Slik løser du en iPhone som ikke vil slå på

Det er noen problemer du kan møte når du bruker iOS-enheten din, og du kan fikse de fleste av dem med letthet, men hva skal du gjøre hvis iPhone-en ikke slås på? Hvis du prøvde å slå på enheten din ved å trykke og holde nede sleep / wake-knappen og du ikke ser annet enn en svart skjerm, betyr det ikke nødvendigvis at telefonen din er ødelagt. Mange iPhone-brukere rapporterte om det samme problemet. Det meste av tiden kan problemet lett løses hvis det oppstod et programvarekrasj som forårsaket problemet, eller batteriet falt ned og ble fullstendig tappet.

Les også - Hvordan iPhone 6 som ikke slås på

I denne artikkelen skal vi diskutere årsakene til at iPhone ikke slås på, og vi vil liste opp noen få ting du kan prøve å starte opp igjen.

Se også: Slik løser du iPhone ikke belastes

Hva gjør du hvis iPhone-en ikke slås på?

La oss først diskutere årsakene til at iPhone ikke slås på. Vi har allerede nevnt to: programvaren krasjet og det faktum at batteriet falt og tappet helt. Hvis det skjedde et programvarecrash, vil en kraftstart løse problemet og enheten din slås på. De andre årsakene som kan forårsake problemet, er ødelagt firmware, vannskade eller et maskinvareproblem.

Tving på nytt iPhone

Når iPhone slås av og ikke slås på igjen, er det første du bør prøve å starte en kraft. Når en programvare krasjer, vil skjermen på iPhone være svart, og den vil se ut som om telefonen er slått av. Kraftstart er vanligvis alt du trenger for å sette ting i gang igjen. Dette er hva du trenger å gjøre:

 • Trykk og hold nede dvaleknappen i minst 20 sekunder
 • Slipp knappene når du ser Apple-logoen på skjermen.

Hvis dette ikke fungerer, må du slå på Mute-bryteren flere ganger og deretter starte en kraftstart igjen. Hvis ikke iPhone-en din slås på, flytter du til neste løsning.

Lad iPhone

Hvis batteriet på iPhone-enheten tømmes fullstendig, slås ikke enheten på før du lar den lade en stund. Mange brukere sier ofte at de er sikre på at batteriet ikke var tomt - selv om du er sikker, kan du koble iPhone til en vegglader og la den ligge i en halv time eller mer. Husk at du ikke bør prøve å slå på enheten igjen med en gang - hvis batteriet er helt tomt, trenger iPhone-en din litt tid på å lade.

Var iOS-enheten din varm da den slått av? Som du sikkert allerede vet, kan overoppheting føre til at batteriet tappes raskere. Det er ikke sikkert du en gang legger merke til at batteriprosenten går ned, spesielt hvis du spiller et krevende spill og mange ting er slått på (Wi-Fi, GPS, Bluetooth osv.). Dette er en av de vanligste årsakene til at iPhone ikke slås på.

En av brukerne skrev: "Min iPhone 6 ble varm, vil ikke slå på, hva skal jeg gjøre?". I dette tilfellet, la enheten avkjøles, koble den til en vegglader og vent en stund før du prøver å slå den på.

For å slå på iOS-enheten din igjen, trykk og hold nede sleep / wake-knappen, og forhåpentligvis vil Apple-logoen vises. Hvis iPad eller iPhone ikke slås på selv etter lading, flytter du til løsningen Sikkerhetskopier, oppdaterer eller gjenoppretter din iPhone ved hjelp av iTunes forklart nedenfor.

iPhone vil ikke lade eller slå på

Når du lar enheten lade, skal ladeskjermen vises etter en stund. Hvis ingenting skjer, og enheten din ikke vil lade, er det et par ting du kan prøve:

 • Prøv et annet vegguttak.
 • Endre lademetode. I stedet for å bruke en vegglader, kobler du iPhone eller iPad til datamaskinen.
 • Prøv en annen USB-port.
 • Rengjør ladeåpningen for å fjerne smuss, rusk eller støv.
 • Forsikre deg om at USB-kabelen ikke er skadet.
 • Prøv en annen USB-kabel.
 • Prøv en annen lader.

Sikkerhetskopier, oppdater eller gjenopprett iPhone ved hjelp av iTunes

Før du kobler enheten til datamaskinen din og starter iTunes, må du forsikre deg om at du har installert den nyeste versjonen av iTunes-programvaren. Når iTunes ikke er oppdatert, kan det vises forskjellige feilmeldinger.

