iPhone 8, iPhone 8 Plus eller iPhone X berøringsskjerm fungerer ikke: Slik løser du det

Et av de vanligste problemene som jeg har opplevd på hver iPhone som jeg har brukt gjennom årene, er ikke-responsivitet på berøringsskjermen. Så jeg vil ikke bli overrasket om ikke berøringsskjermen din iPhone X eller iPhone 8/8 Plus plutselig blir svarløs og helt nekter å svare på berøringen din.

Hvis du har vært en iPhone-bruker, er du kanskje allerede klar over de fleste rettsmidler som kreves for å fikse at berøringsskjermen ikke fungerer. Men hvis du er ukjent i terrenget, ville du ikke ha noen god ide om triksene som ville reddet enheten din fra rotet. Hvis problemet blir avgjort med et enkelt triks, er du god til å gå. Men hvis det forblir fast, må du prøve ut flere løsninger. Nok snakk, la oss prøve alle mulige triks for å feilsøke den frosne berøringsskjermen på iPhone X, iPhone 8/8 Plus!

iPhone 8, iPhone 8 Plus eller iPhone X Touch Screen svarer ikke: Hvordan fikser du det

Rask tips:

Bare et råd før du treffer bakken. ved de fleste anledninger (9/10 ganger) vil du kunne løse dette problemet bare ved å starte enheten på nytt eller vanskelig tilbakestille den. Så gi den en sjanse først før du går etter andre løsninger.

Forsikre deg også om at berøringsskjermen er fri for smuss eller lo. Hvis du bruker enheten din mens du bruker berøringsskjerm, må du forsikre deg om at den er kompatibel for å fungere med iPhone. Hopp over for å ta en titt på de beste berøringsskjermhanskene for iPhone, og velg de mest passende til enhetene dine.

Sørg for at berøringsskjermen er ren

Det kan hende at berøringsskjermen på din iPhone ikke fungerer som den skal hvis den er fylt med skitt, søppel, olje, rester, væsker, fuktighet eller slike ting. Forsikre deg derfor om at skjermen er ren. Bruk en myk klut for å rengjøre den.

Fjern skjermbeskytteren

Hvis skjermbeskyttelsen er skadet, utslitt eller ødelagt av riper, kan det hende at den ikke reagerer på berøringene dine så glatt som du ønsker. Fjern derfor skjermbeskytteren og sjekk om det gjør noen forskjell.

Hvis fjerningen av skjermbeskyttelsen har gjort susen, flott! Utforsk de beste skjermbeskyttelsene for iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus, og velg den som er perfekt innstilt etter dine behov.

Scenario One: iPhone-berøringsskjermen reagerer helt uten svar

Løsning nr. 1. Start iPhone X, 8/8 Plus på nytt

Mange ganger kan en enkel omstart gjøre jobben for deg. Men grunnen til at jeg har foreslått å tvinge til omstart, er at den er i stand til å skylle ut dårlige biter som har en tendens til å sitte fast til tider.

På en iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus: Trykk og slipp raskt Volum opp-knappen. Trykk deretter og slipp raskt Volum ned-knappen. Trykk og hold deretter på Sideknappen til du ser Apple-logoen.

Når din iPhone har startet på nytt, er det en stor mulighet for at berøringsskjermen begynner å fungere igjen. Hvis du synes det ikke er så følsomt som nødvendig, eller at det ikke fungerer jevnlig, følger du de nedenfor nevnte triksene.

Løsning nr. 2. Gjenopprett din iPhone som ny

Har du ikke fått løsningen ennå? Det er på tide å ta enda lengre rute og gjenopprette enheten og sette den opp som ny. Men før du går for det radikale trinnet, vil jeg foreslå at du tar sikkerhetskopi av enheten din ved hjelp av iTunes, slik at du vil forbli på den tryggere siden av strømmen i tilfelle feil.

Merk: Du kan ikke gjenopprette enheten hvis Finn min iPhone er slått på. Du kan fjerne enheten din fra Finn min iPhone fra iCloud.com. Bare gå over til icloud.com på datamaskinen → logg på kontoen din → Finn iPhone-ikonet mitt → Alle enheter → velg enheten din og fjern den.

Trinn 1. Koble iPhone til datamaskinen.

Steg 2. Nå velger du enheten fra menyen øverst til venstre.

Trinn 3. Klikk på Sikkerhetskopier nå.

Og når den først er blitt sikkerhetskopiert. Trykk på Gjenopprett iPhone-knappen og bekreft.

Hvis problemet fortsetter selv etter at du har konfigurert enheten som ny, kan du prøve å gjenopprette den via gjenopprettingsmodus. Avtalt, det er den smertefulle prosessen. Men jeg vil foreslå at du ikke legger noen stein uslått. Dette trikset har klikket for meg et par ganger. Jeg håper det gjør jobben også.

