Hva du må gjøre før du selger din gamle iPhone: 12 ting du må gjøre

Etter mange års bruk har iPhone-en din begynt å se litt kjedelig ut nå. Så du har bestemt deg for å selge den ut og oppgradere til en helt ny smarttelefon.

Men før du selger din gamle iPhone, må du gjøre visse ting som å sikkerhetskopiere dataene dine og utslette alt eksisterende innhold så vel som innstillinger. Det er gjort for å sikre at ingenting blir igjen på enheten din, og at alle dataene dine er sikre. Følg med mens vi leder deg gjennom de 12 viktigste dosene!

12 ting du må gjøre før du selger din gamle iPhone

#1. Sikkerhetskopi til iTunes

Du vet at iCloud-sikkerhetskopier er fine og dandy, men det er en hette. Å ha en ekte, tilgjengelig sikkerhetskopi på det lokale systemet ditt kan også gå langt i tilfelle ting går galt med en iCloud-sikkerhetskopi. Derfor anbefaler jeg alltid en iTunes-sikkerhetskopi.

Bare fyr iTunes på datamaskinen. Deretter kobler du iPhone til datamaskinen → Velg enheten. Klikk deretter på Sikkerhetskopier nå.

Merk: Hvis du vil lagre helse- og aktivitetsdataene fra iOS-enheten og Apple Watch, må du kryptere sikkerhetskopien. For å gjøre dette, merk av i boksen Krypter [sikkerhetskopiering av enhet] og angi deretter et minneverdig passord.

Etter at sikkerhetskopieringsprosessen er fullført, kan du sjekke ut dato og klokkeslett under delen Siste sikkerhetskopiering.

# 2. Sikkerhetskopi til iCloud

Mens iTunes-sikkerhetskopier er trygge, er iCloud-sikkerhetskopier nyttige når du vil ha en enkel måte å konfigurere den nye iPhone. Når du prøver å gjenopprette fra en iTunes-sikkerhetskopi, må du være koblet til datamaskinen med sikkerhetskopifilene. Med iCloud kan du være hvor som helst (med Wi-Fi-tilkobling, selvfølgelig).

Sikkerhetskopiering av iCloud er også enkelt.

  • Åpne Innstillinger-appen på enheten din.
  • Nå, trykk på profilikonet.
  • Deretter trykker du på iCloud.
  • Neste opp, trykk på iCloud Backup.
  • Forsikre deg om at iCloud Backup-bryteren er . Nå, trykk på Back Up Now. Vent deretter litt til enheten har blitt sikkerhetskopiert.

Avhengig av nettverkshastigheten og tingene du tar sikkerhetskopi av, kan det ta noen minutter mellom noen minutter til en time å ta sikkerhetskopi. Gode ​​nyheter er at du lar den løpe i bakgrunnen og fortsette med arbeidet ditt.

En viktig ting å huske er at du kan velge hvilke data som sikkerhetskopieres til iCloud. Dette er ekstremt nyttig.

# 3. Eksporter kontakter til og fra iCloud

Enten du bytter til en ny iPhone eller tar turen til Android-verdenen, er det alltid bedre å sikre adresseboken. Og hva er bedre å måte å sikkerhetskopiere alle kontaktene på enn å bruke iCloud sync. Dessuten kan du også eksportere kontaktene dine som vCard.

Åpne Innstillinger-appen → trykk på profilen din → iCloud → nå, sørg for at bryteren for Kontakter er slått PÅ.

For å eksportere kontaktene dine som vCard, gå over til icloud.com → logg deg på med Apple-ID og passord → Klikk på Kontakter-ikonet → Klikk på det lille tannhjulikonet nederst i venstre hjørne og velg Eksporter vCard.

Slik sletter du iPhone-data før du selger

# 4. Slett bilder

Jeg skal gjenta det. En generell tilbakestilling vil fjerne alle bildene dine, men det er alltid tryggere å slette dem individuelt. På den måten fjerner du spor (bedre enn hva en generell tilbakestilling vil gjøre).

Å rydde ut bilder inkluderer å fjerne album. Siden iPhone / iOS ikke har noen mulighet til å slette appbilder samtidig, må du dessverre [ta til et lite triks for å slette dem i bulk] [0].

# 5. Slett apper

Når du er ferdig med å slette bilder (som er en av de mest personlige tingene du ville hatt på din gamle iPhone), kan du begynne å rydde appene.

