Fingeravtrykksskanner fungerer ikke på Galaxy S9 - Slik løser du det

Samsung Galaxy S9 og Galaxy S9 + er fenomenale telefoner som er utmerkede med tanke på spesifikasjoner, verdi for pengene og brukeropplevelsen den tilbyr. Selv de beste kan noen ganger vakle, og mange brukere over hele kloden har rapportert at fingeravtrykksskanneren ikke fungerer på Galaxy S9, og her er hvordan du fikser det ved å følge metodene nedenfor.

Se også: Slik løser du Samsung Galaxy S9 Wi-Fi-problemer

Fingeravtrykksskanner som ikke fungerer på Galaxy S9 - Slik fikser du det

Metode 1: Endre sikret låsetid under Innstillinger

De fleste telefoner har ikke noe maskinvareproblem, da de fleste brukere vurderer og prøver å utveksle telefonene umiddelbart. Basert på en brukerkommentar lagt ut i Samsung supportforum, ser det ut som om du muligens kan løse den ved å finjustere den sikrede låsetiden i innstillingsmenyen.

 1. Trykk for å åpne Innstillinger-menyen på Galaxy S9-telefonen
 2. Bla for å finne låseskjerm og sikkerhet
 3. Åpne den og finn sikker innstillingsside
 4. Trykk for å åpne sikret låsetid
 5. Når du har kommet til dette stadiet, velger du øyeblikkelig med strømtasten eller når skjermen er ute

Når du bruker av / på-knappen for å slå av skjermen, antar du ofte at telefonen er øyeblikkelig låst. Imidlertid er det et forsinket intervall før det låses. Det kan settes til noen sekunder, et minutt eller mer basert på personlig preferanse. Hvis du prøver å bruke fingeravtrykssensoren til å slå på skjermen umiddelbart, vil den ikke fungere før den faktisk er låst.

Ved å følge metodene som er nevnt her, kan du endre den sikrede låsetiden slik at telefonen din vil svare på berøringen din hver gang.

Metode 2: Identifiser om maskinvaren til fysisk fingeravtrykk fungerer

Før du kommer i vanvidd for å prøve å bytte ut telefonen eller justere innstillingene, er det veldig viktig å bekrefte om maskinvareaspektet på enheten fungerer. Hvis fingeravtrykssensoren er skadet under overgang, har noen standardproblemer på grunn av kvalitetskontroll som mangler for å finne den, må den definitivt byttes ut.

Prøv å bruke fingeravtrykket for å låse opp apper, med Samsung Pay eller med en app som LastPass som krever fingeravtrykkverifisering for å få tilgang til det. Hvis det ikke er noe problem med maskinvaren, vil det fungere feilfritt. Du kan igjen prøve å låse opp telefonen din ved å bruke den. Hvis ikke, ligger problemet hos programvaredelen, og du kan finjustere innstillingene eller vente på at Samsung skal rulle ut en oppdatering i løpet av en nær fremtid.

Metode 3: Tilbakestill fingeravtrykk-knappen på Galaxy S9

Metoden gjelder både Samsung Galaxy S9 og S9 Plus smarttelefoner. Det kan høres komplisert ut, og det er derfor vi har delt hele metoden i små trinn som du lett kan forstå. I stedet for å prøve å forstå alt på en gang, gjør du ett skritt av gangen ved å følge instruksjonene, og du vil til slutt være på vei til å få knappen til å fungere som den skulle ha gjort.

 1. Åpne Innstillinger-menyen på din Samsung Galaxy S9-smarttelefon
 2. Bla nedover for å finne alternativet; Lås skjerm og sikkerhet
 3. Du har sannsynligvis lagret opptil fem fingeravtrykk i den slik at du enkelt kunne låse opp enheten din
 4. Forsikre deg om at du sletter dem alle uten å legge igjen spor
 5. Når du er slettet, start telefonen på nytt. Du kan gjøre dette ved å holde på / av-knappen i noen sekunder og velge omstartalternativet

Opprette nye fingeravtrykk

 1. Hvis fingeravtrykkene som allerede er lagret på enheten din er skadet, eller filene ikke er tilgjengelige, kan det hende at sensoren ikke oppdager når du trykker på den
 2. Lag et nytt sett med fingeravtrykk
 3. Start med å åpne Innstillinger, Lås skjerm og sikkerhet og sette opp fingeravtrykk
 4. Du kan også ringe * # 0 * # på smarttelefonoppringeren for å få tilgang til servicemenyen
 5. Velg sensorer og deretter Fingeravtrykk
 6. Trykk på Normal og start enheten på nytt for å løse problemet

Metode 4: Deaktiver aktive fingeravtrykkbevegelser

Selv om fingeravtrykksbevegelser ikke direkte påvirker sensoren og dens respons, kan det muligens forårsake problemer på Galaxy S9 Plus-telefonen. Det tilgjengelige alternativet er å deaktivere den fullstendig og se om telefonen din reagerer på berøringen slik den er ment.

