Hvordan fikse Android-apper lukking av seg selv (automatisk)

Android-telefoner blir mer robuste for dagen. Vi har bedre brikkesett sammenkoblet med RAM som nesten tilsvarer de som finnes på en gjennomsnittlig bærbar PC. Men så ender telefonene våre så mye mer arbeid enn den gjennomsnittlige bærbare datamaskinen. I tillegg til spill, videoer og sosiale medier-apper, deltar vi på vanlige samtaler, foretar videosamtaler og gjør mye og mye som krever at telefonene våre skal prestere bra hele tiden.

Noen ganger blir det vanskelig for telefonene våre å følge med på overbelastningskravene våre. Et vanlig spørsmål er hvordan du fikser Android-apper som automatisk lukkes på egen hånd. Vi har noen løsninger som kan hjelpe deg med å løse problemet, slik at du kan glede deg over en jevnere Android-opplevelse.

Se også - Slik fikser du Android prediktiv tekst og Samsung tastatur

Men før vi hopper til løsningene, er her noen få grunner som kan føre til problemet:

Nettverksproblemer

Apper som er avhengige av internett, kan ende opp med å krasje hvis du har et ustabilt nettverk, eller hvis du bytter fra mobildata til en Wi-Fi-forbindelse. Selv om de beste appene vil fungere perfekt, kan det hende at apper med svakere kode ikke kan gjøre det bra i slike situasjoner.

Feil i appen

Hvis du har en feil i appen du bruker, kan feilen ende opp med å forårsake automatisk lukking av appen. Å fikse feil-apper er først og fremst i hendene på apputvikleren. Forsikre deg om at appene dine blir oppdatert for å fikse eventuelle feil i den.

Overbelastning av CPU eller feil bruk av minnet

Hver telefon er bygget for å tåle et visst bruksnivå. Noen strømbrukere ender med å belaste CPUen ved å installere apper som ikke ideelt kvalifiserer for telefonen. Dette skaper ustabilitet i appen og får den til å krasje.

Dette er noen av de vanligste årsakene som fører til at apper krasjer automatisk. I de fleste tilfeller vil årsaken til problemet gjøre det lettere for deg å identifisere riktig løsning.

Løsninger for å fikse Android-apper som stenger av seg selv

Løsning 1: Oppdater appen

Apper må alltid kjøre sin oppdaterte versjon, slik at kjente feil eller feil kan løses i den. Utviklere ruller regelmessig oppdatert for å løse brukerproblemer med appen. Det er en sjanse for at appen begynner å krasje fordi den kjører en gammel versjon som mangler ytelsesegenskapene til den oppdaterte versjonen.

 • Gå til Play Store
 • Trykk på menyikonet (tre horisontale søyler) til venstre i søkefeltet
 • Trykk på Mine apper og spill
 • Fra listen over installerte apper og spill, se etter appen som forårsaker problemer, og sjekk om oppdateringsknappen er uthevet ved siden av.
 • Trykk på Oppdater hvis knappen er uthevet og den nyeste versjonen av appen blir installert på enheten din.

Når appen er oppdatert, sjekk om problemet er løst.

Løsning 2: Lag plass på enheten din

Mange apper trenger tilstrekkelig plass for å lage nye filer eller lagre data opprettet når du bruker appene. Når telefonen eller nettbrettet ditt begynner å bli lite lagringsplass, blir det vanskelig for appen å lage data. Mange enheter har mye lagringsplass, men hvis du har for mange apper og datafiler som tar plass, kan appen din krasje. En enkel måte å løse dette problemet er å se etter apper som du ikke har brukt på lenge og avinstallere dem. Du kan også bruke Android-apper til å rydde opp gamle og uønskede filer fra enheten.

Løsning 3: Fjern app-cache og appdata

Hvis en app krasjer ofte, kan det hende du kan løse problemet ved å tømme appens cache og data. Appens hurtigbufferfiler inneholder data som gjør hastigheten på appens ytelse raskere. Hvis du sletter hurtigbufferfilene, vil det ikke miste viktige data. Filen opprettes automatisk når du åpner appen neste gang, selv om du kanskje vil merke en liten forsinkelse i å åpne appen etter å ha slettet hurtigbufferfilene. Dette er fordi hurtigbufferfilene blir opprettet.

Appdatafilene derimot inkluderer viktige data som passord og annen informasjon som tilpasser appen for deg. Ved å tømme datafilen mister du konfigurasjonen av appen, og den må konfigureres på nytt.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Trykk på Apps
 • Se etter appen som forårsaker problemet, og trykk på den
 • Trykk på Clear Cache
 • Trykk deretter på Slett data og trykk på OK når du ser en advarsel som forteller deg at data relatert til appkonfigurasjonen vil gå tapt.

Når hurtigbufferen og datafilene er tømt, får du sjansen til å starte på nytt med appen. Sjekk om dette løser problemet.

Løsning 4: Avinstaller apper som du ikke bruker

Mange ganger ender vi opp boligapper som vi ikke bruker i det hele tatt i appskuffen vår. I tillegg til å ta opp dyrebar lagringsplass, hvis noen av disse appene utvikler en feil, vil du begynne å møte alle slags problemer, og noen ganger kan det til og med utvides til andre apper som kan dele de samme tillatelsene. Unngå slike problemer ved å rydde opp i enheten og fjerne appene du ikke bruker.

 • Trykk på Innstillinger-ikonet fra varslingsskjermen
 • Se etter apper og trykk på den
 • Sjekk appene du ikke trenger
 • Trykk på dem, så får du enten muligheten til å avinstallere eller deaktivere dem.

Når du har avinstallert appene du ikke bruker, start enheten på nytt og sjekk om problemet med at appen lukkes på egen hånd er løst.

Flere tips:

I tillegg til disse løsningene, husk følgende ting for å sikre at Android-enheten din gir gode resultater og at appene kjører problemfritt:

 • Husk telefonens mulighet når du installerer kraftige apper. Hvis telefonen din er bygget for gjennomsnittlig bruk, kan det hende at du ikke kan kjøre tungvektsspill og apper som kan ta en toll på prosessoren. Tunge applikasjoner krever solid ytelse på enheten.
 • Husk å oppbevare tilstrekkelig lagringsplass i telefonen slik at appene enkelt kan lage datafiler. Mangelfull plass kan ofte være årsaken til mange problemer.
 • Noen apper fungerer bra på visse Android-enheter og fungerer ikke bra på andre. Problemet er at utviklerne ikke har muligheten til å teste hver app på alle Android-enhetene. De fleste av gangene vil du kunne finne ut om en bestemt gruppe brukere møter et problem gjennom fora eller tilbakemeldinger fra apper. Sjekk dette for å finne ut om du tilhører den samme gruppen brukere. I dette tilfellet kan det hende du må vente på at utvikleren får appen til å fungere på enheten din, eller det kan hende du er bedre på å avinstallere appen.

Bruk disse løsningene og tipsene for å løse problemet med at Android-apper stenger av seg selv. Selv om dette er de beste måtene problemet løses på, hvis du har noen nyttige løsninger som fungerer for deg, så gi beskjed.

Du kan også lese: Slik flytter du apper til et SD-kort på Android