Slik fikser du Android-telefonen ikke kobles eller kobles sammen med Bluetooth

Bluetooth-teknologi er ikke ny. Lei av ledninger og ledninger, var vi raske til å hoppe i sjansen for enheter som ble kvitt ledninger og fungerte trådløst. Men hver teknologi har sine mangler, og Bluetooth kan ha noen få problemer som lett kan løses også. Hvis Android-telefonen din ikke kobler til eller kobles sammen med Bluetooth og du leter etter løsningene for å fikse den, så har vi noen tips til deg. Vi vil identifisere årsakene til Bluetooth-problemer og se på løsningene som kan hjelpe deg med å løse problemet.

Les også: Slik fikser du Android-telefon eller nettbrett som ikke slås på

Å få det åpenbare ut av veien

Til å begynne med, la oss få det grunnleggende og de mest åpenbare tingene sortert. Bluetooth er en teknologi som lar deg koble to enheter trådløst slik at data og informasjon kan flyte mellom de to enhetene. Et viktig trinn for å koble enhetene er kjent som sammenkobling. Når du kobler Bluetooth-enhetene vellykket, kan data enkelt overføres fra en til en annen. Men hvis sammenkoblingen mislykkes, eller du ikke klarer å koble enhetene, er det et problem med maskinvaren eller programvaren til noen av de to enhetene.

En viktig ting å innse er at telefonen din eller enheten du skal parre den med ikke alltid er i sammenkoblingsmodus. La oss ta eksemplet med å koble et hodesett til telefonen din ved hjelp av Bluetooth. Du må sørge for at headsettet er i modus der det kan kobles sammen. Det vil si at headsettet ditt skal være i sammenkoblingsmodus. Og telefonen din skal være klar til å skanne Bluetooth-enhetene rundt den.

Hvis de ikke er i riktig modus, kan ikke enhetene koble til. Dette er det mest åpenbare og helt grunnleggende trinnet for å koble sammen to Bluetooth-enheter. Så når du skal bruke Bluetooth til å parre telefonen din med en annen enhet, må du forsikre deg om at Bluetooth er aktivert på smarttelefonen din og på enheten du vil koble sammen med telefonen.

Med det åpenbare ute av veien, kan vi nå konsentrere oss om feilsøkingstrinn som vil hjelpe deg med å løse problemer selv etter at du har prøvd å opprette en Bluetooth-forbindelse ved å slå på Bluetooth på begge enhetene.

Løsning 1: Slå på Bluetooth-tilkoblingen

Hvis Bluetooth-tilkoblingen ikke kunne opprettes, eller hvis du ikke klarer å koble sammen to enheter, er det første og det mest grunnleggende trinnet med feilsøking å bytte Bluetooth-tilkoblingen. Trekk ned varslingsskjermen på telefonen din, og se etter Bluetooth-ikonet. Slå av Bluetooth-tilkoblingen, vent i 10 sekunder og slå den på igjen. Prøv nå å sjekke om telefonen er i stand til å koble seg sammen med Bluetooth-enheten eller ikke

Løsning 2: Utelukke problemer relatert til enheten du kobler til

Før vi begynner å feilsøke telefonen eller nettbrettet, er det viktig å utelukke at enheten ikke er årsaken til problemet. For å sjekke om enheten fungerer eller ikke, kobler du den til en annen enhet som en annen telefon eller en bærbar PC og sjekker om den fungerer som den skal på de andre enhetene. Hvis Bluetooth-enheten fungerer fint på andre telefoner eller nettbrett, ligger problemet i telefonen din og ytterligere feilsøking bør gjøres på telefonen. Men hvis enheten heller ikke kobles til på en annen telefon eller en annen enhet, ligger problemet hos enheten, og du må kanskje følge enhetshåndboken for å feilsøke enheten, eller du må ta den til produsenten for å få den sjekket eller erstattet. Dette er et viktig trinn for å sikre at ytterligere feilsøking av telefonen blir et fornuftig trinn når du prøver å lete etter løsninger for Bluetooth-problemer, som hvorfor ikke min Bluetooth-forbindelse.

