Hands-on video: 22 iPhone-innstillinger du bør endre akkurat nå!

Bare kommet på iOS og lette etter en måte å tilpasse innstillingene på iPhone perfekt? Slappe av. Jeg er her for å lede deg gjennom 22 viktige iPhone-innstillinger, som du må endre.

Selv om du har brukt iOS i lang tid, har du kanskje ikke oppdaget noen av de mest kjente funksjonene. Fra å forhindre uautorisert tilgang til sensitive data, forbedre seeropplevelsen til å legge til et ekstra lag med beskyttelse på iPhone-en, har operativsystemet fått mer enn du kanskje tror.

Så, se enten på den praktiske videoen eller klikk på hvert punkt for å konfigurere alt som betyr mye både for smarttelefonen og brukeropplevelsen!

Video: iPhone-innstillinger Du bør endre akkurat nå!

22 iPhone-innstillinger du trenger å vite om

Tilpass iPhone-personverninnstillinger

#1. Begrens sporing av annonser

Basert på bruken din viser Apple annonser som kan interessere deg. Du kan imidlertid begrense annonsesporing til å motta målrettede annonser. For å gjøre det, åpne Innstillinger-appen → Personvern → Bla ned og trykk på Annonsering → slå på bryteren for begrensning av annonsesporing.

# 2. Slå av iPhone Analytics og systemtjenester for å slutte å dele data med Apple

Apple må ha diagnosedata og bruksdata for iPhone for å forbedre den generelle opplevelsen. Imidlertid får du full frihet til å velge bort disse tingene på dine egne betingelser.

For å ta kontroll over disse tingene. Åpne Innstillinger-appen → Personvern → Plasseringstjenester → bla ned og trykk på Systemtjenester. På denne skjermen kan du deaktivere tilgangen til massevis av ting som posisjonsbaserte Apple-annonser, forslag, iPhone-analyse og mer. Så finjuster alt etter dine behov.

iTunes & App lagrer innstillinger for å endre på iPhone

# 3. Deaktiver rangeringer og anmeldelser i appen

Noen ganger ser det ut til at vurderinger og anmeldelser i appen er for distraherende, spesielt når de begynner å dukke opp gang på gang. Heldigvis er det en rask måte å slå av slike popups på.

For å gjøre dette, start Innstillinger-appen og gå over til iTunes & App Store-delen. Slå deretter av apper for vurdering og vurdering av apper.

# 4. Deaktiver automatisk avspilling av video

De korte forhåndsvisningene av apper og spill er nyttige, ettersom de lar deg se raskt på hva de har å tilby. Imidlertid kan de tømme ut iPhone-batteriet og også spise i rikelig med mobildataene dine.

Men ikke bekymre deg, da du enkelt kan deaktivere videoavspillingen for å bla gjennom App Store med full ro.

For å få det til, hopp inn i Innstillinger-appen → iTunes & App Store → trykk på Video Autoplay. Nå kan du velge Av for å deaktivere denne funksjonen fullstendig, eller la videoene bare spille av på Wi-Fi.

Stram opp iPhone sikkerhetsinnstillinger

# 5. Endre passord til alfanumerisk

Et firesifret passord anbefales ikke av noen årsaker. For det første er det litt lettere å gjette. Og det andre, du vet hvor ødeleggende det kan være for din sensitive informasjon.

Hvis du vil endre passord til alfanumerisk, åpner du Innstillinger-app → Face / Touch ID → trykker Endre passord. Deretter skriver du inn den gamle passordkoden → trykk på Valgkodealternativer → Velg Tilpasset alfanumerisk. Og angi en sterk passord som vanlig.

# 6. Deaktiver tilgang til Siri, hjemmekontroll, kontrollsenter når du er låst

Selv om det er nyttig å raskt få tilgang til noen av de mest brukte tingene som Siri, Kontrollsenter, Lommebok og mer rett fra låseskjermen, utsetter den også personvernet ditt. Dermed er det bedre å deaktivere tilgangen til slike viktige funksjoner.

For å gjøre det, start Innstillinger-app → Face / Touch ID & Passcode → sveip litt ned for å gi tilgang når delen er låst.

