Slik løser du iOS 9-oppdateringsproblemer på skjermproblemet "Slide to Upgrade"

iOS 9 fikk overveldende svar fra iPhone- og iPad-brukere. Alle snakket om funksjoner om denne siste iOS. Men snart begynte de å få problemer.

Tidligere, da Apple lanserte beta-versjon av iOS 9, sto folk overfor batterilevetid. Og etter offentlig utgivelse skapte folk en voldsom utvikling over treg ytelse av iOS 9. Vi har behandlet begge problemene og tilbudt mulige løsninger for hvordan du kan forbedre iOS 9-batterilevetid på iPhone og iPad, og tips for å fikse iOS 9 Lag og Slow Performance problemer.

Men for sent har enda et problem dukket opp, og det er “Slide to Upgrade”. Vel, dette er ikke et problem som sådan fordi brukere blir sittende fast på "Slide to Upgrade" -skjermen.

Brukere blir normalt sittende fast etter OTA-oppdateringsprosessen og installasjonen av iOS 9. iPhone-brukere klaget over at telefonene deres satt fast ved skjermen for lysbilde til oppgradering, og at de ikke kunne gjøre noe. Apple har oppdaget denne alvorlige feilen og har umiddelbart gitt ut et nytt støttedokument.

Selv om feilen kan løses, må brukerne holde roen og ta en sikkerhetskopi av enhetene sine ved å bruke iTunes. Men sørg for at du tar en sikkerhetskopi fra enheten før den ble oppdatert til iOS 9. I mangel av eldre sikkerhetskopi, blir du anbefalt å ta iPhone eller iPad til Apple Care.

Hvordan fikse iOS 9 Update Stuck på “Slide to Upgrade”

Trinn 1. Koble din iPhone / iPad med en PC eller Mac.

Forsikre deg om at du har lastet ned den nyeste versjonen av iTunes. Hvis enheten din ikke er identifisert eller oppdaget, kan du gå til “Force Restart” ved å trykke på strøm- og hjemmeknappen i 10 sekunder.

Steg 2. Når enheten din er startet på nytt, velger du enheten på iTunes og Gjenopprett fra en sikkerhetskopi, som ble tatt før iOS 9-oppdateringen.

Trinn 3. Nå velger du sikkerhetskopien og klikker på Gjenopprett sikkerhetskopi.

Dette skal løse problemet, og du kan gå for oppdateringen. Legg merke til at denne prosessen vil løse de fastmonterte ved “Slide to Upgrade” -feil, og at du derfor er på iOS 9. Gå videre med oppgraderingsprosessen.

Vi håper dette hjelper deg med å løse problemet. Del dine tilbakemeldinger med oss ​​i kommentarer, Facebook, Twitter og Google +.