Løsning 3: Start telefonen og enheten på nytt

Begynn med å starte telefonen på nytt. En omstart løser enkle feil og hjelper telefonen å starte på nytt. Slå på Bluetooth ved å trekke ned varslingsskjermen på telefonen og trykke på Bluetooth-ikonet etter at telefonen har startet på nytt. Forsikre deg om at enheten er i sammenkoblingsmodus. Hold den nær telefonen din, og gi telefonen litt tid til å skanne alle de nærliggende enhetene.

Når telefonen din viser navnet på en enhet på skjermen, trykker du på den og kobler til. Hvis tilkoblingen lykkes og sammenkoblingen fungerer, er problemet løst, men hvis problemet vedvarer, kan du prøve å starte enheten du prøver å koble til på nytt. Start enheten på nytt og sett den i sammenkoblingsmodus, og sjekk om tilkoblingen er opprettet og om problemet ditt er løst.

Løsning 5: Fjern alle sammenkoblede enheter

La telefonen eller bordet ditt få en ny start ved å fjerne alle enhetene som hadde blitt parret før. Sjansen er stor for at du ser på en liste som har enheter som du koblet sammen med bare en gang, og at du aldri vil bli sammenkoblet igjen. Det er best å fjerne slike enheter fra listen din og la telefonen prøve å koble seg sammen med enheten på nytt. Følg disse trinnene for å fjerne alle sammenkoblede enheter:

 • Gå inn på Innstillinger-menyen på telefonen
 • Trykk på Bluetooth
 • Når Bluetooth er På, vil du se en liste over enheter du hadde sammenkoblet den med
 • Det er et innstillingsikon ved siden av navnet på hver enhet, trykk på ikonet og par opp enheten
 • Gjør dette for alle enhetene til du ikke har noen enheter på listen

Når alle enhetene er fjernet, begynner telefonen å skanne på nytt etter enheter som den kan kobles til. Den skal vise enheten du vil koble til. Prøv å koble deg sammen nå og sjekk om det fungerer.

Løsning 6: Tøm Bluetooth-cachen og dataene

Hvis Bluetooth på telefonen din har fungert ordentlig før, men du har begynt å merke Bluetooth-problemer ganske nylig, må du vurdere å tømme hurtigbufferfilene til telefonens Bluetooth. Cache-filene kan bli ødelagte over en periode eller som et resultat av visse systeminnstillinger. Å fjerne disse filene er ufarlig fordi de bare inneholder data som hjelper telefonen din til å gjøre Bluetooth-opplevelsen jevn. Disse filene opprettes automatisk igjen når du bruker Bluetooth. Følg disse trinnene for å slette Bluetooth-cachen:

 • Gå til Innstillinger-menyen på telefonen fra varselens skygge
 • Trykk på Application Manager
 • Du vil finne en hel liste med applikasjoner på neste skjermbilde. Sveip til 'Alle' fra de øverste fanene, slik at alle applikasjoner vises.
 • Se etter Bluetooth og trykk på den
 • Stopp applikasjonen på neste skjermbilde ved å tappe på Force Stop
 • Neste trykk på Tøm hurtigbuffer og bekreft valget ditt ved å banke på OK

Når hurtigbufferen er tømt, start telefonen på nytt og prøv å koble til igjen. Sjekk om telefonen din er i stand til å opprette tilkoblingen, og om tilkoblingen fungerer som den skal eller ikke.

Når du tømmer hurtigbufferen, fjerner bare hurtigbufferfiler, er det å tømme Bluetooth-data noe som å tilbakestille Bluetooth-tilkoblingen slik at den starter på nytt. Ingen av de forrige detaljene om Bluetooth vil bli lagret etter en datatilbakestilling, så hvis du hadde noen Bluetooth-tilkoblinger eller sammenkoblinger på Bluetooth-listen over sammenkoblede enheter, vil alle disse tilkoblingene gå tapt. Du må koble enhetene på nytt etter at dataene er slettet. Vi tømmer dataene slik at korrupte filer blir fjernet og Bluetooth får en sjanse til å starte akkurat som den startet for første gang. Følg disse trinnene for å fjerne Bluetooth-data:

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din ved å trykke på Innstillinger-ikonet fra varslingsskjermen på telefonen
 • Trykk på Applications Manager og gå inn i fanen som sier "Alle"
 • Se etter Bluetooth og trykk på den
 • Nå trykker du på alternativet som sier Clear Data.

