Slik løser du vanlige Google Play Store-serverfeil

Google Play Store er en den mest nyttige appen - kilden til alle andre apper. Vi kan laste ned og oppdatere applikasjoner med letthet. Imidlertid kan det hende at Google Play Store slutter å si at det er en serverfeil. Denne typen feil er systemfeil som kan rettes etter noen enkle trinn. Nedenfor finner du listen over vanlige Google Play-serverfeil og guider for hvordan du fikser dem.

Se også - Slik løser du Google Play Store-feil RPC

Hvordan fikse Google Play Store-serverfeil

Google Play Store-problemer og deres løsninger

Google Play Store fungerer ikke

Hvis Google Play ikke fungerer som den skal, fryser den, krasjer eller hvis appene ikke vil lastes ned, er det flere ting du kan gjøre for å løse problemet. En av følgende løsninger vil fungere sikkert.

Metode 1:

Tøm Google Play-hurtigbufferen. Gå til Innstillinger> Apper> Google Play (under Alle seksjoner) og trykk på Tøm hurtigbuffer.

Metode 2:

Fjern Google Play-data. Gå til Innstillinger> Apper> Google Play (under Alle seksjoner) og trykk på Fjern data.

Metode 3:

Tøm hurtigbuffer og data for Google Play Services.

Metode 4:

Gå til Innstillinger> Apps> Google Play Store og trykk Avinstaller oppdateringer. Last ned den eldre versjonen av appen fra et nettsted som //download.technobezz.com/android/.

Metode 5:

Naviger til Innstillinger> Kontoer, og velg deretter Google under "Administrer kontoer". Velg din konto, trykk på tre punkter for å åpne menyen og klikk deretter Fjern. Hvis du har mer enn en konto, må du fjerne dem alle. Når du er ferdig, gå til Innstillinger> Kontoer> Legg til konto, velg Google og legg til kontoen din.

Metode 6:

Hvis ingenting annet fungerer, kan du utføre en tilbakestilling til fabrikkdata. Sikkerhetskopier filene dine først, gå deretter til Innstillinger> Sikkerhetskopiering og tilbakestilling, velg Fabrikkdata-tilbakestilling og bekreft deretter handlingen.

Google Play Store-feil 24

Denne feilen vises vanligvis når brukerne prøver å laste ned nye apper eller oppdatere dem de allerede har installert. WhatsApp er ofte påvirket av denne feilen. La oss se hvordan vi løser dette.

Metode 1:

Denne metoden krever rot. Installer først Root Manager. Bla gjennom den interne lagringen. Gå til Android> Data> WhatsApp. Du må slette mappen “com.whatsapp.” Når du er ferdig, installerer du WhatsApp igjen.

Metode 2:

Last ned Cleanmaster. Slett WhatsApp. Start Cleanmaster og rengjør søppelfilene. Hvis noen viktige filer er valgt, fjern merket for dem.

Metode 3:

Utfør tilbakestilling av fabrikkdata, men først sikkerhetskopier data.

Google Play Store-feil 498

Hovedårsaken til at denne feilen vises er enhetens cache-partisjonstørrelse, men det er også noen andre grunner til at du ikke kan laste ned appene fra Google Play. Her er metodene for å fikse feilen.

Metode 1:

Gå til Innstillinger> Apper> Google Play (under Alle seksjoner), trykk på Tøm hurtigbuffer og Tøm data.

Metode 2:

Prøv å laste ned appen ved hjelp av Wi-Fi-nettverket.

Metode 3:

Gå til Innstillinger> Konto> Legg til ny konto, og velg deretter Google og legg til en konto.

Metode 4:

Hvis Android-telefonen eller nettbrettet ditt er forankret, må du avinstallere Google Play og installere det igjen.

Metode 5:

“Koble telefonen til en datamaskin ved hjelp av en datakabel og åpne Google Play Store i datamaskinens nettleser. Når du får appen, klikker du på den som viser en installasjonsknapp. Klikk på knappen for å installere appen på smarttelefonen din. Så du kan laste ned appen på denne måten for å unngå problemet. "

Google Play Store-feil 927

Hvis du ikke kan laste ned eller oppdatere appene på grunn av feilen 927, er her de potensielle løsningene.

Metode 1:

Gå til Innstillinger> Apper> Google Play, og trykk deretter på Tøm cache og Tøm data.

Metode 2:

Gå til Innstillinger> Apps> Google Play, og trykk på Force Stop.

Metode 3:

Gå til Innstillinger> Apps> Google Play, og trykk på Avinstaller oppdateringer.

Metode 4:

Naviger til Innstillinger> Kontoer> Google> Fjern Gmail-kontoer. Bruk en annen Gmail-konto for å logge på. Tving deretter stoppe appen, tøm cache og data og legg til Gmail-kontoen din igjen.

Metode 5:

Utilstrekkelig minne kan være årsaken til at feilen oppstår. Du kan starte enheten på nytt for å lukke appene som kjører i bakgrunnen og for å frigjøre minnet.

Google Play Store-feil RPC

Denne feilen oppstår vanligvis når Play Store ikke kan hente informasjon fra serveren.

Metode 1:

Last ned den nyeste versjonen av Google Play fra //download.technobezz.com/android/ eller //download.technobezz.com/android/.

Metode 2:

Gå til Innstillinger> Apper> Google Play, og trykk på Clear Cache og Clear Data.

Metode 3:

Start enheten på nytt.

Google Play Store-feil 919

Feilen 919 kan vises når du laster ned apper, ofte fordi det er mangel på minne.

