Slik fikser du bakgrunnszoom med iOS 7.1 Perspektiv zoomfunksjon

Med iOS 7.1 debuterte Apple en ny veksle når du satte bakgrunnsbilde (for hjemmeskjermen eller låseskjermen) på iPhone eller iPad som heter Perspective Zoom. Det det i utgangspunktet gjør er å holde animasjonene, men forhindrer at bakgrunnsbildet zoomer inn på hjemmeskjermen / låseskjermen.

Bakgrunnen zoomer inn litt for å gi den følelsen av dybde - parallaxen. Perspektiv zoom er lagt til som et alternativ som vil kontrollere denne parallakseffekten. Hvis du slår av dette, fjernes parallax-animasjonen (og dermed forhindrer iOS i å zoome bakgrunnsbildet.)

Så nå, hvis du ikke vil at iPhone skal zoome inn i det perfekte tapetet og legge ut detaljer fra hjørnene på bildet, trenger du ikke å ty til de mange løsningene vi har diskutert. Du trenger ikke å installere apper for å løse zoomingsproblemet. I det minste er det slik det ser ut for øyeblikket.

Slik deaktiverer / kontrollerer du bakgrunnszoomen:

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen.

Steg 2. Trykk på bakgrunnsbilder og lysstyrke.

Trinn 3. Trykk på skjermene under Velg bakgrunn.

Trinn 4. Du bør se “Perspektiv zoom” -vekslingen. Trykk for å slå den AV.

Men dette som sådan fikser ikke alt. Du må sørge for at Reduce Motion er slått AV (ikke PÅ). I de forrige løsningene der vi ønsket å redusere animasjonseffekten (forårsaker bevegelsessyke hos noen mennesker), måtte vi slå PÅ for å redusere bevegelsen. I dette tilfellet kommer vi til å bytte den tilbake til standardinnstillingen (som er AV).

Trinn 1. Gå til Innstillinger → Generelt → Tilgjengelighet

Steg 2. Trykk på Reduce Motion og slå den av.

Med dette bør ikke iPhone lenger zoome inn bildet (når det brukes som bakgrunnsbilde) unormalt og forvrenge det fine. Men animasjonene fungerer. Så det er designet for å være en vinn-vinn for brukere som ønsker animasjonene, men ikke vil at bakgrunnsbildet skal zoomes inn.

Hvis du ikke er på iOS 7.1 ennå, eller hvis du foretrekker en alternativ løsning, kan du sjekke dette innlegget for å løse problemer med zooming av bakgrunnsbilder.