Når dataene er slettet, starter du telefonen på nytt og slår deretter på Bluetooth-tilkoblingen. Med den andre enheten i sammenkoblingsmodus, la telefonen eller nettbrettet søke etter enheten og opprette forbindelsen. Når sammenkoblingen er fullført, må du sjekke om tilkoblingen fungerer som den skal og om problemet er løst.

Løsning 7: Oppdater programvaren

Android-enheten din kan skyldes en oppdatering som kan inneholde oppdateringer for visse applikasjoner som kan forårsake et problem for Bluetooth. Det er mange ting som kan fikses ved hjelp av en oppdatering. Oppdater telefonens programvare for å sikre at Bluetooth fungerer som forventet. Følg disse trinnene for å se etter oppdateringer manuelt:

 • Gå til Innstillinger-menyen på telefonen
 • Bla nedover for å finne Om enhet og trykk på den
 • Trykk på Programvareoppdatering (Systemoppdatering) og deretter Oppdater programvaren til telefonen

Når oppdateringen er fullført, starter telefonen på nytt. Etter at telefonen har startet på nytt, kan du prøve å bruke Bluetooth og sjekke om problemet er løst.

Se også for oppdateringer for Bluetooth-enheten du prøver å koble til telefonen eller nettbrettet. Det er en mulighet for at enheten ikke kan oppdateres, og at den kan forårsake problemer på grunn av dette. Prøv å etablere forbindelsen og sjekk om den fungerer som forventet.

Løsning 8: Sikker modus

Når du bruker telefonen i sikkermodus, deaktiverer den alle tredjepartsapper og fungerer på den mest grunnleggende måten. Dette hjelper deg med å identifisere problemer som kan være relatert til tredjepartsapplikasjoner. Noen ganger kan tredjepartsapper være den skyldige når det gjelder funksjonsfeil på enheten din. Bluetooth kan påvirkes av et av tredjepartsapplikasjonene, og den beste måten å identifisere problemet er å bruke telefonen i sikkermodus og sjekke om Bluetooth fungerer i sikkermodus.

Følg disse trinnene for Jellybean 4.1 eller nyere for å bruke enheten din i sikkermodus:

 • Trykk lenge på strømknappen for å få frem strømalternativene på skjermen
 • Nå trykker du på Power Off-alternativet på skjermen til du ser en pop-up som spør deg om du vil starte telefonen på nytt i Safe Mode
 • Trykk på Ok og la telefonen starte på nytt
 • Når telefonen starter på nytt viser den Safe Mode nederst på skjermen.

For telefoner som bruker en programvare som er eldre enn Jellybean 4.1, trenger du ganske enkelt å starte telefonen på nytt og sørge for at når telefonen starter på nytt trykker du og holder Volum opp og Volum ned tastene sammen. Når telefonen eller nettbrettet starter på nytt, vil du se sikkermodus på skjermen.

Prøv å bruke Bluetooth i sikkermodus og sjekk om den fungerer. Hvis du lykkes med det, er det en applikasjon på enheten din som kan forstyrre Bluetooth-tilkoblingen. For å finne applikasjonen kan du starte telefonen på nytt, og den går tilbake til normal modus. Deretter kan du begynne å avinstallere appene du tror kan forårsake problemet.

Løsning 9: Tilbakestill fabrikk

Å tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillinger er en måte å starte med en ren skifer på. Dette fjerner all data og alle tredjepartsapplikasjoner fra telefonen din. Det er viktig at all data sikkerhetskopieres når du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillinger. Android-enheter har allerede muligheten til å ta sikkerhetskopi av telefondataene, men det er alltid å foretrekke å overføre alle viktige bilder, videoer og filer til en datamaskin før du velger å tilbakestille telefonen.

 • Gå til Innstillinger-menyen på telefonen.
 • Trykk på Sikkerhetskopi og tilbakestill.
 • Du kan sjekke alternativet Sikkerhetskopiering og tilbakestilling hvis du vil sikkerhetskopiere dataene dine før du tilbakestiller enheten.
 • Trykk på Factory Reset.

