Slik låser du opp et låst SIM-kort på iPhone og får tilgang til stemme og data

Vi skrev nylig om å bytte SIM-pin for å sikre din iPhone når du starter den på nytt eller flytter SIM til en annen enhet. SIM-lås forhindrer bruk av tale og data, men de har også problemer hvis du noen gang glemmer PIN-koden. Hvis du oppgir feil PIN-kode tre ganger, blir du låst ute av din egen enhet; ingen stemme ingen data, ingenting.

Hvis du noen gang befinner deg i en slik situasjon, kan du henvise til veiledningen gitt her. Det du må merke deg her er at det ikke er mulig å låse opp det låste SIM-kortet uten hjelp fra operatøren. Og det anbefales på ingen måte å prøve uten å konsultere nettverksoperatøren din.

Når SIM-kortet er låst, vil det be om en PUK-kode. Hvis du tror du kan Google PUK-koden til operatøren din, la meg si at det er en forferdelig idé. Hvis du legger inn feil PUK-kode i 10 ganger, låses SIM-kortet ditt permanent. Det eneste alternativet da er å gå til nettverksoperatøren og få et helt nytt SIM-kort til din iPhone.

SIM låst på iPhone: Hvordan få PUK-kode til å låse opp et SIM-kort

  • Den enkleste måten er å ringe nettverksleverandøren og forklare dem problemet. De vil umiddelbart dele PUK-koden for SIM-kortet.
  • Du kan også komme i kontakt med nettverksleverandøren din via Live Chat-alternativet på deres nettsted. Dette alternativet er mer tilrådelig, da du er låst ute av SIM-kortet og ringer er deaktivert.
  • En lang måte å få PUK-kode på er å sende e-post til nettverksleverandøren din og be om assistanse. Dette kan ta tid siden supportpersonalet ikke vil svare på spørsmålet ditt umiddelbart. Men dette kan absolutt hjelpe hvis du er på et eksternt sted der det ikke er mulig å ringe eller live chat.

Når du har PUK-koden til SIM-kortet, må du sørge for at du skriver den riktig. Det er en 8-sifret kode; Hvis du legger inn feil 10 ganger, låses SIM-kortet ditt permanent, og det eneste alternativet er å få det skiftet ut fra tjenesteleverandøren.

Hvis du tok sikkerhetskopi av PUK-kodeskjermen, kan du gå tilbake til den ved å gå til Innstillinger → Mobildata og angi PUK-koden du mottok fra nettverksoperatøren.

Pakk inn ...

Å låse SIM-kort med PIN-kode er en flott funksjon, men samtidig kommer det med et ansvar for å huske det. Hvis du glemmer det, kan denne sikkerhetsfunksjonen gi deg mareritt. Det kobler deg bokstavelig talt fra verden og kan ta timer å få ting til å bli normalt.

Det kan være lurt å utforske:

  • "SIM-kortet har spilt en tone" Flash-melding fra iPhone: Slik løser du
  • Hvordan bruke Dual SIM på iPhone Xs Max, Xs og iPhone XR
  • eSIM i iPhone XR, iPhone Xs og Xs Max: Fornøyelse for forbrukere og smerter for bærere

Har du noen gang låst deg ute fordi du har glemt SIM-PIN-koden? Del opplevelsen din med oss ​​i kommentarer eller på Facebook, Twitter og Telegram. Ikke glem å laste ned iOS-appen din på iPhone og iPad.