Nå får du muligheten til å deaktivere tilgangen til mange ting som Kontrollsenter, varslingssenter, Siri og mer. Slå av vippene for hver funksjon du ønsker å beskytte.

# 7. Aktiver tofaktorautentisering for mer sikkerhet

Apples tofaktorautentisering legger til et nytt lag med sikkerhet på enheten din. Det kan gi en lang vei å tilby et sterkt skjold for ikke bare din personlige enhet, men også beskytte dataene dine fra å falle i gale hender. Så sørg for å holde den aktivert.

For å komme i gang åpner du Innstillinger-appen → Profilen din → Passord og sikkerhet → skriv inn Apple ID-passord → Slå på tofaktorautentisering → Trykk på Fortsett. Og sett den deretter opp ved å følge instruksjonene.

# 8. Deaktiver USB-tilbehør

USB Restricted Mode er en gjennomtenkt sikkerhetsfunksjon som beskytter din iPhone mot hacking. Det forhindrer enheten din i å koble seg til et tilbehør hvis den ikke har blitt låst opp på mer enn en time.

Gå over til Innstillinger-appen → Face / Touch ID & Passcode for å sikre at denne sikkerheten er PÅ. Kontroller deretter at bryteren for USB-tilbehør er slått AV.

Ikke bli forvirret fordi når bryteren er PÅ, vil tilbehør få lov til å koble seg til enheten din uten noen begrensning.

# 9. Begrens tilgang til mikrofoner og kameraer til bestemte apper

Du kan ha tillatt mange apper å få tilgang til mikrofonen og kameraet på iPhone-en din. Men visste du at du fullstendig kunne stoppe disse appene fra å bruke mikrofonen din eller kameraet? Det er ganske enkelt å sette pluggen på dem.

Slå av Innstillinger-app → Personvern → Nå på Mikrofon og slå av bryteren ved siden av appen som du ikke lenger vil bruke mikrofonen din.

På samme måte kan du trykke på Kamera og deretter deaktivere bryteren for appene, som du ønsker å holde deg unna enhetskameraet.

# 10. Aktiver SIM-PIN

Hva om noen stjeler iPhonen din og begynner å bruke SIM-kortet for å utpresse andre? Å… det vil være en katastrofe - for å si det mildt!

Hvorfor gi noen en sjanse til å sette livet ditt i fare når du kan aktivere SIM-koden og forhindre at de bruker den. For å komme i gang, åpne Innstillinger-appen → Mobil- / mobildata → SIM-PIN → slå på bryteren for SIM-PIN → skriv inn PIN-koden og du er ferdig!

# 11. Tilpass personvern og sikkerhet i Safari

"Safari" gjør nettlesing sikrere. Du kan tilpasse den ytterligere for å holde spammere eller datasporere i sjakk.

For å få det til, kan du gå inn på Innstillinger-appen → Safari → Under personvern og sikkerhet har du flere alternativer som å forhindre sporing på tvers av nettsteder, blokkere alle informasjonskapsler, få falske advarsler på nettstedet og mer.

Så juster alt for å navigere gjennom nettet med mer sikkerhet!

Juster skjerm og lysstyrke for forbedret visning

# 12. Juster autolås

iOS låser din iPhone automatisk etter en forhåndsdefinert tid når den ikke oppdager noen menneskelig interaksjon. Det forhindrer ikke bare unødvendig strømforbruk, men hindrer også andre i å se innholdet ditt.

Det er bedre å holde autolåsen til et minimum. Når skjermen automatisk dempes før 10 sekunder, ville alternativet 30 sekunder være litt for kort. Så velg enten 1 eller 2 minutters alternativ da det kan passe til de fleste av dine behov.

For å finjustere dette; åpne Innstillinger-app → Skjerm og lysstyrke → Automatisk låsing. Nå skal du se flere alternativer som 30 sekunder, 1 minutt osv. Velg det foretrukne alternativet, og husk sikkerheten til enheten din.

#1. 3. Aktiver ekte tone og nattforskyvning

True Tone og Night Shift er designet for å forbedre seeropplevelsen. Mens True Tone tilpasser automatisk skjermen til iPhone i henhold til omgivelseslysforhold, skifter Night Shift ideelt fargene på skjermen, slik at øynene dine synes det er mer behagelig å se innholdet.

