Apple MFi-sertifisert: Alt du trenger å vite om MFi-sertifiserte tilbehør

Billig og forfalsket Apple-tilbehør blir oversvømmet i markedet. Selv om falske strømtilbehør kan synes å være gode tilbud på grunn av den lave prisen, kan de potensielt skade den dyre enheten din som iPhone og kan til og med sette livet ditt i fare. Heldigvis er det enkelt å finne Apple MFi-sertifiserte kabler - hvis du ikke har det travelt!

Apple er kjent for å ta sikkerhet og sikkerhet ekstremt på alvor, og tilbyr et lisensieringsprogram som heter MFi. Dessverre er det svært få produsenter av tilbehør (mindre enn 10%) som overholder lisensieringsprogrammet, mens de fleste selger forfalskede lynkabler. Med tanke på de skadelige effektene av falske ladere; det er bedre å vite om tilbehøret er MFi-sertifisert. Les videre for å finne de merkbare forskjellene!

Hvordan vite om tilbehøret Apple MFi-sertifisert eller ikke?

Rask navigering:

 • Hva betyr “Apple MFi-sertifisert”?
 • Hva er MFi-brikke?
 • Hvorfor sier iPhone eller iPad “dette tilbehøret er ikke sertifisert?”
 • Hvordan identifisere en falsk lader
 • Beste lynkabler
 • Finn en liste over Apple MFi-sertifisert tilbehør

Hva betyr MFi-sertifisert? En liten børste med historie

MFi står for “Laget for iPhone / iPod / iPad.” Apple introduserte “Laget for iPad” på Macworld Expo 11. januar 2005. Med introduksjonen av lynkontakten (12. september 2012) fornyet Apple navnet som MFi.

Det er ment for maskinvare- og programvareutviklere som tilbudene fungerer med Apple-enheter. Teknigiganten koster rundt $ 4 royalty for hver kontakt.

Lisensieringsprogrammet inkluderer nå også AirPlay (tidligere kjent som AirTunes), som lar brukere streame innhold trådløst.

Dessuten må utviklerne som lager apper og tilbehør for HomeKit, også være med i dette programmet.

Hva er MFi-brikke? Hvordan Apple-sertifiserte tilbehør fungerer med iDevices

Apple-godkjent tilbehør har en innebygd MFi-brikke. Hva er det og hvordan fungerer det?

Det er i utgangspunktet en autentiseringsbrikke som gjør det mulig for det kompatible tilbehøret å kommunisere med Apple-enheter. Som et resultat er de i stand til å leke perfekt med iDevices og også utføre oppgaver som å lade og synkronisere data uten problemer.

Hvorfor sier iPhone eller iPad “dette tilbehøret er ikke sertifisert?”

iPhone og iPad er designet for å raskt finne ut de falske ladere. Det er grunnen til at de varsler deg med en advarsel: "Dette tilbehøret er ikke sertifisert?" Det er en av de enkleste måtene å nab et falskt tilbehør på.

I noen tilfeller kan du imidlertid se dette varselet selv når du har en sertifisert kabel. Det kan skyldes skader eller lo partikler som kan ha sneket seg inn i Lightning-porten. Gå over til dette innlegget for å bli kjent med denne feilmeldingen.

Hvordan kan du si om Apple-lynkabelen din er falsk?

Du kan enkelt identifisere et usertifisert Lightning-tilbehør ved å se nærmere på noen av de grunnleggende symptomene.

 • Kontakten: Det kan hende at den ikke kobles ordentlig til enheten din og faller av.
 • Overoppheting: Hvis du bruker et feil produkt, kan kontakten bli veldig raskt.
 • Langsom lading: iOS-enheten din lades ganske sakte.
 • Synkroniseringsproblem: Du kan ikke synkronisere enheten din med datamaskinen.

Sørg for å sjekke Apple MFi-merket før du kjøper ekstrautstyr

Før du kjøper en lynkabel eller tilbehør, må du sjekke ut MFi-merket. Bare en titt på emballasjen eller skrivingen på kabelen kan redde dagen din!

Bildekreditt: Apple

Noen tilbehør kan ha en tidligere versjon av MFi-merket:

Bildekreditt: Apple

Et Apple-godkjent tilbehør vil ha et "Designet av Apple i California" og enten "Montert i Kina", eller "Indústria Brasileira" eller "Montert i Vietnam."

Bildekreditt: Apple

Dessuten kan kabelen også ha et 12-sifret serienummer . Så neste gang du vil skaffe en til enheten din, unnlater ikke å sjekke ut disse logoene.

En ting som er verdt å merke seg er at du ikke vil se MFi-logoen på USB-C til Lightning-kabler.

Generelt vil Apple-godkjente kabler ha enhetsstykker, glatte, avrundede og gull / sølvfargede kontakter. Imidlertid vil de forfalskede kablene ha en enhet og sport inkonsekvent eller grov finish.

Bildekreditt: Apple

Etter å ha forsket på en rekke falske kabler, har Apple kommet med et omfattende innlegg om hvordan man kan oppdage en usertifisert kabel. Hopp over til artikkelen for å lese mer.

Unngå å kjøpe en super billig kabel

Som nevnt ovenfor, belaster Apple et fast avgiftsgebyr på rundt $ 4 per kontakt. Så et fullt kompatibelt tilbehør skal ikke være mindre enn $ 6. Hvis du støter på et strømtilbehør som prisen ser ut til å være for lav, bør du unngå det.

I de fleste tilfeller kan den lave prisen selv hjelpe deg med å finne ut om Lynkabelen er falsk eller sertifisert.

Hva er de beste lynkablene?

Det er noen kjente tilbehørsprodusenter som Belkin, Anker og Griffin som produserer topp-lyn Lynkabler. Naturligvis er produktene deres litt dyre, men hvis du vil ha høy kvalitet sammen med pålitelig sikkerhet, er tilbudene deres verdt å ta alvorlig vurdering.

For å hjelpe deg med å oppdage en kabel i toppklasse har vi listet opp de beste alternativene. Så sjekk ut dette innlegget for å utforske dem.

Slik finner du listen over Apple MFi-sertifiserte tilbehør

Hva om du har kommet over en ukjent tilbehørsprodusent som hevder å tilby det sertifiserte produktet, hvordan kan du finne ut om det er ekte eller falske? Ganske enkelt! Apple har gjort det ganske greit å vite hvilket tilbehørsmerk som er MFi-sertifisert.

For å gjøre det, trenger du bare å gå til Apple MFi nettsted → klikk på rullegardinmenyen Søkekriterier → velg merke → skriv inn merkenavnet og trykk Søk.

Hvis det er et sertifisert merke, vil nettstedet vise det tilgjengelige tilbehøret. Hvis den ikke er godkjent, vil den ikke gi noe resultat.

Der går du!

Logger av…

Forutsatt at du nå kan oppdage et falskt Lightning-tilbehør raskt. Husk punktene ovenfor for å sikre at du aldri ender opp med en budlader som kan uopprettelig skade enheten din eller til og med sette liv i fare.

Det kan være lurt å utforske følgende innlegg også:

 • Beste kraftbanker for iPhone Xs, Xs Max og XR
 • Beste billadere for iPhone Xs, Xs Max og XR
 • Beste dokkingstasjoner for iPhone Xs, Xs Max og XR
 • Beste trådløse ladere for iPhone Xs, Xs Max og XR

Liker du denne artikkelen? Ta et skudd til appen vår, og hold kontakten med oss ​​via flere kanaler som Facebook, Twitter og Telegram for å holde oversikt over innleggene våre med letthet.