriv inn navnet på nettstedet, som du vil blokkere fullstendig på iOS-enheten din. Trykk deretter Ferdig for å fullføre.

Nå, avslutt Innstillinger, så er du klar til å gå! Fra nå av vil ikke den lille gutten din lenger kunne få tilgang til dette nettstedet på enheten.

Hva om du tilfeldigvis ombestemmer deg senere av noen personlig grunn og gir tilgang til de blokkerte nettstedene? Ikke bekymre deg; du kan få det gjort med letthet.

Slik fjerner du blokkering av et nettsted i Safari på iOS-enhet

Trinn 1. Start Innstillinger-appen på iOS-enheten din → Skjermtid → Innhold og personvernbegrensninger → Innholdsbegrensninger → Nettinnhold.

Steg 2. Under delen Tillat aldri, bør du se navnene på de utestengte nettstedene. Bare sveip til venstre og trykk på Slett .

Det er ganske mye det! Fremover vil du kunne besøke dette nettstedet uten noen begrensning.

Si din mening…

Det er slik du kan sikre nettlesingen av barnet ditt sikkert. Nå som du vet hvordan hacket fungerer, kan du dra nytte av det når det er nødvendig.

Ta en rask titt på følgende guider:

  • Slik tømmer du historie og informasjonskapsler i Safari på iPhone og iPad
  • Over 25 iOS Safari-tips og triks du bør vite: Hand-on Guide med video
  • Slik spiller du YouTube-videoer i bakgrunnen i Safari
  • Slik lukker du flere faner samtidig i Safari på iPhone og iPad

Hva tenker du om skjermtid, og hva er forbedringene du vil se i den? Vi vil gjerne ha tilbakemeldingene dine. For å holde kontakten med All-Things-Apple, følg oss på Twitter, Facebook og Instagram i tillegg til å laste ned iOS-appen vår.