Metode 1:

Du kan starte enheten på nytt for å frigjøre minnet.

Metode 2:

Gå til Innstillinger> Apper> Google Play, trykk på Clear Cache og Clear Data.

Metode 3:

Gå til Innstillinger> Apper> Nedlastingsbehandling og tøm hurtigbufferen derfra også.

Metode 4:

Treg internettforbindelse kan være problemet. Hvis du har brukt Wi-Fi, bytter du til mobildata, og hvis du har brukt mobildataovergang til Wi-Fi.

Google Play Store-feil 403

Hvis du ikke kan laste ned appene fra Google Play på grunn av feilen 403, kan du prøve løsningene oppført nedenfor.

Metode 1:

“Hovedårsaken til feilen 403 er proxy-innstillingene, så du må deaktivere den. For å gjøre det, gå til innstillinger> trådløst og nettverk> mobilnettverk> APN (tilgangspunktnavn) og velg deretter tøm proxy-alternativ for å bekrefte at proxyinnstillingen er av. "

Metode 2:

Slå på flymodus og slå den av igjen.

Metode 3:

Åpne Google Play, trykk på tre horisontale linjer for å åpne menyen, klikk på Innstillinger og klikk deretter på Fjern lokal søkehistorikk.

Metode 4:

“Alternativ Google-konto som er koblet til Gmail-kontoen kan noen ganger være årsaken til problemet. Så generer en ny Gmail-konto og gå til Google Play Store> trykk på menyknappen> Kontoer> velg den alternative Gmail-kontoen (en ny) og prøv å laste ned appen nå uten feil. "

Google Play Store-feil 491

Denne feilen kan vises under nedlasting, oppdatering eller installasjon av applikasjonene. Her er løsningene.

Metode 1:

Start Android-enheten på nytt.

Metode 2:

Gå til Innstillinger> Apper> Alle> Google Play Store, trykk Tøm hurtigbuffer og trykk på Tøm data.

Metode 3:

Naviger til Innstillinger> Kontoer> Google> Gmail-kontoer og slett kontoen din. Tøm deretter hurtigbuffer og data, start telefonen på nytt, og legg til kontoen din når du er ferdig.

Google Play Store-feil 492

Denne feilen vises vanligvis på Android-enheter som er forankret med det tilpassede rommet. Her er rettelsene.

Metode 1:

Stopp nedlastingsprosessen, lukk Play Store-appen, og åpne deretter appen igjen og prøv å installere appen.

Metode 2:

Gå til Innstillinger> Apper> Alle> Google Play Store, trykk Tøm hurtigbuffer og trykk på Tøm data.

Metode 3:

Hvis du bruker tilpasset ROM, kan du starte telefonen i gjenopprettingsmodus. Gå deretter til Innstillinger> Avanserte innstillinger og trykk på Tørk Dalvik-cache for å slette cachen fra tilpasset ROM.

Metode 4:

Noen ganger er SD-kort problemet, så det du bør gjøre er å formatere SD-kortet.

Google Play Store-feil df-bpa-09

Ganske mange brukere klaget på denne feilen og det faktum at de ikke klarte å laste ned eller oppdatere appene. Her er løsningene.

Metode 1:

Gå til Innstillinger> Apper (på noen Android-enheter er det applikasjoner, administrer apper, appbehandling osv.)> Alle> Google Play Store, og trykk deretter på Tøm hurtigbuffer og tøm data.

Metode 2:

Legg til Google-kontoen din på nytt. For å gjøre det, naviger til Innstillinger> Konto og fjern deretter Google-kontoen. Start enheten på nytt. Gå til Innstillinger> Konto, og legg deretter til kontoen din.

Godkjenningsfeil i Google Play Store

Som de andre Google Play-problemene, kan du løse dette med letthet. Slik gjør du det.

Metode 1:

Gå til Innstillinger> Konto> Google> Fjern Google-kontoen. Start enheten på nytt, og legg deretter til kontoen din på nytt.

Metode 2:

Gå til Innstillinger> Apper> Alle> Google Play Store, Tøm hurtigbuffer og Tøm data.

Metode 3:

Avinstaller Google Play-oppdateringer. For å gjøre det, naviger til Innstillinger> Apps> Alle> Google Play Store og trykk på Avinstaller oppdateringer. Deretter kan du gå til //www.apkmirror.com/ eller //download.technobezz.com/android/ og laste ned den nyeste versjonen av appen.

Google Play Store ingen tilkoblingsfeil

Noen ganger kan ikke Google Play Store koble seg til Internett. Du kan løse dette enkelt.

Metode 1:

Gå til Innstillinger> Apper> Alle> Google Play Store, trykk på Force Stop-knappen og trykk deretter på Clear Cache og Clear Data.

Metode 2:

Problemet kan oppstå hvis du endret Gmail-passordet ditt, og glemmer å legge til et nytt passord i Google Play Store. Det du trenger å gjøre er å legge til det nye passordet.

Metode 3:

Forsikre deg om at tid og dato er riktig.

Metode 4:

En ny start vil definitivt løse problemet. Det du bør gjøre er å utføre tilbakestilling av fabrikkdata. Sikkerhetskopier dataene dine først fordi tilbakestilling av fabrikkdata vil slette alle data, personlige innstillinger og tredjepartsapper. Naviger til Innstillinger> Sikkerhetskopiering og tilbakestilling, og trykk på Tilbakestill fabrikkdata. Dette løser problemet, og enheten din fungerer feilfritt.