Telefonen vil begynne prosessen med å tilbakestille enheten din ved å slette all informasjon og data som er lagret på enheten din. Når prosessen med tilbakestilling er fullført, kan du prøve å bruke Bluetooth for å sjekke om den fungerer. Hvis problemet ditt er løst, kan du gjenopprette alle dataene til enheten din.

På den annen side, hvis Bluetooth-problemet ditt vedvarer, er sjansen stor for at det kan være et problem i de fysiske tilkoblingene som kan forårsake problemet. Ta telefonen til en profesjonell eller produsenten for å løse problemet. For telefoner som er under garanti, kan det hende at du kan få en erstatning.

Hva gjør jeg når min Bluetooth-forbindelse er til enheten, men Bluetooth-delt har stoppet?

Dette var et vanlig problem da brukerne hadde oppdatert til Android Jellybean 4.3. Da programvaren la til støtte for BLE (Bluetooth Low Energy), forårsaket en feil Bluetooth-tilkoblingen med en feil som sa: “Dessverre har Bluetooth Share stoppet”. Oppløsningen for dette problemet var å bruke en app med navnet Bluetooth Crash Resolver.

For brukere som ønsker å bruke en annen løsning, kan de derimot tilbakestille enheten til fabrikkinnstillinger. En oppdatering løste feilen. Så hvis du bruker Jellybean 4.3, må du vurdere å oppdatere programvaren for å sikre at Bluetooth fungerer som forventet.

Hvorfor slås ikke Bluetooth-en på?

Noen ganger slås ikke Bluetooth på. I tider som disse foreslås det at du starter telefonen på nytt og prøver å slå på Bluetooth. Selv om problemet generelt løses med en omstart, kan du vurdere å slette cachen og dataene for Bluetooth og starte enheten på nytt for å løse problemet hvis det vises igjen.

Hva gjør jeg når min Bluetooth ikke kobles til bilen min?

Hvis du finner ut at Bluetooth ikke klarer å parre seg med bilen, må du forsikre deg om at bilmonteringssettet er i orden ved å prøve å koble til en annen enhet. Nå må du forstå at Bluetooth-protokoller og standarder er revidert veldig ofte. Nye protokoller legges til, og du har en av de nyeste smarttelefonene, men bilens Bluetooth-sett er veldig gammelt, da kan det være kompatibilitetsproblemer mellom de to.

Hvis du begynte å møte problemet etter en nylig oppdatering av telefonens firmware, kan det være lurt å sjekke om bilens Bluetooth-sett fremdeles er kompatibelt eller ikke.

Hvis det er det, kan du prøve å slette cache-partisjonen på telefonen og koble til igjen. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 • Slå av telefonen
 • Trykk og hold strømknappen og Volum opp og Hjem-knappen sammen
 • Når Android-ikonet vises på skjermen, slipper du av / på-knappen, men fortsetter å holde de to andre til du ser skjermen for gjenopprettingsmodus.
 • Når telefonen har gjenopprettingsmenyen, slipper du alle knappene og bruker volumtasten for å navigere til alternativet som sier "Tørk cache-partisjon"
 • Bruk av / på-tasten for å bekrefte valget

Enheten din vil bekrefte at cache-partisjonen er slettet og at den vil gå tilbake til samme skjermbilde. Nå bruker du Volum-knappen for å merke alternativet for å starte enheten på nytt, og trykk på av / på-tasten for å bekrefte omstarten.

Når enheten starter på nytt, kan du prøve å koble til igjen for å sjekke om problemet er løst.

Alle disse løsningene vil fungere for å fikse Android-telefoner eller nettbrett som ikke kobles til eller kobles sammen med Bluetooth, inkludert Samsung S5, Samsung S6 og S6 Edge, LG G3, LG G4, Nexus 5, Nexus 6, HTC One, HTC One M7, HTC One M8, etc. Hvis du fortsetter å møte problemet selv etter å ha prøvd alle disse løsningene, må du kontakte produsenten, butikken eller operatøren. For telefoner som er under garanti, kan produsenten kanskje også bytte ut telefonen.

Du kan også lese: Hvordan kopiere og lime inn tekst på Android

 

Legg Igjen Din Kommentar