Koble iOS-enheten til datamaskinen din, og start iTunes. Hvis iTunes gjenkjenner iPhone, må du først sikkerhetskopiere alle dataene dine og deretter Gjenopprette. Dette vil tørke telefonen.

Hvis skjermen er slått av, men du hører lyder, varsler, vibrasjoner osv., Betyr det at skjermen ikke fungerer. I så fall bør du kontakte Apple eller besøke en av butikkene deres.

Gjenopprettingsmodus

Hvis iTunes ikke gjenkjenner iPhone, kan du sette den i gjenopprettingsmodus. Følg disse instruksjonene:

 • Koble iPhone til datamaskinen
 • Start iTunes
 • Tving på nytt iPhone-enheten mens den er koblet til datamaskinen. Trykk og hold samtidig sleep / wake-knappen og Hjem-knappen. Når Apple-logoen vises, holder du inne knappene. Slipp knappene når skjermbildet for gjenopprettingsmodus dukker opp.
 • Du vil se to alternativer: Gjenopprett eller Oppdater. Klikk Oppdater. iTunes vil installere den nyeste versjonen av iOS - dette vil ikke slette dataene dine.

support.apple.com

Noen ganger kan oppdateringen vare for lenge, og enheten din kan gå ut av gjenopprettingsmodus. Hvis det skjer, utfør en kraftstart på nytt og velg Oppdater igjen.

Hvis oppdateringen ikke fungerer, må du utføre en kraftstart på nytt og velge Gjenopprett. Dette vil slette alt innhold og innstillinger.

Når prosessen er fullført, konfigurerer du iPhone som en ny enhet.

Hvorfor iPhone-en ikke slås på?

Du droppet iPhonen din, og nå vil den ikke slå på

Vi så mange kommentarer som "Jeg droppet min iPhone og nå vil den ikke slå på". Smarttelefoner er vanligvis skjøre, og det er derfor forskjellige problemer, inkludert dette, kan oppstå når de treffer bakken.

Det er et triks du kan prøve som fungerte for eierne av forskjellige iPhone-modeller, inkludert iPhone 4s, iPhone 5 og iPhone 6. Trykk på Hjem-knappen og låseknappen samtidig.

Hvis ingenting skjer, kobler du enheten til datamaskinen din for å se om iTunes gjenkjenner den. Hvis det gjør det, ta sikkerhetskopi av filene dine og gjenopprett. Hvis iTunes ikke gjenkjenner den, setter du enheten i gjenopprettingsmodus (forklart ovenfor) og prøver å oppdatere eller gjenopprette. Fungerer ikke? Det kan være et maskinvareproblem. Kontakt Apple eller besøk en av butikkene deres.

iPhone slås ikke på etter vannskader

Det siste du bør gjøre hvis iPhonen din fikk kontakt med vann, er å prøve å slå den på. Du må tørke ut telefonen. Det anbefales å ta en ren klut eller et håndkle og fjerne vannet. La din iPhone tørke helt. Du kan bruke en bolle eller en plastpose, fylle posen eller bollen med den ukokte risen og legge iOS-enheten din inne. Husk at riskornene kan komme i telefonen. Den andre feilen med ris er korrosjonen. Det andre, mye bedre alternativet er å bruke silikagelpakker hvis du har nok av disse. Fyll bollen eller plastposen med den, legg iPhone eller iPad inni, og la den ligge der i 24-48 timer. Etter det kan du prøve å slå på telefonen igjen.

iPhone slås ikke på etter iOS-oppdatering

Dette er ikke et vanlig problem, men noen ganger slås ikke iPhone eller iPhone på etter iOS-oppdatering. Hva gjør du?

 • Tving omstart - trykk og hold nede sleep / wake-knappen og Hjem-knappen samtidig og hold dem i minst 10 sekunder (noen ganger 30 sekunder) til Apple-logoen vises på skjermen.
 • Hvis det ikke fungerer, kan du bruke iTunes til å gjenopprette iPhone til fabrikkinnstillinger.
 • Hvis iTunes ikke gjenkjenner telefonen din, plasserer du den i gjenopprettingsmodus og deretter Gjenopprett (forklart ovenfor).

Disse problemene / løsningene er funnet og effektive på iPhone 8, iPhone x, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus og iPhone SE, iPhone 7, iPhone 7 Plus, Mini, iPad

Hvis iPhone-en ikke slås på selv om du prøvde disse løsningene, kan det være et maskinvareproblem - ta kontakt med Apple eller besøk en av butikkene deres.

 

Legg Igjen Din Kommentar