Wi-Fi fungerer ikke på MacBook Pro eller MacBook Air: tips for å løse problemet

Et av de vanligste, men ennå vanskelige problemene som jeg har opplevd på MacBook-en, er Wi-Fi-tilkoblingsproblemer. Selv om problemet til tider løses bare ved å gi en ny start på nettverket, blir det ved de fleste anledninger for fast til å bli løst. Og når problemet ser ut til å bli forvirret, vet du ikke nøyaktig hvilke løsninger som kan feilsøke Wi-Fi-problemene på MacBook Pro.

Derfor må du prøve ut flere triks; håper en av dem kan klikke og la deg knekke jinxen! Forhåpentligvis trenger du ikke å reise langt unna og lykkes med å løse problemet med letthet.

Tips for å fikse Wi-Fi-problemer på MacBook Pro

Husk:

 • Forsikre deg om at ruteren ikke overopphetes. Forsikre deg om at den ikke er tildekket eller plassert på et sted der det ikke er mye ventilasjon.
 • Ikke legg ruteren på eller i nærheten av de store metalloverflatene. For eksempel, hvis det er plassert på et arkivskap eller i nærheten av radiatoren, vil det ikke fungere ordentlig.

Start ruteren på nytt

Noe av det første du bør prøve å løse Wi-Fi-problemene er å starte ruteren på nytt. Oftere enn kan det få jobben din gjort. For å gjøre det, koble ruteren fra strømmen i noen sekunder og koble den deretter til igjen.

Start Macen din på nytt

Tro meg eller ikke, dette lille trikset har fungert flere ganger for meg. Derfor vil jeg foreslå at du prøver det også. Klikk på Wi-Fi-menyen og slå den av . Nå, klikk på Apple-menyen og velg omstart.

Når datamaskinen har startet på nytt, slå på Wi-Fi. Den skal begynne å jobbe nå. Hvis den har det, fantastisk! Men hvis det ikke er tilfelle, gå videre til neste løsning.

Glem nettverket og koble MacBook-maskinen til den igjen

Et annet pålitelig triks som du kan prøve å bli kvitt problemet, tving den bærbare datamaskinen til å glemme nettverket og koble til det igjen.

Trinn 1. Åpne Systemvalg og klikk på Nettverk.

Steg 2. Nå velger du Wi-Fi i listen til venstre og klikker Avansert.

Trinn 3. Velg deretter nettverket du vil glemme, og klikk deretter på (-) for å fjerne.

Nå, prøv å koble til nettverket på nytt.

Oppdater programvare på din Mac

“Programvareoppdatering” har alltid vært en av de mest pålitelige løsningene for å fikse vanlige eller diverse problemer. Dessuten fortsetter Apple å slippe oppdateringen med flere feilrettinger og ytelsesforbedringer. Så, gi det en sjanse også.

På macOS High Sierra og tidligere versjoner av operativsystemet, kan du oppdatere programvaren fra Mac App Store. I macOS Mojave må du imidlertid gjøre det fra Systemvalg.

Prøv å bruke 5GHz-båndet

Hvis du fremdeles sliter med å løse problemet, kan du prøve å bytte til 5GHz-båndet, hvis det er tilgjengelig. Grunnen til at jeg foreslår at du gir det en sjanse er at det gir mer båndbredde sammenlignet med 2, 4 GHz-båndet. Dessuten er det mer effektivt.

For å komme i gang med 5GHz-båndet på dual-band-ruteren, må du sørge for å skille 2.4GHz- og 5GHz-nettverkene på ruteren. Det ville være bedre å gi dem forskjellige navn.

Du kan stille inn Mac-en din til å bli med på 5GHz. For å gjøre dette, gå over til SystemvalgNettverksrute . Klikk deretter på Wi-Fi og velg Avansert-knappen. Til slutt må du dra 5GHz-nettverket til toppen.

Kjør Apple Diagnostics

"Apple Diagnostics" kan hjelpe deg med å oppdage roten til problemet. Så kjør dem på den bærbare PC-en din for å finne ut av problemet.

Trinn 1. Først av, koble fra alle eksterne enheter . Jeg mener, hvis du har koblet Mac-en din til øretelefoner, koble dem fra.

Steg 2. Nå, slå av Mac-maskinen.

Deretter slår du på datamaskinen mens du holder nede D-tasten.

Trinn 3. Neste gang vil du bli bedt om å velge Wifi-nettverk og deretter språket ditt.

Vent nå noen minutter slik at Apple Diagnostics kan finne ut av problemene. Når det er gjort, vil det tilby forslagene til å fikse dem.

Bruk Apples trådløse diagnostikk

macOS kommer med Wireless Diagnostics-verktøyet som lar deg oppdage vanlige Wi-Fi-problemer. Dessuten kan denne appen også hjelpe deg med å overvåke trådløs tilkobling for intermitterende tilkoblingsfeil. Det varsler deg også når det oppdages en tilkoblingssvikt.

Trinn 1. Åpne trådløs diagnose på Mac-en. Du kan ta hjelp av Spotlight for å åpne den raskt.

Steg 2. Nå, klikk på Windows-menyen og velg ytelse.

Deretter skal du se tre grafer som viser overføringshastighet, signalkvalitet og signal- og støynivå.

Den viser datahastigheten til nettverket ditt i Mbps. I de fleste tilfeller er datahastigheten konsistent. Men hvis du finner det under pari, betyr det at noe er galt.

