Lyd fungerer ikke på MacBook Pro - Slik løser du det

De fleste av oss bruker ikke MacBook for produktivitet bare, for eksempel å skrive, sjekke e-post, fotoredigering, osv. Vi bruker den til å se på filmer eller lytte til musikk på iTunes. Derfor er de interne høyttalerne på MacBook viktige. Lyden fungerer ikke på MacBook Pro? Bør vi bytte ut de innebygde høyttalerne med de nye? Ikke forhast deg med å ta avgjørelsen, fordi det kan være noe programvarefeil. Du kan prøve trinnene nedenfor før du besøker Apple Service Shop.

Se også: MacBook Pro kjører sakte - Slik løser du det

Lyd fungerer ikke på MacBook Pro - hvordan fikser du det

Volum opp

Sjekk volumet til appen du bruker, og prøv å øke volumet opp til det maksimale. Hvis du fremdeles ikke hører noe, kan du prøve å jevne opp MacBook-volumet til det når det maksimale også. Du kan også prøve å koble hodetelefoner til den bærbare datamaskinen og sjekke om problemet oppstår.

Prøv forskjellige apper

Lydkvaliteten kan være forskjellig for hver app. Noen av dem har dårlig kvalitet. Hvis du finner ut at lyd ikke fungerer på MacBook Pro når du prøver å lytte til musikken fra et strømningsnettsted, kan du prøve å åpne en annen app. Forsøk for eksempel å spille musikk fra YouTube eller iTunes.

Start MacBook Pro på nytt

Klikk på Apple-logoen i venstre hjørne av skjermen og velg Start på nytt. Når den bærbare datamaskinen din er klar, åpner du den samme appen eller prøver å spille av musikk for å sjekke lyden.

Oppdater programvare

Forsikre deg om at MacBook-en din bruker den nyeste versjonen av macOS. Du kan sjekke om det er en programvareoppdatering tilgjengelig for den bærbare datamaskinen din. Klikk på Apple-logoen og velg Om denne Macen. Hvis du vil vite hvordan du oppdaterer Mac-en, klikker du her.

Sjekk lydinnstillinger

Forsikre deg om at du har fjernet alle eksterne lydenheter, for eksempel eksterne høyttalere, øretelefoner, inkludert de trådløse enhetene. Følg nå disse trinnene:

 1. Klikk på Apple-logoen øverst til venstre på skjermen
 2. Velg Systemvalg
 3. Finn og klikk på Sound

 4. I lydvinduet klikker du på kategorien Utdata
 5. Klikk på interne høyttalere
 6. Forsikre deg om at Mute-boksen ikke er haket av, ellers fjerner du merket for det
 7. Øk volumet ved å flytte glidebryteren til høyre
 8. Lukk vinduet og test lyden igjen

Hva om du ikke ser interne høyttalere på listen over lydvinduet? Hvis du ser Digital Out i stedet for interne høyttalere, kobler du fra alle eksterne enheter fra MacBook-maskinen og sjekker listen på nytt. Hvis ingenting skjer, kan du gå til nærmeste Apple-autoriserte tjenesteleverandør.

Tilbakestill NVRAM ELLER PRAM

NVRAM står for NonVolatile Random Access Memory, mens PRAM er for Parameter RAM. NVRAM holder informasjonen relatert til lydvolum, skjermoppløsning, valg av oppstartdisk, etc. Å tilbakestille NVRAM eller PRAM kan løse lydproblemer på MacBook Pro. Trinnene for begge metodene er de samme.

 1. Slå av Mac-maskinen
 2. Slå den på igjen, og trykk umiddelbart på Valg, Kommando, P og R tastene sammen
 3. Vent i omtrent 20 sekunder eller til du hører oppstartklokkespillet, og slipp deretter alle tastene.
 

Legg Igjen Din Kommentar