Hvorfor har ikke Apple adoptert USB-C for iPhone? Brygger et alternativ ...

Blant adjektivet som vi kan tildele Apple Inc., kan envis og utholdende rangeres på toppen sammen med banebrytende og nyskapende. Cupertino-giganten er kjent for å holde seg til kanonene sine, uansett den nåværende trenden eller uansett hva opposisjonen sier.

Mens hele verden går over USB-C, hvorfor har ikke Apple tatt i bruk USB-C for iPhone? Til tross for motsatte rykter, holder Apple seg til sin egenutviklede Lightning-port for sin iPhone 11-serie 2019. Da Apple introduserte teknologien i Macbooks, iMac, Mac mini og iPad Pro, var det forventet en overgang i smarttelefonen. Apple fortsetter imidlertid å fremmedgjøre USB Type C når det gjelder iPhone-ene; presse alle til å spørre, hvorfor?

Hvorfor har Apple ikke blitt kvitt lynhavn ennå?

Hurtigkoblinger:

 • Fødsel av lynhavn
 • Årsaker til at Apple skal bytte fra lyn til USB-C
  • Makt
  • Optimal bruk av enheten din
  • Mer enn bare hurtiglading
  • En verden, en ledning
  • Konkurransefortrinn
 • Hva hindrer Apple i å introdusere USB-C på iPhones?
  • Trenger iPhone virkelig det?
  • Forbrukerlojalitet
  • Tekniske begrensninger
   • estetikk
   • Ikke hver USB-C er superrask
  • Kontroll over tilbehør
  • Monetære begrensninger
  • Apple Vil vi at vi skal gå trådløst?
  • Hvorfor er det USB-C på iPad og Mac, men ikke på iPhones?
  • Det handler ikke bare om havn

Apple erkjenner at iPhone 8 eller nyere støtter hurtiglading, men bare når lyn til USB-C-kontakt brukes. Faktisk er det de siste iterasjonene iPhone 11 Pro og 11 Pro Max-modeller kommer med en 18W-lader med en USB Type-C-port og en Lightning to USB Type-C-kabel. Per Apple vil den nye laderen tillate iPhone 11 Pro å nå 50 prosent lading på omtrent 30 minutter.

Denne ovennevnte inkludering og overfloden av Lightning to USB Type-C-omformer reiser et grunnleggende spørsmål; Hvorfor vil Apple ikke endre iPhone fra Lightning til USB-C? Men før vi prøver å finne ut årsaken, la oss forstå Apples forpliktelse til Lynkabelen.

Lynets fødsel

Da tech-verdenen var opptatt med USB-A, Mini USB og Micro USB, introduserte Apple Lightning i 2012; en massiv oppgradering fra sin 30-pinners forgjenger. Lenge foran tiden utviklet Apple en mindre, reversibel og raskere kabel; som kan forstå og oppfylle strøm- og hastighetskravene til fremtidige telefoner.

Hver iPhone-boks siden den gang har en original Lightning to USB Type-A-kabel i esken. På det tidspunktet USB-C var under utvikling og Apple-ingeniører en betydelig del av teamet. Apple valgte imidlertid Lightning ettersom USB-C ikke var klar ennå. Det tok spesielt teknologien rundt seks år å komme på nivå med Lynkabelen.

Hvorfor skal Apple bytte fra lyn til USB-C?

Lynkabelen har en hannkontakt, det vil si at pinnene og hovedutstikket er på kabelen og er ikke avhengig av port. Mens stifteseksjonen til USB-C befinner seg i porten, og kabelens hode har spor i åpningen. I vår søken etter å forstå eller gjette Apples ideologi bak å ikke inkorporere USB C i iPhone; Det er viktig å forstå summingen rundt havnen, og hvorfor er den tekniske verdenen pakket rundt seg selv.

#1. Makt

Selv om Apple ikke avslører disse spesifikasjonene, er de tilgjengelige for tredjepartsprodusenter. Gitt 12W-effekten som støttes av Apple Charger, kan Lightning lett håndtere nevnte watt. Mens USB-C takler opptil 100 watt og 20V / 5A ladehastighet med USB Power Delivery-teknologien.

# 2. Optimal bruk av enheten din

5W-laderen har vært en stift for iPhone, selv om strømmen og batterikapasiteten har sett en lineær økning. Så når iPhone 8 og nyere kan støtte hurtiglading, er det ikke urettferdig å ikke ha en USB-C-port for å gjøre det. På en måte hindrer eller begrenser dette deg til å utforske enhetens fulle potensiale

# 3. Mer enn bare raskt

USB-C støtter full skjermport A / V-ytelse, opptil 8K oppløsninger ved 60Hz. I tillegg har den bakoverkompatibilitet med VGA, DVI, USB 2.0 og HDMI, når du har riktig adapter.

