iMessage venter på aktivering: Slik løser du problemet på iPhone eller iPad

Mens du prøver å aktivere iMessage på iPhone, kan det hende du møter et underlig problem. Spesielt kan en ny bruker ha problemer under konfigureringen. Den vanligste feilen er "iMessage som venter på aktivering." Bortsett fra nye enheter, kan til og med eksisterende enheter møte dette tilfeldige problemet hvis bruker bytter operatør.

Mange ganger er det bare snakk om liten løsning og ting begynner å gå greit igjen. Men det er tider når et enkelt problem kan skape en ødeleggelse under installasjonen. Uansett hva som måtte være tilfelle, har vi listet opp alle mulige rettelser på dette problemet. Men før du hopper til løsningsdelen, må du sørge for at du leser det grunnleggende først.

Du må sortere disse tingene:

 • Forsikre deg om at du har nummeret ditt oppført i Telefon-appen. Hvis ikke, må du gå til Innstillinger → Telefon → Navnet ditt og oppgi nummeret ditt.
 • Forsikre deg om at dato og tid er riktig. Forsikre deg om at tidssonen er riktig satt. Innstillinger → Generelt → Dato og tid → slå på bryteren ved siden av Angi automatisk.
 • I noen tilfeller kan iMessage-aktivering ta opptil 24 timer. Hvis det ikke blir aktivert selv etter en dag, må du kontakte transportøren din.
 • Kontakt Carrier-supportteamet og bekreft eventuelle begrensende forhold på iMessage, blokkering eller filter på tekstmeldinger. Og sørg for at du er helt ombord. Jeg mener at du får lov til å sende / motta SMS.
 • For noen brukere går meldingen som sendes ut for aktivering ut som en internasjonal SMS. Forsikre deg om at transportøren din tillater det, og at du har tilstrekkelig beløp for det.
 • Forsikre deg om at du har nok kreditt på SIM-kortet ditt hvis du bruker forhåndsbetalte planer. I følge noen iPhone-brukere som hadde hatt det samme problemet, aktiveres ikke iMessage hvis det ikke er SMS-kreditt.
 • Noen ganger har Apple problemer med systemer som påvirker iMessage og FaceTime. Dermed er det bedre å sjekke Apples systemstatus på forhånd. Hvis iMessage er merket med gult eller rødt, påvirkes det av systemproblemer.

Når vi har sett nærmere på noen av de viktigste tingene, la oss prøve noen av de praktiske triksene. Regelen er ganske enkel. Begynn med den første og flytt for å gi den neste en sjanse bare hvis den ikke får gjort arbeidet.

iMessage venter på aktiveringsfeil på iPhone

Løsning nr. 1. Sjekk ut internettforbindelse

Både iMessage og FaceTime krever en veldig god internettforbindelse for å fungere ordentlig. Forsikre deg derfor om at internettforbindelsen er opp til merket.

Åpne Innstillinger → Wi-Fi / Cellular → slå av bryteren, start enheten på nytt og slå på Wi-Fi / Cellular.

Prøv nå å aktivere iMessage. Hvis problemet vedvarer, kan du prøve å tilbakestille nettverksinnstillingene. Den vil slette alle eksisterende nettverksinnstillinger og returnere dem til fabrikkstandard. Innstillinger → Generelt → Tilbakestill → Tilbakestill nettverksinnstillinger → Angi passordet → Bekreft.

Nå, sjekk ut om problemet er borte. Hvis du fremdeles sitter fast med problemet, kan du prøve den neste løsningen.

Løsning nr. 2. Slå av / på iMessage, og nullstill enheten hardt

Gi en ny holdning til iMessage og iPhone. Dette lille trikset har fungert for noen få brukere. Så jeg forventer at det også blir gjort jobben for deg.

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen → Meldinger → Slå av iMessage.

Steg 2. Start på nytt iOS-enheten din:

 • På iPhone 6s / iPhone SE eller tidligere holder du på strømknappen og hjemmeknappen samtidig i cirka 10 sekunder.
 • For å nullstille iPhone 7/7 Plus, trykk og hold nede volumknappen og Hjem-knappen. Gå over til dette innlegget for å tvinge iPhone 8/8 Plus eller nyere på nytt.

Trinn 3. Når enheten din har startet på nytt, slå på iMessage.

