Når du oppgraderer til iOS 8, må du ikke aktivere iCloud Drive

Om noen timer vil Apple gi ut iOS 8 for publikum. Det kan ta litt tid før du får oppdateringsvarselet (Innstillinger -> Generelt -> Programvareoppdatering), men med all sannsynlighet vil du oppgradere til den siste iOS 8 i dag.

ICloud Drive er et alternativ som kan forårsake et problem hvis du allerede aktiverer det av alle de interessante nye funksjonene (som Kontinuitet, Handoff, tilpassbare tastaturer, Health-app osv.). Her er mer om dette, og hvordan du kan unngå problemer når du oppgraderer til iOS 8.

Ikke aktiver iCloud Drive

Når du konfigurerer iOS 8 på iPhone / iPad, vil du se denne skjermen.

iCloud Drive er en ny funksjon som er spesifikk for iOS 8 og OS X Yosemite. Når du konfigurerer iOS 8 på enheten din, velger du Ikke nå . (mer om "hvorfor?" senere).

Du kan åpenbart aktivere iCloud Drive senere fra Innstillinger -> iCloud -> iCloud Drive bryter / alternativer. For øyeblikket må du ikke aktivere iCloud Drive.

Hvorfor bør du deaktivere iCloud Drive når du oppgraderer til iOS 8?

For å forstå hvorfor, må vi først forstå "hva."

iCloud Drive er en ny funksjon som lar deg plassere apprelaterte dokumenter i en stasjon som ligner på Google Drive eller Dropbox. Du kan få tilgang til disse filene fra Mac-en eller andre iCloud-tilkoblede enheter. Det eneste problemet er at iCloud Drive fungerer bare for iOS 8 og OS X Yosemite. Som du vet, er OS X Yosemite fortsatt i betafaser.

Det som kan skje er at app-relaterte dokumenter (og data) vil komme inn i iCloud Drive, men du vil ikke kunne få tilgang til dem på Mac (eller en enhet som ikke kjører iOS 8 eller OS X Yosemite).

Det verste tilfellet er dette: du har en app som synkroniserer data (bilder, videoer, meldinger, filer) mellom iOS-enhetene dine, og nå (hvis du hadde aktivert iCloud Drive) har du ikke tilgang til disse filene / synkroniseringen.

iCloud Drive er ikke en egen funksjon for iCloud-dokumenter. Når du aktiverer iCloud Drive, overføres alle filene og dataene som er lagret på iCloud-kontoserveren til iCloud Drive-serverne. Det er ingenting å bekymre seg her fordi som bruker er det ingenting som endrer seg for deg med tanke på opplevelsen.

Men akkurat nå, ikke aktiver iCloud Drive.

 

Legg Igjen Din Kommentar