# 4. En verden, en ledning

Når du ser på spekteret av fordeler USB-C (USB 3.1) gir, hjelper det å skape en enkelt tilkoblingsstil og port som kan kjøre stort sett alt. Så du kan leve et donglefritt liv og bare ta en ledning med deg overalt. Er ikke det et ideelt scenario !!

# 5. Konkurransefortrinn

Når det gjelder akkurat denne teknologien, henger Apple etter konkurrentene. De mest bemerkelsesverdige Android-enhetene med flaggskip tilbyr over 20W hurtiglading. Leading charts er OnePlus med en av de raskeste lastehastighetene med sine nyeste sjalader. Ikke langt etter prøver Xiaomi og Oppo å integrere 100W-lading i deres fremtidige enheter.

I et marked der en enkelt funksjon kan redusere eller sveve salget ditt, trenger Apple virkelig å øke hastigheten på ladeen. Tross alt vil Apple-lojalister bare vise tålmodighet til et visst punkt.

Så hvorfor har ikke Apple adoptert USB-C for iPhone?

Apple kjenner sikkert teknologiens evner. Tross alt var 18 av ingeniørene deres en del av USB-Cs utviklingsteam. Faktisk var Apple blant de første som integrerte USB-C i Macbook-serien sin i 2015. Senere sementerte teknologigiganten sin tillit, da den nyeste iPad Pro begynte å sportsliggjøre en USB-C-port. Så hvorfor iPhone fremdeles mangler USB-C?

Trenger iPhone virkelig USB C?

En iPhone er ment for dagligdagse forbrukere, og deres bruk, apper og grunnleggende krav varierer. Både USB-C og Lightning er små og tynne, har vendbare plugger og kan overføre data og strøm i høy hastighet. Bortsett fra hurtiglading, klarer Lynkabelen å håndtere nesten alt annet på iPhone-en jevn.

Og når det gjelder hurtiglading, trenger vi virkelig 100w strøm for å lade iPhonene våre ??? Kanskje det er grunnen til at Apple ikke har det travelt med å gjøre skiftet eller gå på akkord med de nevnte kategoriene.

Forbrukerlojalitet

For rundt syv år siden byttet Apple ut sine 30 pinner, siden teknologien var klumpete og ikke ville ha fungert bra med de nye tidsapparatene Apple planla. Mens noen følte forbrenningen av det, har de fleste av oss hatt godt av avgjørelsen på sikt. Som nevnt ovenfor er lynkabelen nesten på nivå med USB-C.

Så bør Apple bare bytte fordi alle i markedet er? Ville det ikke være urettferdig overfor kunder og tilbehørsprodusenter, å gjøre endringer for en par par teknologi og deretter endre seg etter hvert som ny og bedre teknologi kommer? Er det ikke bedre, at Apple innoverer eller venter på smartere og raskere teknologi og tar i bruk det direkte?

Tekniske begrensninger

#1. estetikk

Rett og slett er USB-C tykkere enn en Lightning-port. For et merke som holder designestetikk og slankhet på nivå med teknologien, betyr det hver millimeter plass. I et diagram gjengitt av Josh Flowers er USB-C like tykk som 3, 5 mm-hodetelefonkontakten.

Tror du virkelig at Apple burde eller ville svekke estetikken til enheten sin bare på grunn av USB-C når den kan tilby en omformer og løse problemet?

# 2. Ikke hver USB-C er superrask

Bare det å ha en USB Type C-port garanterer ikke superrask hastighet. Den virkelige magien bak USB-C er det under panseret, det vil si USB 3.1 eller USB 2.0. Det er når USB 3.1-teknologi brukes, kabelen kan ha 100W strøm og er i stand til SuperSpeed ​​10 Gbps dataoverføringshastighet.

Når OnePlus 3 for eksempel lanserte en av de første Android-telefonene med USB-C-port, hadde den bare USB 2.0-hastigheter. I lekmannsbetingelser får du kanskje ikke de samme funksjonene når du bruker Type-C-kabler. Så når du har tenkt å bruke USB-C-kabel for hurtiglading, men hver og en av dem ikke er Superfast, hvorfor skal Apple gjøre et kompromiss?

Kontroll over tilbehør

Apple liker å kontrollere hver minste detalj i økosystemet. Det være seg å gi apper tillatelse til å bruke informasjon eller tillate reparasjoner fra tredjepart. Apple har alltid vært veldig kresen med tilbehøret til enhetene sine også. Å være et proprietært produkt av Apple, gir Lightning selskapet bedre kontroll.

Spesielt med MFI-sertifiseringene (Laget for iPod / iPhone / iPad) kan tech-giganten holde en kvalitetskontroll. Selv med en MFI på plass har markedet falske iPhone-lynkabler. Så tenk deg mangelen på kontroll på USB-C da den ikke er registrert hos Apple Inc. Videre vil den falske ledningsvirksomheten eksponentielt øke etter hvert som USB Type C får popularitet.