Sjekk ut den midterste grafen, som heter Kvalitet, og viser forholdet mellom signal og støy. Hvis den har litt rett linje med bittesmå pigger, betyr det at den er opp til merket. Men hvis det ikke er tilfelle, kommer noe i veien for signalet.

Det er en bunngrafikk som heter Signal. Den viser signalstyrken og målt støy og vises som dBM, eller Decibel-milliwatt. Hvis du lurer på hva de er, la meg fortelle deg at de er den ofte brukte enheten til kraften til radiosignaler.

Hvis signalstyrken er mellom 60 og -10dBm og et støynivå under -75dBm, er det ganske bra. Hold oversikt over grafen for å finne ut når signalet synker under forventet nivå.

Sjekk ut DNS-innstillingene

Nå som du har prøvd ut alle alternativene ovenfor, er det på tide å se nærmere på DNS-innstillinger. Lurer du på hva det er ment for? La meg tømme det for deg. Det står for Domain Name System og hjelper Mac-en din å konvertere domenenavn som apple.com til IP-adresser. Og bare i tilfelle at DNS-serveren, som datamaskinen bruker, er feil, kan du ikke koble til noe nettsted med det navnet.

Så, hvordan finner du ut om DNS fungerer eller ikke? Det er ganske enkelt. Åpne nettleseren din og skriv inn følgende URL:

//17.172.224.47

Nå, bør du se Apple-nettstedet. Hvis det er tilfelle, fungerer Internett-tilkoblingen ordentlig, og problemet kan være med domenenavnene.

Trinn 1. For å bli kvitt dette problemet, åpner du SystemvalgNettverksrutevelg nettverkstilkoblingen din i listen til venstre.

Steg 2. Klikk deretter Avansert og velg DNS . I DNS-servere-feltet vises IP-adresser.

Trinn 3. Nå må du klikke på pluss-tegnet (+) -knappen og oppgi 208.67.222.220 .

Du må gjenta den samme prosessen ved å bruke 208.67.222.222.

Viktig: Disse adressene er kjent som OpenDNS. Sammenlignet med standardserverne, anses denne gratis DNS-tjenesten for å være mer funksjonell.

Trinn 4. Deretter klikker du OKBruk.

Nå, sjekk ut om problemet er løst eller ikke.

Endre DNS-innstillingen for nettverket ditt

Hvis ingen av triksene har løst problemet, vil det være verdt å endre DNS-innstillingen for nettverket. Vær oppmerksom på at du må slette Wi-Fi-preferansefilen. Sørg derfor for å sikkerhetskopiere dem.

Trinn 1. Åpne FinderGå til mappe.

Skriv deretter inn:

 / Library / Preferences / Systemconfiguration / 

og klikk deretter på Gå.

Steg 2. Finn nå filene som er nevnt nedenfor, og deretter må du dra dem inn i en sikkerhetskopimappe på skrivebordet:

 • com.apple.airport.preferences.plist
 • com.apple.network.identification.plist
 • com.apple.wifi.message-tracer.plist
 • NetworkInterfaces.plist
 • preferences.plist

Bare i tilfelle løser ikke dette trikset problemet, prøv å opprette en ny Wi-Fi-nettverksplassering ved å legge til tilpassede MTU- og DNS-detaljer.

Sørg for å lukke alle appene som kan bruke Wi-Fi.

Trinn 1. Åpne Systemvalg og klikk på Nettverk.

Steg 2. Nå, klikk på Wi-Fi. Deretter må du klikke på rullegardinmenyen ved siden av Location og velge Rediger lokasjoner.

Trinn 4. Deretter klikker du på "+" for å opprette en ny plassering og gi den navnet. Klikk på Ferdig.

Trinn 5. Deretter klikker du på Avansert.

Trinn 6. Under TCP / IP-fanen må du velge Forny DHCP-leiekontrakt.

Nå vil du få en advarsel som sier at "Fornyelse av DHCP-leieavtale vil føre til at eventuelle ikke-lagrede endringer går tapt. Vil du bruke endringene dine før du fornyer DHCP-leieavtalen? ”Klikk på Bruk.

Gå over til fanen DNS og legg 8.8.8.8 og 8.8.4.4 til listen over DNS-servere.

Merk: For de som ikke er kjent, er det Google DNS som anses for å være raskere og mer effektivt.

Trinn 7 Deretter velger du Maskinvare og konfigurerer manuelt.

Deretter må du endre MTU til Custom og angi den til 1453 og klikke OK.

Til slutt klikker du på Bruk.

Tilbakestill SMC, PRAM eller NVRAM

Ved noen få anledninger har jeg lyktes i å fikse Wi-Fi-problemet ved å tilbakestille PRAM og SMC. Hvis du ikke er kjent med dem, la meg fortelle deg at de er kjent som System Management Controller og kan hjelpe deg med å bli kvitt dette problemet. Følg denne hurtigguiden for å gjøre det.

Det er det!

Over til deg:

Forhåpentligvis har du endelig fått det bedre. La meg vite hvilke av de ovennevnte løsningene som fungerte for deg.

Det kan være lurt å lese disse innleggene:

 • Hvordan endre systemaksentfarge i macOS Mojave på Mac
 • Hvordan nedgradere macOS Mojave Beta 2 til macOS High Sierra
 • Hvordan bruke kontinuitetskamera i macOS Mojave og iOS 12
 • Hvordan lage en Bootable macOS Mojave USB Install Drive

Liker du dette innlegget? Sørg for å laste ned appen vår og forbli koblet med oss ​​via Facebook, Twitter og Google Plus for aldri å gå glipp av de nyeste feilsøkingsveiledningene.