Hvorfor slette apper når en tilbakestilling tømmer dem? Bare en ekstra forholdsregel. Hvis du sletter apper, vil du slette de fleste cachen som er tilknyttet disse appene. Det vil også slette spor av innlogging / personlig informasjon som appene kan ha lagret på din iPhone. (Jeg tenker på Facebook, Twitter, Instagram osv.)

# 6. Logg av iCloud, iMessage og Facetime

En annen viktig ting du må gjøre er å logge ut av iCloud, iMessage og FaceTime.

Åpne Innstillinger-appen → Profilen din → Trykk på Logg ut → Skriv inn Apple ID-passordet ditt og trykk Slå AV i popup-vinduet.

Gå over til Innstillinger → Meldinger → Send og motta → trykk på Apple-ID-en → trykk på Logg av.

Åpne Innstillinger → FaceTime → treff Apple ID → trykk på Logg av.

# 7. Logg ut av iTunes / App Store

Dette er bare en rutinemessig prosedyre.

  • Åpne innstillinger
  • Bla ned og trykk på iTunes & App Store
  • Trykk på Apple-ID-en din
  • Trykk nå på Logg av

# 8. Deaktiver alle passkoder / skjermtidskode

En generell tilbakestilling (slett alt innhold og innstillinger) tilbakestiller vanligvis alt inkludert passordkoder, men bare for å være sikker, kan det være lurt å deaktivere skjermtidens passkode, hvis du har angitt det.

For å deaktivere det, trenger du bare å gå over til Innstillinger → Skjermtid → Trykk på Endre skjermtidens passkode → Trykk på Slå av skjermtidens passordkode → Angi passordkoden for å bekrefte.

Merk: Med iOS 12 eller nyere har begrensninger blitt en del av skjermtiden. For mer informasjon om det, sjekk ut denne guiden.

# 9. Safari, post, kalendere, påminnelser

Når du sletter iCloud-kontoen din, er de fleste elementene i Safari, Påminnelser, kalendere osv. Borte. Ditto for Mail-kontoer også. Men det kan være historieoversikter, side-hurtigbuffer, leselister som du kanskje vil slette på den gamle iPhone. Du bør gjøre det nå.

Siden dette er aksje-apper, kan du ikke slette dem (og det er ikke noe poeng i å gjøre det heller). Så, du sletter alle data som er igjen.

iOS tilbyr deg den enkle måten å bli kvitt all Safari-historikk og data på nettstedet. Få det til for å sikre at hele surfedata blir eliminert.

# 10. Generell tilbakestilling (Slett alt innhold / innstillinger)

Nå ser iPhone ut som om den er tilbakestilt. Men husk: du har fremdeles lagret Wi-fi-passord, muligens noen APN-profiler som er lagret, personlig informasjon som iPhone-navnet, etc. Vi kommer til å fjerne dem.

  • Åpne innstillinger
  • Trykk på Generelt
  • Bla til bunnen og trykk på Tilbakestill
  • Trykk på Slett alt innhold og innstillinger
  • Bekreft, og iPhone-enheten vil tilbakestille, slå av og starte på nytt.

# 11. Koble din iPhone fra Apple Watch

Dette er virkelig viktig. Og du må få det til før du handler eller gir bort enheten.

Dataene til Apple Watch sikkerhetskopieres automatisk når de blir parret. Så du bør ikke bekymre deg for det. Gå over til dette innlegget for å få det til.

# 12. Deregister iMessage

Spesielt når du bytter til en ikke-Apple-enhet, må du avregistrere iMessage. Ellers, det er ikke sikkert at du får SMS / MMS-meldinger på enheten din. For å gjøre det, sjekk ut denne praktiske guiden.

Der går du!

Pakk inn ...

Så dette er noen av de essensielle tingene du må gjøre før du gir bort enheten til noen (eller for den saks skyld selger den bort). Selvfølgelig er det litt tidkrevende. Imidlertid er det bedre å gå gjennom slipingen for å sikre dataene.

Ikke gå glipp av disse innleggene også:

  • Slik sletter du gamle iPhone- og iPad-sikkerhetskopier på Mac eller Windows PC
  • Hvordan overføre data fra gammel iPhone til ny iPhone
  • 12 beste måter å gjenbruke din gamle iPhone: Få mest mulig ut av din brukte iPhone
  • Hjemme-knapp for iPhone fungerer ikke eller svarer ikke? La oss ordne det

Så hvilken enhet planlegger du å bytte til? Vi vil gjerne kjenne valget ditt på Facebook, Twitter og Instagram. Sørg også for å laste ned appen vår for å lese andre nyttige tips og triks for din iPhone og iPad.

 

Legg Igjen Din Kommentar