Monetære begrensninger

I tillegg til å kontrollere falske tilbehør, tjener MFi-sertifiseringen også teknologigiganten en ekstra lisensinntekt for hver autoriserte Lightning-enhet. Når man tar i betraktning at iPhone og dets tilbehør bidrar i underkant av to tredjedeler av selskapets virksomhet; nøling mot skiftet er forståelig.

Det handler ikke bare om Apple, hva med tredjeparts produsentene av tilbehør og de lojale kunder, som har lager av Lightning-kabelkompatibelt tilbehør som for eksempel ladebrygger, Lightning-hodetelefoner. Selv om Apple har tatt slike risikoer før, da den kastet 30-pinners dock-kontakten 12. september 2012; Eller når den fjernet hodetelefonkontakten.

Spesielt, alt dette ble gjort for å introdusere noen banebrytende teknologier. Kanskje teknologigiganten vil skifte fra Lightning-porten for bedre og større teknologi som Wireless.

Ledninger - Hva er de?

Trådløst er utvilsomt teknologien enhver smarttelefonprodusent gleder seg til; På bare de siste årene har Apple vokst med store sprang med teknologien. AirPods, Qi trådløs ladestøtte og kabelfri lader Pencil stylus på den nye iPad Pro.

Alle disse eksemplene kan raskt videresende at Apple har forskjellige planer for iPhone og trådløs teknologi. Ingen havn i det hele tatt! En helt trådløs ladbar iPhone. I tillegg kan funksjonen også gjøre telefonen din helt vanntett og støvsikker. Se for deg en magnetisk trådløs ladepute på offentlige steder; trenger du ikke å bekymre deg for tråd, bare fest din iPhone på brettet.

Fantasi om magnetisk trådløs ladepute på offentlige steder

I tillegg vil dette sannsynligvis være mye raskere enn noen USB-C hurtiglader. Selv om vi ikke kan forutsi tidslinjen for at en slik drøm skal bli virkelighet, virker den sikkert ikke så veldig langt. I et slikt scenario er Apple å ikke endre iPhone fra Lightning til USB-C forståelig.

Hvorfor skulle den presse brukerne til å kjøpe nytt USB-C-kompatibelt tilbehør eller omformere, bare for å kaste porten helt i rett tid vil definitivt urettferdig.

Selv om det ikke er noen USB-C på iPhone ennå, hvorfor har iPad Pro eller Macbook en?

Når man ser på begrensningene nevnt ovenfor, kan mange stille spørsmål ved Apples beslutning om å skifte til USB Type C for iPad eller Mac. Jeg forstår spørsmålet deres helt, men det de ikke forstår er at det er en enorm forskjell mellom Macbook, en iPad Pro og en iPhone.

De to tidligere er enheter utviklet for brukere å utføre et bredt spekter av profesjonelle oppgaver. Fra photoshop til videoredigering muliggjorde en USB-C ganske mange brukssaker; for eksempel å overvåke speiling, dataoverføring og eksterne perifere tilkoblinger.

Apple utvikler iPad Pro som en frittstående enhet som kan erstatte eller erstatte som bærbare datamaskiner. Den kan utføre multitasking til et annet nivå; faktisk har selskapet lansert iPadOS i år med spesielle funksjoner og apper som hovedsakelig passer for enheten. For å la iPad utføre en rekke funksjoner med hastighet og effektivitet, var USB-C et åpenbart tillegg.

Selv om en veldig allsidig og multitasking-enhet, er imidlertid iPhone i utgangspunktet en veldig - veldig smarttelefon; som ikke nødvendigvis trenger skift.

Når det gjelder å utvikle en ny teknologi helt, er det en enklere oppgave å gjøre iPhone fullstendig trådløs og det er mulig å oppnå i løpet av noen år. Selv om det er en vanskelig prosess å innlemme en lignende teknologi som iPad eller Mac, vil det ta sin egen søte tid. For meg er det fornuftig å hoppe over USB-C til fordel for trådløs for iPhone, men det er ikke en smart idé for de to andre enhetene.

Det er ikke bare en havn !!!

Du kan alltid stille spørsmål ved Apple om at alle andre smarttelefonprodusenter konverterer i USB-C, så hvorfor ikke de? Men hvis du kjenner Apple, vil du også se svaret på det. Apple gjør ikke ting for å glede folk; den innoverer teknologi som overrasker dem.

Jeg tror Apple brygger en storm som vil gjøre at alle naysayers forelsker seg i merkevaren. Jeg kan ikke inneholde meg, bare håper Apple avslører overraskelsen så snart som mulig.

Din tur…

Jeg venter på Apples neste trinn, hva med deg? Tror du at noen av disse punktene kan ligge bak Apples fremmedgjørende USB-C på sin iPhone? Del dine tilbakemeldinger med oss ​​i kommentaren nedenfor.

Kontakt oss på Facebook, Twitter og Instagram. Sørg også for å laste ned iOS-appen din på iPhone og iPad.

 

Legg Igjen Din Kommentar