 1. Åpne Innstillinger-appen på smarttelefonen
 2. Bla for å finne alternativet Avanserte funksjoner
 3. Fortsett å bla for å finne siden Finger Sensor Gestures og deaktiver funksjonen
 4. Etter å ha deaktivert den, starter du telefonen på nytt
 5. Vent til telefonen skal starte opp, gi den litt tid og sjekk om problemet endelig er løst

Metode 5: Sett opp fingeravtrykssensoren manuelt

Samsung har noen tips for nybegynnere for å få tak i hvordan de bruker maskinvaren og finner måter gjennom problemer når de oppstår. Hvis fingeravtrykksskanneren ikke fungerer på Galaxy S9, kan du gå tilbake til den manuelle prosedyren og en av de mest pålitelige metodene. Selv om det ikke er en stor endring, gjorde det at fingeravtrykkssensoren endelig fungerte for mange Galaxy-brukere, og det er derfor du bør prøve det også.

Under den første konfigureringen av telefonen, foreslo Samsung at du ikke skulle fortsette å trykke på sensoren for å få den til å spille inn utskriften. Snarere bør du sveipe fingeren over knappen på baksiden, og den oppdager den uten problemer. Fra et generisk perspektiv gir det ikke så mye mening, men teknisk fungerer det; Derfor foreslo selskapet det i utgangspunktet. Du bør prøve alternativet nå.

 1. Åpne Innstillinger-alternativet, gå til Lås skjerm og sikkerhet
 2. Sørg for å slette alle fingeravtrykk du tidligere har lagret på smarttelefonen
 3. Samsung vil be deg om å sveipe fingeren og ikke trykke på den
 4. Ikke følg deres råd og hold fingeren godt på sensorknappen før den tar utskriftene dine
 5. Fortsett å gjenta det samme til det lagrer alle fingeravtrykk
 6. Sørg for å rotere fingeren i alle retninger slik at hjørnene er riktig registrert på telefonen

Fullfør prosessen og start telefonen på nytt. Sjekk om fingeravtrykssensoren din fungerer uten problemer, og om den gjør det, vil problemene dine bli løst selv før Samsung kunne utrullere programvareoppdateringer. Dessuten vil ikke alles enhet fikse seg fordi problemet i mange tilfeller ligger på enheten, hvordan den er satt opp og hvordan en bruker beveger fingeren over sensoren.

Metode 6: Bli kvitt fysiske problemer

Mange brukere prøver å skylde produsenten, maskinvaren eller telefonens operativsystem øyeblikkelig. En enorm diskusjon på Samsung-forumet på Reddit bekreftet at den nyeste versjonen av telefonen deres bare er fantastisk. Brukerne antyder at sammenlignet med de tidligere telefonene som Galaxy S8 eller til og med den eldre Galaxy S6, er nye Galaxy S9 og S9 Plus langt bedre når det gjelder å gjenkjenne en finger på et øyeblikk. Det tar aldri mer enn to forsøk selv om du tar feil den første gangen.

Fysiske problemer er svært vanlige når folk har en tendens til å bruke telefonene sine. Ofte prøver de å låse opp med en våt finger, med matvarer eller olje smurt på fingrene som fører til slike problemer. Gjør det til en vane å rengjøre tommelen, pekefingeren eller den fingeren du har registrert som den primære, for å låse smarttelefonen sikkert.

Sensoren som brukes i telefonen er den raskeste og mest nøyaktige av dem alle, foreslår anmeldelser og brukere på Reddit-fora. En dyp nedrivning avslørte til og med byggekvaliteten på produktet, og Samsung fortsetter å gjøre det enda bedre med programvareoppdateringer, men hvis problemet ligger i ditt fysiske jeg, er det ingen måte å komme i gang med mindre du tar nødvendige tiltak.

Metode 7: Hard Tøm hurtigbufferen på Galaxy S9

Når fingeravtrykksskanneren ikke fungerer på Galaxy S9 og du trenger å vite hvordan du løser den, kan du prøve å tømme hurtigbufferen på smarttelefonen din.

 1. Hold strømknappen, volumet opp og Bixby-knappen for å starte telefonen på nytt
 2. Tørk hurtigminnet slik at alt som er lagret så langt, blir slettet
 3. Det fungerer mye bedre, spesielt når Samsung nylig har rullet ut en programvareoppdatering og telefonen møter problemer med fingeravtrykkoppdagelse
 4. Sett inn fingeravtrykket igjen og prøv å låse det opp
 5. Du kan også vente en dag eller to på å la telefonen tilpasse seg mønsteret ditt
 6. Hvis det fremdeles ikke fungerer, kan du vurdere å besøke Samsung Galaxy servicesenter for å få den reparert eller erstattet etter behov

Et raskt tips som alle Samsung-eiere bør vite, er at når du registrerer de nye fingeravtrykkene dine, ikke må du sveipe og sørge for å peke på forskjellige områder av fingrene. Jo mer du trykker på, jo større er sjansene for at telefonen kan oppdage fingeren raskt når du prøver å låse den opp.

Den nylig lanserte Samsung Galaxy Note 9 er nok en fantastisk smarttelefon sammen med S9 og S9 +. De er upåklagelige når det gjelder maskinvare, design og byggekvalitet. Et nytt Android-operativsystem lanseres snart, og alt du trenger å gjøre er å følge tipsene for å få det til å fungere for å bekrefte at det ikke er et maskinvareproblem. Det er mange klager på nettet som sier at fingeravtrykksskanner ikke fungerer på Galaxy S9, men du kan enkelt vite hvordan du løser det ved å følge en eller alle metodene nevnt her til den fungerer.

 

Legg Igjen Din Kommentar