Vanlige iPhone XR-problemer og deres fikser

Hvis du er en stolt eier av iPhone XR, er sjansen stor for at du nå kan takle enorme problemer; om det er relatert til tilkoblingen, eller ytelsen til enheten. Selv om selskapet jobber med en ny versjon av iOS 12, er det ingen som er sikre på om rettelsene kommer snart. Som eier av denne enheten kan du alltid håndtere problemene på egenhånd og prøve hurtigkorrigeringene. Heldigvis kan de fleste vanlige iPhone XR-problemer på denne enheten rettes uten oppdatering. Denne guiden kan ta deg gjennom en serie reparasjoner, slik at du bedre kan forstå hvordan du takler dem.

Vanlige iPhone XR-problemer og måter å fikse dem

Problem 1: Problemer med Face ID

Hvis iPhone XR ikke klarer å registrere ansiktet når du prøver å skanne det i et rom, må du sørge for at rommet er ordentlig opplyst. Kanskje kan du prøve å bringe enheten nærmere eller på ditt ansiktsnivå for å løse problemet raskt. Imidlertid kan problemet være litt vanskeligere enn vanlig, og en rask løsning kan ikke kurere dem. Dette er hva du kan gjøre med Face ID-problemene.

 1. Ofte får brukerne problemer med Face ID etter fullført installasjon. Hvis du er et av disse ofrene og synes det er vanskelig å låse opp enheten gjennom Face ID, må du se aktivt på skjermen. For at Face ID skal fungere ordentlig, må du gi enheten ordentlig oppmerksomhet.
 2. Face ID lærer å gjenkjenne ansiktet ditt når du registrerer deg og akklimatiserer deg med det, slik at det ikke klarer å fungere ordentlig hvis du endrer utseendet ditt konstant.

Hvis løsningene ikke klarer å kurere Face ID-problemet, kan du komme i kontakt med Apple supportsenter, da det kan være problemer med maskinvaren på enheten.

Problem 2: Bluetooth-problemer

Flere brukere får problemer når de kobler iPhone XR til andre Bluetooth-enheter, og hvis du er en av dem, er det hva du kan gjøre for å løse problemene.

 1. Du kan gå til Innstillingene på enheten først og deretter Bluetooth .
 2. Du må velge tilkoblingsproblemer som bruker "i" i sirkelen
 3. Trykk på Glem denne enheten
 4. Endelig kan du prøve å koble til Bluetooth-enheten på nytt for å se om den fungerer.

Hvis du fremdeles ikke klarer å koble enheten til de andre Bluetooth-enhetene, kan du prøve følgende.

 1. Gå til Innstillinger- menyen og Generelt for å trykke på Tilbakestill .
 2. Trykk på Tilbakestill nettverksinnstillinger som kanskje ikke tillater enheten å koble seg til Wi-Fi-nettverkene, så du må ha passordet klart for å logge på nettverket igjen.
 3. Til slutt, prøv å koble enheten til Wi-Fi på nytt for å sjekke om problemene fremdeles eksisterer.

Du kan også prøve å tilbakestille enheten til fabrikkfeil, som du må følge disse trinnene for.

 1. Gå til Innstillinger og Generelt
 2. Trykk på Tilbakestill- knappen og trykk på Tilbakestill alle innstillinger

Oppgave 3: Sakte på enheten

I de fleste tilfeller kan det være lurt at iPhone XR skal fungere normalt ved å trykke på Side- eller Hjem-knappen. Selv om telefonen våkner opp når du trykker på disse knappene, fungerer denne enheten som en datamaskin i liten størrelse, og du må vite at selv det beste av datamaskinene kan redusere noen ganger. Det er ikke sikkert du vil slå av iPhone på lenge eller starte den på nytt og tilbakestille den. Det er imidlertid trinn du må følge for å kontrollere hastigheten på enheten.

Løsning 1: Slå av strømmen og starte enheten på nytt

 1. Trykk og hold på og av-knappen på høyre side eller øverst i noen sekunder.
 2. Sveip glidebryteren til høyre for å slå av strømmen på enheten.
 3. Klikk og slipp knappen Volum opp og Volum ned raskt.
 4. Trykk på Sideknappen igjen for å starte enheten på nytt.