Gå over til Innstillinger → Skjerm og lysstyrke for å aktivere disse funksjonene.

For å bringe True Tone til handling, slå på bryteren for den.

Hvis du vil aktivere Night Shift, trykker du på den og tilpasser den deretter ut fra behovet ditt.

Få mer viktige iPhone-innstillinger du bør bytte

# 14. Aktiver Finn min iPhone for å spore den tapte enheten

“Finn min iPhone” er kjent for å være en avansert enhetssporingsfunksjon. Og det kan være enormt nyttig når du lar deg finne den tapte enheten. Så sørg for at det er aktivert. Åpne Innstillinger-appen → Profilen din → iCloud → trykk på Finn min iPhone. Og sørg for at vekslingen er PÅ.

# 15. Aktiver Wi-Fi Assist

Se for deg en situasjon hvor du ser på favorittprogrammene dine fra Netflix, plutselig blir Wi-Fi-tilkoblingen din slurvete og bringer binge-observasjonen stopp.

Ville det ikke bedre hvis enheten din kobles automatisk til mobildataene når Wi-Fi-tilkoblingen er dårlig? Det er her Wi-Fi Assist kommer inn i stykket. For å slå den på, slå av Innstillinger-appen → Mobil- / mobildata → bla ned og forsikre deg om at Wi-Fi Assist-vekslingen er PÅ.

# 16. Optimaliser lagring med høy effektivitet

Ved å dra full nytte av High-Efficiency-formatet, kan du redusere filstørrelsen på bildene og videoene dine med opptil 50%. For meg er det den beste måten å administrere lagring og forhindre at enheten blir rotet for plass. Så, unnlater aldri å gi den et skudd.

For å komme i gang, start Innstillinger-app → bla ned og trykk på Kamera → Formater → sørg for at høy effektivitet er valgt.

# 17. Slå på Reachability

Selv om iPhones med stor skjerm er ypperlige for medievisning, nettlesing og å spille spill, er de ikke praktisk å bruke med en hånd. Hvis du synes det er litt ubehagelig å bruke enheten med en hånd, bør du dra fordel av Reachability.

For å aktivere det, åpner du Innstillinger-app → Generelt → Tilgjengelighet → og slår deretter på bryteren for Reachability.

Deretter, for å aktivere denne funksjonen på iPhone X-serien, sveiper du ned fra midten av den nederste raden med apper.

Når du er inne i en app, berører du fingeren på gestlinjen og sveiper ned for å påkalle Reachability.

På de klassiske iPhonene som iPhone 7/7 Plus, 8/8 Plus med Touch ID, må du dobbeltklikke på Hjem-knappen.

Når den er aktivert, vil innholdet på den øverste halvdelen av skjermen gli ned, noe som gjør det mye behagelig for tommelen og fingrene å samhandle med dem.

# 18. Slå av tastaturklikk

Selv om tastetrykklyd kan være nyttig for å gi deg beskjed om at du har skrevet inn et brev, kan det vise seg å være irriterende ting spesielt om natten eller når du er i et møte. Heldigvis kan du enkelt slå den av.

For å gjøre det, åpner du Innstillinger-appen → Lyder og Haptics → og slår deretter av bryteren for tastaturklikk.

# 19. Deaktiver automatisk korreksjon i tastaturer

Ikke misforstå; Jeg synes Auto-Correction i tastaturappen er veldig nyttig, ettersom den gjør det mulig å skrive riktig. Men til tider ser det ikke ut til at det fungerer plettfritt og kan til og med hindre deg i å skrive raskt. Hvis dette er tilfelle, kan det være lurt å slå den av.

Dette gjør du ved å åpne Innstillinger-app → Generelt → Tastatur og deretter slå av bryteren for automatisk korreksjon.

# 20. Still inn nødssos

Emergency SOS er en livreddende funksjon. Det lar deg raskt ringe nødetater ved å klikke på sideknappen 3 ganger. Når du vet hvor viktig denne funksjonen er, må du sørge for at den alltid er på i Innstillinger → Nød-SOS-delen.

