Trenger du virkelig en ny telefon? Still deg selv disse 5 spørsmålene

Vurderer du et alternativ for å kjøpe en ny smarttelefon? Det høres sikkert fristende ut, men har du spurt deg selv, trenger du virkelig en ny telefon? Hvis ikke, er det på tide å gjøre det nå. Vi må skille våre ønsker fra våre behov. For noen år tilbake var det noen flotte telefoner der ute, men de hadde ikke settet med funksjoner dagens telefoner gjør. Så de kom ikke med en stor prislapp. Dessuten tilbød transportører disse med ganske gode månedlige planer. På den måten kan du lett hoppe fra en eldre modell til en ny når kontrakten er slutt.

Historien er annerledes nå. Det er noen veldig dyre telefoner tilgjengelig i dag. Bare ta iPhone 7 eller Samsung Galaxy S8 som eksempler. Hvis du vil ha en ulåst telefon, må du bruke hundrevis av dollar. Bærere tilbyr dem også, men du må registrere deg for en bestemt plan, og de vanlige alternativene er 12, 24 og til og med 30 måneder. Selvfølgelig er ikke alle telefonene så dyre. Ja, det er noen veldig rimelige, men før du bruker pengene dine på det, bare spør deg selv disse spørsmålene først.

Se også: Topp 3 enkle måter å øke Android-ytelsen

Fungerer telefonen min bra?

Dette er det første spørsmålet du bør stille deg selv. Opplever du noen feil ofte? Eller fungerer telefonen din helt fint? Selv om du opplever noen feil nå og da, må du huske at du sannsynligvis kan fikse dem på egen hånd. Og du kan gjøre det med bare noen få trykk, eller ved hjelp av noen nyttige apper.

Som jeg har sagt, er det viktig å skille ønsker og behov. En smarttelefon er nødvendig, helt sikkert, men hvis den du har nå fungerer bra, hvorfor bruke penger på en ny? Dette er spesielt viktig hvis du har et stramt budsjett. Så før du skynder deg til butikken eller til transportøren din for å hente en av de nyeste teknologibrikkene, bør du vurdere disse tingene.

Trenger jeg virkelig noen ekstra funksjoner?

Når du ser på alle disse annonsene som viser en ny design og funksjoner, får du lyst til å kjøpe telefonen. Vi kjenner alle til den følelsen. En fingeravtrykssensor, en iris-skanner, ekstra kameraalternativer, etc. det hele høres kult ut. Men det er på tide å spørre deg selv, trenger du virkelig det?

Flere funksjoner, spesielt nye - jo høyere pris. Jeg husker tiden da fingeravtrykssensor var en av grunnene til at jeg ønsket en ny telefon. Så da min gamle brøt sammen, bestemte jeg meg for å kjøpe en med den. Og tenk deg dette - jeg bruker ikke en gang sensoren nå. Det hele høres kult og flott ut, men etter hvert vil du sannsynligvis synes det er kjedelig, spesielt hvis du ikke er en teknisk rusavhengig. Hvis telefonen din har de tingene du trenger og faktisk bruker, trenger du kanskje ikke å få en ny. I det minste ennå ikke.

Hvor lenge bruker jeg den nye telefonen?

Hvis du vurderer å kjøpe en telefon verdt hundrevis av dollar, må du lure på hvor lenge du kommer til å bruke den. Husk de gode gamle tider på Nokia 3310 og lignende telefoner. Du kjøper den, og bruker den i flere år. De var solide og trendy.

Tidene har endret seg. Nå bruker du 700 dollar eller mer for en ny iPhone eller Samsung S8, og neste år vil du ha en ny. Selvfølgelig vil den nye ha flere funksjoner, flere fargealternativer, den vil ha mer av alt.

Selv om du ikke planlegger å kjøpe en dyr enhet, men en av de rimelige enhetene, kan du sammenligne den med telefonen din. Er det virkelig så bedre? Vil du bruke den i to eller tre år? Hvis ikke, kan du ha pengene i lommen litt lenger.

Er en ny modell virkelig den bedre enn forgjengeren?

Dette er neste spørsmål. Du tror kanskje det er, men la oss innse det, forskjellene er vanligvis ikke så store. Selv utformingen av telefonene endrer seg ikke for mye. Vi har iPhone som et flott eksempel.

Alle forventet at iPhone 7 skulle være helt annerledes enn forgjengerne. Når den først ble tilgjengelig, ble imidlertid iPhone-fansen litt skuffet. I utgangspunktet den samme designen, og noen få funksjoner til. Er det verdt å bytte? Sannsynligvis ikke, spesielt hvis du har en iPhone 6 eller 6s. En annen ting du bør huske på er at jo lenger du venter, jo lavere er prisen. Å være tålmodig høres bra ut?

Bør jeg spare for noe annet?

Budsjett er avgjørende når du handler. Selv om du ikke har et for stramt budsjett, kan du spørre deg selv om du bør spare pengene dine for noe annet du virkelig trenger? Eller bør du spare til en annen modell?

Sett prioriteringene først. Og selv om du ikke har noen prioriterte kjøp nå, kan det hende at du sparer pengene for en avansert modell, noe virkelig fantastisk. Ikke glem en ting til. Telefonene fortsetter å komme ut. Hvert år er det en iPhone, high-end Samsung-telefon, LG, Huawei, HTC, etc. Kanskje det ville vært smartere å spare. Når tiden er inne, kan du kjøpe den neste beste smarttelefonen. Hvem vet?

Konklusjon

Hvis en ny telefon ikke er et behov, men et ønske, ikke glem at det bare er en shoppingimpuls. Vi har alle det. Og i disse dager, når nye telefoner stadig kommer ut alle skinnende og fine, ønsker vi ganske enkelt å bruke pengene på det. Før shoppingimpulsen overtar deg, kan du stille deg disse spørsmålene. Når du gir svarene, vil sannsynligvis impulsen bli borte. Du vil være glad for at du ikke bruker pengene dine, og du vil finne ut at telefonen du har nå ikke burde byttes ut.