Løsning 2: Start og tilbakestill enheten på nytt

Det er viktig å forstå kombinasjonen av knapper som skal brukes til å håndtere nødsituasjoner på enheten. Imidlertid innebærer det også at du kanskje må flytte til et annet komplisert sett med knapper for å starte enheten på nytt. Slik kan du starte iPhone XR på nytt.

 1. Klikk og slipp knappen Volum opp og Volum ned
 2. Trykk og hold på siden
 3. Du må fortsette å holde Sideknappen nede, selv etter utseendet til Avslutt- vinduet på skjermen.

Oppgave 4: Restaurering av iCloud på iPhone XR

Hvis du sitter fast med enheten mens du oppdaterer iCloud-innstillingene, må du utføre en hard tilbakestilling. Først må du imidlertid tvinge enheten til å starte på nytt, før du velger en hard tilbakestilling. Følg disse instruksjonene:

 1. Trykk på Volum opp og Volum ned knappen og slipp.
 2. Trykk og hold på Sideknappen til Apple-logoen vises på skjermen.

Når du følger de ovennevnte trinnene riktig, må enheten starte seg selv på nytt. Når strømmen er tilbake, kan det være lurt å prøve igjen. På grunn av problemene du kan møte når du gjenoppretter iCloud, kan enheten lage en lokal sikkerhetskopi på datamaskinen og gjenopprette sikkerhetskopien til den nye iPhone XR. Hvis du ved en tilfeldighet ikke kan sikkerhetskopiere dataene til enheten ordentlig, kan du se etter hjelp i Apple-butikken. Selskapet har også gitt ut en feilsøkingsveiledning i tilfelle du får problemer under iCloud-restaurering, og du kan også sjekke dem for å finne passende løsninger.

Oppgave 5: Oppgradering til det nyeste operativsystemet og andre problemer

Hvis du vil oppgradere til den nyeste versjonen av OS eller møte andre problemer med den nye enheten, er det beste du kan gjøre å tilbakestille telefoninnstillingene. Her er en liste over tilbakestillingsteknikker du kan følge.

Løsning 1: Tilbakestill innstillingene

Enten du har skjemt bort Innstillinger- appen eller har preferanser for å gå tilbake til fabrikkinnstillingene, er det altfor enkelt å tilbakestille iPhone.

 1. Fra startskjermen må du starte innstillingene
 2. Trykk på Generelt og tilbakestill på bunnen av enheten.
 3. Trykk på Tilbakestill alle innstillinger. Det kan hende du må angi passord for å fullføre prosessen.

Problem 6: Problemer i nettverkstilkoblingen til enheten

Løsning 1: Tilbakestill nettverksinnstillingene til iPhone XR

Hvis det er noe galt med Wi-Fi, eller hvis LTE-tårnene ikke fungerer som de skal, kan nettverksinnstillingene på enheten ha gått alvorlig galt. Hvis du ser frem til å glede deg over nettverket med en ny start, må du følge trinnene som anbefalt.

 1. Start innstillingene
 2. Trykk på Generelt og tilbakestill
 3. Trykk på Nullstill nettverksinnstillinger med passord om nødvendig.

Oppgave 7: Visning av merkelig språk

Hvis auto-korrekt av enheten viser et språk du ikke kan forstå, er det på tide å dumpe cache for ordboken.

 1. Start Innstillinger- appen
 2. Trykk på Generelt og tilbakestill
 3. Trykk på Reset Keyboard Dictionary, selv om du kanskje må angi passordet om nødvendig.

Oppgave 8: Problemer med Wi-Fi

Mange brukere har problemer med Wi-Fi-tilkoblingen til enheten, og resten får problemer med treg hastighet. Hvis iPhone XR ikke kan koble til Wi-Fi eller hastigheten er ekstremt langsom, må du prøve følgende trinn for å gjenopprette problemet.

Løsning 1: Kontroller versjonen av iOS og ruter

 1. Det er nødvendig å kjøre den siste versjonen av iOS 12, og hvis det ikke klarer å løse problemet, kan du slå av og på Wi-Fi for å se om det løser problemet.
 2. Hvis trinnet ovenfor ikke gjør noe for å sjekke problemet med Wi-Fi, må du sjekke ruteren til Internett-leverandøren eller Internett-leverandøren for et strømbrudd. Hvis du sjekker strømbruddene gjennom kundestøttelinjene eller sosiale mediesidene til Internett-leverandøren, kan du hjelpe deg med å oppdage problemet. Når du har bekreftet at det ikke er noe problem med strømbrudd i ditt område, kan du prøve å koble fra ruteren i et minutt.