Forutsatt at du har kvittet deg med problemet. Bare i tilfelle at problemet fremdeles holder seg rundt, ikke bli skuffet, for det er fortsatt noen få triks igjen i ermet.

Løsning nr. 3. Oppdater iPhone-en din Carrier-innstillinger

Visste du at operatørleverandøren gir ut oppdateringer for å forbedre ytelsen og til og med løse noen problemer fra tid til annen? Så sjekk ut om det er en oppdatering tilgjengelig. Og hvis det venter på deg, så gå til det.

Trinn 1. Forsikre deg om at Wi-Fi eller Cellular er aktivert på enheten din. Åpne Innstillinger → Generelt.

Steg 2. Trykk på About. Hvis det er en oppdatering tilgjengelig, vil du få muligheten til å oppdatere den.

Du kan se versjonen av operatørinnstillingene ved siden av transportør.

Når du setter inn et nytt SIM-kort i iPhone-en din, må du laste ned bæreinnstillingen for den nye transportøren.

Løsning 4. Apple ID Logg av, Logg på

Ingen suksess ennå? Det er på tide å logge av og logge på Apple ID-konto igjen. Ja, det høres ut til å være litt morsomt. Men tro meg, det har klikket for noen brukere. Forhåpentligvis kan du også komme gjennom.

Trinn 1. Under Innstillinger → Melding, bla ned til der det står 'Send & motta' og trykk på den.

Steg 2. Trykk på Apple-ID-en og trykk deretter Logg av.

Trinn 3. Slå av iMessage nå.

Trinn 4. Vent litt (slå av / på Wifi) og slå deretter på iMessage.

Trinn 5. Skriv inn Apple ID-detaljene dine nå, og prøv å aktivere iMessage på nytt.

Løsning 5. Gå til programvareoppdatering

Hver gang Apple gir ut en programvareoppdatering, sørger jeg for å oppdatere enheten min. Det hjelper meg å skyte ut diverse problemer og øke ytelsen til enheten. Derfor vil jeg anbefale deg å ta et skudd til denne pålitelige feilsøkeren også.

Åpne Innstillinger- appen → Trykk på Generelt → Trykk på Programvareoppdatering og installer deretter oppdateringen som vanlig.

Når du har oppdatert enheten din, bør problemet løses.

Ikke mist hjertet ditt, hvis skurken fremdeles skaper veisperringen.

Løsning nr. 6. Hvis ingenting fungerer

Som de sier: “Tøffe tider krever tøffe tiltak.” Så vi kommer til å utslette alt eksisterende innhold og innstillinger og gjenopprette enheten som ny. Men før du går for denne radikale løsningen, må du forsikre deg om at din iPhone er fullstendig sikkerhetskopiert.

Åpne Innstillinger- app → Generelt → Trykk på Tilbakestill → Trykk på Slett alt innhold og innstillinger → Skriv inn iPhone- passkode → og bekreft deretter. Neste opp, sett opp enheten etter ønske.

Du kan også gjenopprette iPhone via iTunes. For å gjøre det, koble enheten til datamaskinen → slå av iTunes → velg enheten → trykk på Gjenopprett iPhone og bekreft.

Når du har gjenopprettet enheten din, kan du konfigurere den perfekt. Deretter kan du prøve å aktivere iMessage. Mest sannsynlig er du endelig over linjen. Gratulerer!

Du kan også kontakte Apple for å få hjelp hvis problemet fortsetter selv etter programvareoppdateringen eller gjenoppretting av enheten.

Se hvordan du fikser problemet iMessage Not Working på iPhone:

Pakk inn ...

Jeg antar at du har hatt glede av selskapet mitt. Del tankene dine og la oss få vite hvilke av triksene ovenfor som skjedde iMessage-problemet på din iPhone.

Du vil også ta en titt på disse innleggene:

 • Beste iMessage-alternativer
 • Beste WhatsApp-alternativer for iPhone
 • Hvordan lagre iPhone-tekstmeldinger eller iMessages på Mac / Windows PC
 • Slik gjenoppretter du slettede filer fra iCloud på iPhone, iPad, Mac eller Windows

Last ned iOS-appen vår og hold kontakten med oss ​​via Facebook og Twitter for å forbli synkronisert med All-Things-Apple.

 

Legg Igjen Din Kommentar