# 21. Aktiver Ikke forstyrr mens du kjører

Vi må alle forankre for sikker kjøring, og sørge for at vi følger alle regler nøye. iOS kommer med en veldig merkbar funksjon kalt “Ikke forstyrr mens du kjører” som demper innkommende anrop, tekster og varsler når du er på farten for å forhindre forstyrrelser som forårsaker ulykker.

Du kan velge å slå den på manuelt eller automatisk når din iPhone oppdager bilens akselerasjon eller kobles til bilens Bluetooth.

For å komme i gang er det bare å åpne Innstillinger-appen og gå inn i Ikke forstyrr-delen. Trykk deretter på Aktiver under Ikke gjør forstyrrelser mens du kjører. Velg deretter det foretrukne alternativet.

En ting som er verdt å merke seg er at du også kan aktivere denne sikre kjørefunksjonen fra Kontrollsenteret. Men først må du legge den til CC. For å gjøre dette, gå til Innstillinger-app → Kontrollsenter → Tilpass kontroller → og trykk deretter på "+" -knappen til venstre for DNDWD. Nå vil den være tilgjengelig i CC.

# 22. Aktiver skjermtid

Apple har introdusert en robust funksjon for foreldrekontroll kalt "Screen Time" i iOS 12. Du kan bruke dette nye tillegget for ikke bare å følge med på iPhone-bruken din, men også bli kvitt smarttelefonavhengighet. For å komme i gang åpner du Innstillinger-app → Skjermtid. Nå har du flere alternativer:

  • Nedetid: Den lar deg stille en plan der du ikke vil bruke enheten. Basert på behovet ditt, vil du også tilpasse dagene til å ekskludere søndag eller legge en begrensning i bare noen få timer på en bestemt dag.
  • Appgrense: Du kan angi daglige tidsgrenser for appkategorier. For eksempel kan du konfigurere innstillingene for å bruke apper i bare en time.
  • Alltid tillatt: Det er i dette avsnittet hvor du vil se de tillatte appene under driftsstans. Du kan velge å avvise tilgangen til hvilken som helst app ved å trykke på “+” -knappen til venstre for den. Og bare i tilfelle hvis du vil fjerne en app fra den Tillatte delen, trykker du på den røde knappen til venstre for den.
  • Innhold og personvern Begrensninger: Det gir deg kontroll over massevis av ting. Du kan for eksempel bruke dette alternativet til å begrense kjøp av iTunes og App Store, holde eksplisitt musikk, nyheter, podcaster borte fra enheten din. Bare ta turen hit for å tilpasse innstillingene avhengig av behovet ditt.

En annen veldig viktig ting, sørg for å angi passordkode for skjermtid for å forhindre at noen gjør endringer. Bare trykk på Skjermtidspasskode → skriv inn koden og bekreft.

Følg denne komplette guiden for å bli kjent med skjermtid.

Der går du!

Følg med for mer ...

Forhåpentligvis har du justert alt slik at det passer dine behov bedre. Ingenting er selvfølgelig perfekt, men iOS tilbyr avansert sikkerhet for å sikre at dataene og personvernet ditt blir beskyttet.

I tillegg er det ganske mange brukervennlige funksjoner som Kontinuitet som gir en sømløs opplevelse på tvers av iDevices.

Med at Apple alltid prøver sitt beste for å forbedre ytelsen, kan vi forvente at iOS fortsetter å bli bedre. La meg kjenne tankene dine nedenfor.

Det kan være lurt å ta en kjapp titt på følgende innlegg også:

  • De beste iPhone-sikkerhetsappsene for å sikre kontakter, bilder og alt
  • Beste VPN-er for Mac: Si NEI til usikker sikkerhet
  • Slik låser du apper på iPhone og iPad med passord i iOS 12
  • 12 tips for å gjøre din iPhone sikrere og tryggere

For å se flere slike praktiske guider, må du huske å laste ned iGB-appen, abonnere på YouTube-kanalen vår og forbli koblet med oss ​​via Facebook, Twitter og Telegram.

 

Legg Igjen Din Kommentar