Hvordan fikse IPhone-kamera vil ikke fokusere

Selv om kameraet på hver iPhone er veldig bra, er det noen ganger visse feil på hver modell, og ett av problemene er når kameraet rett og slett ikke vil fokusere. Når dette problemet oppstår, vil alle bildene du tar bli uskarpe. I denne artikkelen kan du finne flere måter å fikse iPhone-kameraet vil ikke fokusere.

Se også: Slik fikser du iPhone-kameraet bak fungerer ikke

Hvordan fikse iPhone-kamera vil ikke fokusere

Kilde: nology .vn

Løsning nr. 1: Fjern saken

Det første du bør gjøre er å fjerne iPhone-saken når du bruker kameraet. Noen ganger er saken grunnen til at iPhone-kameraet ikke vil fokusere, og som et resultat, alle snaps er uskarpe.

Løsning nr. 2: Trykk og hold nede kameraknappen

Den andre løsningen er å trykke og holde på kameraknappen, og vente til kameraet er fokusert. Når bildet blir klart, slipper du knappen.

www.laptopmag.com

Løsning nr. 3: Rengjør kameralinsen

Forsikre deg om at kameralinsen til iPhone er ren for rusk eller skitt. Noen ganger berører vi tilfeldigvis linsen til iPhone-kameraet vårt og legger igjen fingeravtrykk der. Forsøk å rengjøre den med en myk klut, ellers vil en mikrofiberklut være bedre. Gjør det forsiktig og ordentlig.

Løsning nr. 4: Lås autofokus

Det er mange flotte funksjoner på Camera-appen til iPhone. En av dem er autofokus og automatisk eksponeringslås (AE / AF-lås). Denne funksjonen kan hjelpe når iPhone-kameraet ikke fokuserer. Alt du trenger å gjøre er å tappe på objektet du vil fokusere i noen sekunder til du ser den lille gule “AE / AF Lock” -boksen. Denne funksjonen vil holde objektet å holde fokus selv om iPhone beveger seg rundt.

Løsning nr. 5: Fjern en magnetisk linse

Hvis iPhone-en din har et magnetisk festbart objektiv eller en metallisk etui, kan du prøve å fjerne den midlertidig. Det kan være årsaken bak at iPhone-kameraet ikke vil fokusere på problemer.

Løsning nr. 6: Trykk på telefonen

Trykk på toppen av telefonen (bakre kameralinsegang) flere ganger med håndflaten. Mange brukere har rapportert at dette enkle trinnet løste problemet.

Løsning nr. 7: Tving kameraapp til å lukke

Å starte appen på nytt kan løse problemet. Trykk på Start-knappen to ganger, så ser du forhåndsvisningen av appene du har brukt. Sveip til venstre og finn kameraappen, og sveip deretter opp for å lukke den.

Løsning nr. 8: Start iPhone på nytt

En av tingene som lett kan fikse mange feil er en omstart. Etter omstart, sjekk kameraets fokus igjen. Hvis du vil starte enheten på nytt, trykker du på og holder nede sleep / wake-knappen og skyver for å slå den av. Når telefonen er slått av, trykker du på og holder nede sleep / wake-knappen og slår på enheten igjen.

Apple.com

Løsning nr.9: Oppdater iOS

Ny iOS-versjon kan fikse feil og feil, og den forbedrer også ytelsen til enheten din. Det er derfor det er viktig å oppdatere iPhone regelmessig til den nyeste versjonen. Følg trinnene nedenfor:

  • Koble din iPhone til strømkilden og til et Wi-Fi-nettverk
  • Gå til Innstillinger
  • Trykk på Generelt
  • Trykk på Programvareoppdatering
  • Deretter trykker du på Last ned og installer
  • Trykk på Installer

Løsning nr. 10: Slett alt innhold og innstillinger

Sikkerhetskopier dataene først. Gå deretter til Innstillinger> Generelt> Tilbakestill> Slett alt innhold og innstillinger, og trykk deretter på Slett iPhone. Etter at dette er fullført, følg trinnene på skjermen og konfigurer din iPhone som en ny enhet.

Løsning.11: Be om utskifting

Sjekk garantikortet til din iPhone. Hvis det ikke utløp ennå, kan du kreve det. Hvis du har iPhone 6 Plus som du kjøpte mellom september 2014 og januar 2015, er du kanskje kvalifisert til erstatningsprogram for Apple iSight-kamera. Dette programmet er spesielt laget for iPhone 6 Plus som har problemer med iPhone-kameraet som ikke fokuserer. Apple erstatter ditt iPhone 6 Plus-kamera gratis. Klikk her for å sjekke om serienummeret til enheten din er kvalifisert for dette programmet.

Disse problemene / løsningene er funnet og effektive på iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Hvis iPhone-kameraet ikke vil fokusere problemet fremdeles vises, selv om du har prøvd alle løsningene vi har oppført over, kan du kontakte Apple eller besøke en av butikkene deres.

Se også: iPhone-høyttaler fungerer ikke - Slik løser du det