Hvordan finne og endre MAC-adresse i Mac OS X

En datamaskin identifiseres av en unik Media Access Control-adresse (MAC), som er innebygd i datamaskinens nettverkskort. Du kan endre denne MAC-adressen innfødt i OS X.

Det er ganske enkelt å endre MAC-adresse hvis du bruker Windows eller Linux; dette er ganske en ekspert ting å endre slike virtuelle adresser på Mac- eller Windows-systemene dine.

Først vil vi diskutere hvordan du kan finne din MAC-adresse.

Finn MAC-adressen til Mac-en

Du kan raskt finne MAC-adresse på OS X fra menylinjen. Bare trykk og hold nede Valg-tasten og klikk på Wi-Fi-ikonet sett i menylinjen. En rullegardinmeny vises med noen alternativer, blant dem kan du se de to første alternativene som grensesnittnavn og adresse.

Adressen er en slags blanding av alfabeter og tall atskilt med kolon; Dette er datamaskinens fysiske MAC-adresse. Denne adressen kan endres; på dette tidspunktet kan du skrive en kommando i terminalen og sjekke adressen datamaskinen bruker for å kommunisere.

ifconfig en1 | grep ether

Dette vil gi MAC-adressen din for maskinvaregrensesnittet en1; dette grensesnittet brukes for Wi-Fi på de fleste Mac-maskiner.

Hvis du vil sjekke hvilket grensesnitt som brukes for Wi-Fi, trykker du på og holder Valg-tasten og klikker på Wi-Fi-ikonet i menylinjen. Denne handlingen viser deg hvilken enhet du bruker for å få tilgang til internett.

Endre MAC-adresse

Du kan endre MAC-adressen din ved å angi en ny

sudo ifconfig en1 ether aa:bb:cc:dd:ee:ff

Angi systempassordet når du blir bedt om det.

Denne kommandoen vil sette MAC-adressen for en1.

Få en tilfeldig MAC-adresse

Hvis personvern er din bekymring, bør du randomisere MAC-adressen din. Skriv inn kommandoen som nevnt nedenfor:

openssl rand -hex 6 | sed 's/\(..\)/\1:/g; s/.$//' | xargs sudo ifconfig en1 ether

Angi systempassordet når du blir bedt om det.

Du får en ny MAC-adresse for en1 hver gang du kjører denne kommandoen. Vær oppmerksom på at dette ikke er en permanent ting, da endringene fra begge kommandoene vil gå tilbake til sin opprinnelige tilstand når du starter Mac-en på nytt. Vær oppmerksom på at når du endrer MAC-adressen din, kan det være noen nettverksproblemer. Det anbefales alltid å starte Wi-Fi på nytt etter at du har redigert MAC-adressen.

Kontakt oss på Facebook, Twitter og Google Plus.

 

Legg Igjen Din Kommentar