Løsning 2: Glem Wi-Fi-nettverket

Hvis Wi-Fi-tilkoblingen ikke fungerer normalt selv etter at du har sjekket ruteren og versjonen av operativsystemet, kan du tvinge den nye iPhone XR til å glemme nettverket. Slik gjør du det:

 1. Gå til Innstillinger
 2. Trykk på Wi-Fi-tilkoblingen
 3. Velg tilkoblingen din ved å trykke på “i” i sirkelen
 4. Til slutt trykker du på Glem dette nettverket som ligger øverst på skjermen.

Løsning 3: Tilbakestill nettverksinnstillingene

Du kan velge å tilbakestille nettverksinnstillingene til enheten når du opplever langsom hastighet på Wi-Fi-tilkoblingen.

 1. Besøk Innstillinger- appen
 2. Trykk på Generelt og tilbakestill
 3. Trykk på Tilbakestill nettverksinnstillinger

Du kan også prøve å tilbakestille innstillingene til enheten til fabrikkstandarden og bruke samme skjermbilde til å trykke på Tilbakestill alle innstillinger .

Oppgave 9: Mobildataproblemer

Det er tidspunkter hvor du kan komme over symbolet "Ingen tjeneste" på iPhone XR og prøve å starte telefonen på nytt. Hvis det ikke fungerer, kan du sjekke tjenesteleverandøren for strømbrudd via sosiale medier og kundeservicelinjen. Etter å ha funnet ut at det ikke er noe strømbrudd i din lokalitet, kan du slå på flymodus i noen sekunder og slå den av. Sjekk mobildataene igjen for å se om de fungerer som de skal. Det er imidlertid andre rettelser du kan vurdere for å gjenopprette problemet.

Løsning 1: Veksle mellom mobildata eller LTE

 1. Gå til Innstillinger og trykk på Cellular
 2. Trykk på Cellular Data
 3. Trykk på og aktiver LTE .
 4. Slå av dataene

Hvis du vil lukke mobildata helt uten å slå på noe annet, er det du kan gjøre:

 1. Gå til Innstillinger og trykk på Cellular .
 2. Trykk på Cellular-dataene .
 3. Slå av dataene.

Problem 10: Problemer med trådløs lading på enheten

Når trådløs lading på enheten ikke fungerer som den skal, må du fjerne saken hvis du bruker noen, og lade telefonen igjen. Når du bruker et tredjeparts tilbehør for å lade enheten, må du forsikre deg om at den er sertifisert av selskapet.

Oppgave 11: Lydproblemer med iPhone XR

Når lyden til iPhone XR begynner å sprekke eller er uklar, kan du følge trinnene nedenfor før du tar enheten med til servicesenteret i selskapet.

 1. Du kan prøve å starte enheten på nytt og utføre en hard tilbakestilling hvis omstarten ikke fungerer.
 2. Hvis lyden fremdeles ikke er klar, kan du slå Bluetooth av og på.
 3. Forsøk å se etter rusk eller skitt som blokkerer belysningsporten eller høyttalergitteret.
 4. Hvis det synker kvaliteten på samtalen, kan du starte enheten på nytt eller sjekke mottakeren for å sikre at den ikke blir hindret med smuss på skjermbeskytteren.

Du kan også prøve å fjerne saken eller bytte LTE fra tale og data til data og sjekke om den kurerer problemet.

 1. Gå til Innstillinger og trykk på Cellular
 2. Trykk på Cellular Data- alternativet
 3. Trykk på og aktiver LTE
 4. Trykk til slutt bare på Data

Å starte enheten på nytt er et alternativ hvis mikrofonen slutter å virke eller kuttes plutselig. Hvis du ikke kan gjenopprette enheten, kan du komme i kontakt med Apple, da problemet kan være relatert til maskinvaren på enheten.

Den endelige innsatsen

Selv om disse hurtigreparasjonene kan hjelpe deg med å løse problemene i iPhone XR, kan det hende at du ikke får ønsket resultat, og det beste alternativet å håndtere disse problemene er å ta enheten til nærmeste servicesenter i selskapet.