Hvordan velge tekst i iPhone ved hjelp av tastatur som styreflate

Til tross for den harde konkurransen fra de beste tredjeparts tastaturene, forblir Apples QuickType-tastatur min favoritt av forskjellige grunner. Blant flere pene funksjoner, er den som jeg synes er enormt brukervennlig muligheten til å gjøre iPhone-tastaturet til en super hendig styreflate for å velge tekst eller flytte tekstinntastingsmarkøren med største letthet.

Noen ganger når jeg skriver ut en rask e-post eller litt lang iMessage, bruker jeg den virtuelle styreflaten på min iPhone for å redigere tekst mer praktisk. Denne skjulte funksjonen gjør det utrolig enkelt å plassere innsettingen på det bestemte punktet og til og med fremheve frasen eller setningen.

For å gi litt bakgrunn hadde dette gjennomtenkte redigeringsverktøyet først kommet til iOS 9 for iPad og 3D Touch støttet iPhone 6s i 2015. Da det var så imponerende, ble det snart misunnelse for de inkompatible iOS-enhetene. Etter lang ventetid har denne funksjonen endelig brutt den begrensede grensen.

Gjør iPhone-tastaturet til en styreflate for å velge tekst

Med iOS 12 har Apple gjort styreflate-modus tilgjengelig på tvers av iOS-enheter. Så hvordan komme i gang med dette?

Det er dødt enkelt å utløse styreflate i QuickType-tastaturet. Hvis du bruker en ikke-3D-Touch-kompatibel enhet som iPhone 5s, SE eller iPhone 6-serien, iPhone XR og iPhone 11- serien, åpner du bare en aksje-app som iMessage, sider eller Notes.

Trykk deretter på mellomromstasten for å gå inn på styreflatemodus . Når det er på, blir det virtuelle tastaturet gråtonet, og alle tastene er skjult.

Når du bruker en 3D-Touch-kompatibel enhet som iPhone 6s / 6s Plus, 7/7 Plus, 8/8 Plus, iPhone X / Xs og Xs Max, kan du berøre og holde hvor som helst på tastaturet for å utløse styreflate-modus.

Side-merknad:iPad-en kan du aktivere styreflate-modus ved bare å plassere de to fingrene på det virtuelle tastaturet.

Flytt markøren i styreflatemodus

Som nevnt over, er det ganske enkelt å flytte markøren når du er i styreflate-modus. Bare sveip fingeren på det gråtonede tastaturet for å plassere tekstinntastingsmarkøren på ønsket sted.

Velg Tekst i styreflatemodus

Det er litt mer enkelt å velge tekst på 3D-Touch-støttede enheter . Ta frem programvaretastaturet på den foretrukne appen din, og trykk deretter på tastaturet for å påkalle styreflate-modus. Dra deretter fingeren på styreflaten for å hoppe over til teksten du ønsker å utheve . Trykk deretter hardere på skjermen og bruk deretter markøren til å velge tekst.

Prosessen med å utheve tekst skiller seg litt ut på enhetene som ikke støttes av Touch . For å få det til, åpner du en app der du kan bruke Apple QuickType-tastatur. Trykk deretter på mellomromstasten for å gå inn på styreflatemodus.

Mens du fortsatt trykker på mellomromstasten, bruker du den andre fingeren til å trykke på det gråtonede tastaturet for å gå inn i tekstvalgsmodus. Dra opp fingeren på styreflaten for å velge teksten ved hjelp av markøren.

Når teksten er uthevet, løfter du fingeren og banker på den valgte teksten for å få frem popup-vinduet med flere redigeringsalternativer som klipp, kopier, erstatt med mer.

Side-merknad:iPad-en din kan du bruke de to fingrene til å fremheve tekst ved å bruke markøren i styreflate-modus.

Det er ganske mye det!

Over til deg:

Quicktype-tastatur er kanskje ikke så prangende som noen av tredjeparts tastaturene. Når du snakker om jevn skriveopplevelse, lever den imidlertid opp til oppgaven rimelig. Funksjoner som emoji-forslag, prediktiv funksjonalitet gjør det ganske nyttig for meldinger.

Det kan være lurt å henvise disse innleggene også:

  • Keynote-tastatursnarveier for iPad: Fremskynde arbeidsflyten
  • Tips for å fikse Keyboard Lag på iPhone eller iPad
  • Slik flytter du iPad-tastaturet på skjermen
  • Slik bruker du Apple Smart snarveier på iPad Pro

Hva tar du for aksje-tastaturappen for iOS? Del tankene dine i kommentarene nedenfor. For å aldri gå glipp av de nyeste praktiske guider, last ned appen vår, og følg med via Facebook, Twitter og Google Plus.