Hvordan deaktivere eller fjerne OneDrive i Windows 10

Mange vet at Microsoft har sin egen skylagring - OneDrive. Naturligvis ville det være rart hvis selskapet ikke benyttet anledningen til å markedsføre det i sitt eget operativsystem. Så de gjorde det. I de siste versjonene av Windows (spesielt 10) er OneDrive ganske dypt integrert i systemet. Det er mange lagre som OneDrive i disse dager, så hvis du ikke liker det, kan du deaktivere eller fjerne det. Denne guiden viser deg hvordan du deaktiverer eller fjerner OneDrive i Windows 10.

Du kan også lese: Hvordan feste mapper, nettsteder, innstillinger, notater og mer til startmenyen på Windows 10

Hvordan deaktivere eller fjerne OneDrive i Windows 10

Deaktiver OneDrive i oppgavelinjen

En enkel måte er å deaktivere OneDrive gjennom innstillingene på oppgavelinjen.

I varslingsområdet klikker du med høyre museknapp på applikasjonsikonet og velger "Innstillinger". <"Konto" -fanen. Det er mulig å fjerne tilkoblingen til kontoen din hvis den er koblet til: Under “Konto” kan du avbryte synkroniseringen.

I kategorien Innstillinger kan du slå av applikasjonen, bare fjerne merket for oppstart.

Fjern ikonet fra File Explorer

Siden den automatiske oppstarten av applikasjonen er slått av, kan du fjerne ikonet fra File Explorer. For å gjøre dette, må du bruke Registerredigering:

Bruke tastene «Win + R» startvindu “Kjør” og skriv “regedit” og klikk “OK”. I det åpne vinduet, delt i to deler, finner du på venstre side:

HKEY_CLASSES_ROOT \ CLSID \ {018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6} og på høyre side dobbeltklikker du på “System.IsPinnedToNameSpaceTree” og i “Value” setter du 0 og klikker “OK”. Etter omstart blir OneDrive deaktivert.

Fjern OneDrive i Windows 10regedit

Og til slutt det mest radikale alternativet - fullstendig fjerning av OneDrive i Windows 10. Imidlertid, før du starter denne prosedyren, må du være forsiktig fordi den er dypt integrert i operativsystemet, og du vet ikke hvilken effekt den kan fjernes.

Hvis du fortsatt trenger å gjøre dette: start en ledetekst som administrator med høyreklikk på "Start" -knappen og velg "Start en ledetekst som administrator". For å fullføre alle prosessene OneDrive og sørge for at ingenting som kjører ved ledeteksten, skriver du: taskkill / f / im OneDrive.exe. Skriv deretter inn kommandoen for å fjerne den for 32-biters systemet:% SystemRoot% \ System32 \ OneDriveSetup.exe / uninstall and 64-bit:% SystemRoot% \ SysWOW64 \ OneDriveSetup.exe / uninstall

Det er alt. Nå vet du hvordan du kan deaktivere eller fjerne OneDrive i Windows 10.

Bildekilde: www.fullhdpictures.com

Du kan også lese: Hvordan fjerne Windows.old-mappen i Windows 10