10 virkelig nyttige tips for førstegangs iPhone-brukere

Har du nettopp kjøpt din første iPhone? Rått! Velkommen til iOS-verden - det mobile operativsystemet som kjører alle disse iPhones, iPads og iPod Touch. Apple noterer det som verdens beste iOS (jeg vil være den første til å innrømme at det ikke er sant hele tiden), men for en første gangs iPhone-bruker, er det en av de beste iOS-ene der ute.

Det er absolutt ingen læringskurve her. Alt du trenger å gjøre er å utforske og iPhone + iOS er designet for å la deg gjøre dette fantastisk.

IPhone-grensesnittet kommer med mange fine detaljer til den indre funksjonen. Dette gjør det enkelt å få tilgang til informasjon, kontrollere ting og få ting gjort på iPhone på måter du ikke kan forestille deg. Og husk at alle disse er designet for å gjøre livet enklere. Sann til ordene er iPhone en av de beste måtene å oppleve en smarttelefon på.

Klar til å hoppe rett inn? Her går vi.

Her er en liste over de ti mest nyttige tipsene for førstegangs iPhone-brukere.

Sveip en varsling for å åpne appen direkte

Du ser varslene (noen sendte deg en melding, iMessage, Whatsapp-melding, Facebook-varsel osv.) Dukker opp på Lockscreen, ikke sant? Når du får et varsel, kan du vanligvis skyve låseskjermen for å se varselet. Men du kan faktisk skyve ikonet på varselet for å åpne appen direkte.

Kommer godt med spesielt når det er flere varsler fra forskjellige apper, og du bare vil åpne en av dem. Neste gang du har et varsel eller mange, kan du prøve dette.

Dobbeltklikk på Hjem-knappen for fleroppgave

Én iPhone (iOS), i motsetning til Android-plattformen, har du multi-tasking bak-skjermene. Mens du er på Android, kan du alltid se listen over apper som kjører i bakgrunnen fra menyen, på iPhone, må du dobbelt trykke på Hjem-knappen for å se hvilke apper som kjører.

Når du dobbelttrykker på hjemmeknappen, løfter skjermen seg litt og ikonene vises. Disse appene kjører. (Du kan lukke dem ved å tappe og holde på ikonene og deretter trykke på '-' på ikonene).

Til toppen av en samtale (uten å sveipe til rulle)

Dette er faktisk en kul ting. Hvis du vil bla til toppen av hvilken som helst app (Safari, Meldinger, Whatsapp, Twitter, Facebook osv.), Er alt du trenger å trykke på statuslinjen når appen er åpen. Trykk på datoen på statuslinjen når appen er åpen og appens side vil rulle til høyre øyeblikkelig.

Slår å måtte sveipe kontinuerlig, ikke sant?

Kontroller musikk fra Lockscreen

Så hvordan hopper du mellom sanger fra låseskjermen? Enkel.

Dobbeltklikk på Hjem-knappen når du er på låseskjermen. Klokken forsvinner og ut vises avspillingen / pausen, neste / frem-knappene. Den glidebryteren under er volumet.

Kontroller musikk / podcaster

Anta at du hører på musikk eller podcaster, men du er virkelig i en annen applikasjon, leser Facebook-statuser eller Twitter-oppdateringer eller ser på bilder på Instagram. Du kan kontrollere volumet med knappene, men hvordan kontrollerer du selve avspillingen? Hva om du raskt vil hoppe til neste sang?

Trykk på Hjem-knappen igjen, så er du i multi-task switcher. Nå, sveip bryterområdet til høyre, og du er nå på siden der du har disse musikkontrollene.

Sveip vær i varslingssenteret

Vær widgeten i varslingssenteret er kult, men antar du at du vil sjekke været de neste dagene? Du vil normalt trykke på den for å åpne Weather-appen der prognosen vises, men det kan være mye enklere.

Bare sveip til venstre på widgeten og voila! Prognosen vises også!

Slik oppretter du en mappe

For førstegangs iPhone-brukere som har lastet ned mange apper, kan organisering være litt vanskelig. Den viktigste ideen er å organisere appene dine i mapper slik at du kan finne dem mye lettere. Men hvordan oppretter mapper?

Bare trykk og hold på ikonene til de vrikker og dra ikonet over et annet ikon i samme kategori. Anta at du drar et Angry Birds-ikon, vil du dra det over Temple Run 2-ikonet, og det vil endre hvordan ikonet ser ut nå. La ikonet ligge der, og det oppretter en mappe som du kan navngi "Spill" eller hva som helst.

Automatisk nedlasting av apper, musikk og bøker

Hvis du har mer enn én iOS-enhet, og vil ha dem synkronisert, må du kanskje sørge for at alle appene og spillene lastes ned automatisk. La oss si at du har en iPod Touch og en iPhone. Det du laster ned på iPod Touch, bør også være tilgjengelig på iPhone. Du kan enten bruke iTunes-synkronisering, som er en lang prosess, eller bare velge å aktivere automatiske nedlastinger.

Å gjøre dette:

  • Gå til Innstillinger
  • Trykk på iTunes & App Stores
  • Under automatiske nedlastinger aktiverer du alle bryterne.

Det er det. Alt som lastes ned på iPod Touch, blir også synkronisert, lastet ned og installert på iPhone.

Lås portrettorientering

iPhones skjerm som bytter mellom portrett- og liggende modus kan være ganske irriterende når du legger deg og ser på videoer eller chatter. Du kan fikse dette ved å låse iPhone sin orienteringsmodus i stående.

For å gjøre dette, alt du gjør er å dobbelt trykke på Hjem-knappen og sveipe til høyre. Det er en knapp til venstre som du trykker og bam! Portrettorientering blir låst nå.

Endre modus på kalkulator

Men bare i tilfelle du ikke har retningen låst, må du se dette pene trikset. Når du har kalkulator-appen åpen, har du bare noen få grunnleggende funksjoner. Hva, si, hvis du ville gjøre noe med sinus / kosinus? Vipp bare iPhonen, og det gir flere funksjoner på kalkulatoren.

Les noen flere tips for førstegangs iPhone-brukere i del to her.