Når du har gjenopprettet enheten og berøringsskjermen har startet, åpner du Innstillinger-appen → Apple ID-banner → iCloud → Finn min iPhone og slår den på.

Hva om du har aktivert Finn min iPhone og ikke vil fjerne enheten fra den? Vel, du kan bruke gjenopprettingsmodus eller DFU-modus for å overvinne barrieren. Videre er det i stand til å bli kvitt enda mer gjenstridige problemer. Gå over til denne komplette guiden for å gjenopprette iPhone X, iPhone 8/8 Plus i gjenopprettingsmodus.

Scenario to: iPhone-berøringsskjermen er mindre lydhør

Løsning nr. 1. Slett og oppdater / installer de fungerende appene på nytt

Noen ganger ser det ikke ut til at berøringsskjermen fungerer på en bestemt app. Hvis det er tilfelle, oppdater appen. Bare gå over til App Store → Oppdateringer, og finn ut appen, og trykk deretter på Oppdater-knappen ved siden av.

Når du har oppdatert appen, kan du starte den. Berøringsskjermen skal fungere ordentlig nå. Men hvis den fremdeles er frosset, sletter du appen og installerer den på nytt. Bare trykk og hold på appen, og når den går inn i redigeringsmodus, trykk på “X” -knappen. Trykk deretter på Slett for å bekrefte.

Løsning nr. 2. Rydd opp i enheten

Hvis enheten din er rotet, vil den nekte å fungere ordentlig. Muddelen ville føre til at batteriet tappes raskt og til og med tvinge enheten til å sitte fast tilfeldig. Derfor kan du rydde opp i søppelfilene og all lagringsplass for rot på iOS-enheten din. Gå over til vår hurtigguide for å tømme hurtigbufferen og optimalisere enheten din for å gi bedre ytelse.

Løsning nr. 3. Prøv å justere 3D-berøringsfølsomheten

iOS lar deg justere 3D Touch-følsomhet. Du får tre alternativer å velge mellom - lys, medium og fast. Lysfølsomhet reduserer mengden trykk som kreves, mens firmaet øker det.

Trinn 1. Trykk på Innstillinger → Trykk på Generelt.

Steg 2. Trykk på Tilgjengelighet → Trykk på 3D Touch.

Trinn 3. Dra deretter glidebryteren helt til venstre.

Nå, tving omstart på enheten.

Hvis berøringsskjermen går tilbake til normaliteten, fantastisk! Hvis ikke, prøv neste triks.

Løsning 4. Tilbakestill alle innstillinger

Det eneste trikset som har arbeidet mange ganger med å løse irriterende problemer som frysing av iPhone, tilbakestiller enheten til fabrikkstandard. Selvfølgelig er det et litt drastisk skritt, da du ikke vil kreve det ved mange anledninger, men når du står fast i en gjenstridig sak som denne, er det ingen skade i å prøve det.

Bare åpne Innstillinger- app → Trykk på Generelt → Bla ned og trykk på Tilbakestill → Trykk på Tilbakestill alle innstillinger og bekreft.

Løsning 5. Oppdater iOS på din iPhone

Det er bedre å holde enheten oppdatert av to hovedgrunner: å ha mer sikkerhet og få enheten til å fungere jevnt. Derfor foreslår Apple alltid at du oppgraderer til den nye versjonen av iOS så snart den er tilgjengelig. Åpne Innstillinger-app → Generelt → Programvareoppdatering, og last deretter ned og installer oppdateringen som vanlig.

Hvis ingenting fungerer ... Kontakt Apple Support

Hvis ingen av de ovennevnte løsningene fungerer, kan berøringsskjermen på enheten din være ødelagt eller ødelagt. Det kan ha blitt påvirket på grunn av ekle dråper eller ujevnheter. Selv skarpe riper kan gjøre det lite svar. Hvis du stirrer på slike muligheter, er det på tide å kontakte Apple Support.

Pakk sammen:

Hvis berøringsskjermen på enheten din ikke er skadet, vil du kunne løse problemet. Etter å ha opplevd problemet flere ganger, kan jeg si det med selvtillit. Gi oss beskjed om tilbakemeldingene dine og trikset som har gjort jobben for deg.

Det kan være lurt å henvise disse innleggene også:

  • Face ID fungerer ikke på iPhone X
  • Tips for å unngå innbrente problemer på iPhone X
  • Slik løser du Wi-Fi-problem i iOS 11 på iPhone eller iPad
  • Slik løser du skjermopptak som ikke fungerer i iOS 11

Fant du denne guiden nyttig? Last ned appen vår og hold kontakten med oss ​​på Twitter, Facebook og Google Plus for å lese flere slike artikler.