Hvordan fikse Android “Ok Google” fungerer ikke

Du kan søke på hva som helst på Google bare ved å snakke. "Ok Google" er kommandoen for stemmesøk til å starte med. Men noen ganger av forskjellige årsaker kan det hende at denne kommandoen ikke fungerer som den skal på Android-telefonen din. Mange brukere klaget over Android “Ok Google” som ikke fungerer, og denne artikkelen skal vi dele løsningene slik at du kan løse problemet med letthet, og stemmesøket vil fungere som en sjarm igjen.

Se også: Ulemper og fordeler ved LG G3

Trinn for å fikse Android “Ok Google” fungerer ikke

Løsning nr. 1:

Talesøk støtter bare amerikansk engelsk, og det kan ikke forstå noe annet språk bortsett fra det. Så sørg for at engelsk (USA) er angitt som språk på Android-telefonen. Det er bedre å sjekke språkinnstillingene først hvis Android-en “Ok Google” ikke fungerer. For å gjøre det, gå til Innstillinger> Språk og input.

Løsning nr. 2:

Det andre du bør gjøre er å deaktivere appene i tilgjengelighetsinnstillingene, for eksempel KingRoot, AppLock, etc. Naviger til Innstillinger, bla ned og trykk på Tilgjengelighet. Øverst på skjermen ser du disse appene. Trykk på appen og slå den av.

Løsning nr. 3:

Den andre grunnen som kan stoppe responsen fra "Ok Google" kan være mikrofonproblemet. Når du åpner Google-appen og sier "Ok Google" eller skriver på mikrofonen, vil du legge merke til mikrofonikonet som skal se fet ut, uten stiplede linjer. Hvis det ikke er tilfelle, kan mikrofonen være skitten, så du bør rengjøre den forsiktig med en pinne.

Løsning nr. 4:

Oppdater Google-appen. Du må sørge for at du har den nyeste versjonen av Google-appen. Åpne Google Play, trykk på tre horisontale linjer for å åpne menyen og trykk på “Mine apper og spill”. Du vil se alle appene der, finne Google, og hvis det er en ny versjon tilgjengelig, trykk på Oppdater.

Løsning nr. 5:

Hvis du holder forskjellige apper i gang, kan det hende at denne funksjonen ikke fungerer som den skal. Hvis bakgrunnsappene skaper støy, blir mikrofonen forvirret mellom stemmen din og bakgrunnslyden, noe som gir ingen svar. Lukk appene som kjører i bakgrunnen.

Bildekilde - www.androidpolice.com

Løsning nr. 6:

Oppdatert språkpakke er et veldig viktig poeng for at denne funksjonen skal fungere korrekt. Selv om språket er satt til amerikansk engelsk, men hvis språkpakken ikke er oppdatert, fungerer ikke denne funksjonen. Du kan oppdatere språkpakken ved å gå til Talesøk Språkinnstillinger> Frakoblet talegjenkjenning> Engelsk (USA)> Oppdatering tilgjengelig.