TouchID Jobber ikke på iPhone 5s? Slik løser du TouchID-problemer på iPhone 5s

Mens iPhone 5s TouchID har blitt priset for å bringe biometrisk sikkerhet til mainstream, er det ikke uten feil. For lenge siden var det en video som viste hvordan du kan lure iPhone 5s til å akseptere alle fem fingrene som innganger for bare ett fingeravtrykk. Effektivt kan du ha alle ti fingrene som jobber med bare to fingeravtrykk.

Nå, etter flere måneder med utgivelsen av iPhone 5s, kommer brukerne opp med problemer knyttet til TouchIDs ytelse. Det er ikke en spesifikk grunn til at dette skjer fordi kontekstene er varierte, men la oss prøve å finne noen dos og don'ts som vil hjelpe deg med å fikse TouchID hvis det ikke fungerer bra.

Kalibrer nøyaktig på iPhone 5s

En av de første feilene skjer når du kalibrerer fingeravtrykket. Selv om iPhone 5s forteller deg at fingeren din har blitt kalibrert vellykket, gjenstår faktum at det er en liten sannsynlighet og gjetning involvert.

Når du kalibrerer, holder du iPhone 5s slik du normalt holder. Ikke hold den "perfekt" fordi det er ikke slik du holder den under normal bruk. Kalibrer deretter fingeren.

Når du kalibrerer, må du sørge for at alle delene av fingeravtrykket ditt blir skannet - det viktigste er å skanne tipsene og kantene på fingeravtrykket ditt også.

Ingen fuktige skjermer eller fingre

Fuktighet, fuktighet, svette, kulde - alt dette spiller en rolle i å forhindre at TouchID fungerer som den skal. Dette skjer begge veier: hvis fingeren er fuktig eller hvis hjemmeknappen har litt fuktighet over seg.

Løsningen er tydeligvis å bruke rene fingre. Tørk av fingeren før du bruker den til å autentisere / låse opp iPhone. På samme måte, hvis du bruker iPhone 5s ute i kulden, tørker du hjemmeknappen ren før du plasserer fingeren der.

Trykk på ringen

Ringen over hjemmeknappen er fyren som finner ut at du er i ferd med å låse opp iPhonen din, og enheten skal skanne og sjekke fingeravtrykket. Så hvis du tilfeldigvis - veldig nøye - unngå å berøre ringen, vil ikke iPhone låse opp.

Uansett hva du gjør, må du sørge for å plassere hele fingeravtrykket ditt over hjemmeknappen, og dekke ringene også fordi det er da sensorene blir utløst.

One Finger, One Fingerprint

Det er klart at dette ikke er ment å være et gyldig poeng, men å se at du kan bruke flere fingre under ett fingeravtrykk, jeg synes dette bør tas en smule for alvorlig. Forsikre deg om at du bare kalibrerer en finger for en liste over fingeravtrykk.

Hold telefonen ren

Å holde telefonen ren går utover å tørke av hjemmeknappen når du bruker den. Problemet med iPhones er at støv kan komme under startknappen, og i tilfelle en iPhone 5s, er det ganske ille fordi fingeravtrykksensorene er der nede.

For iPhone 5s kan vi ikke anbefale noen metode for å holde hjemmeknappen ren og trygg, men en jevnlig tørking med ren klut. Å gå militærklasse med saker er egentlig ikke en fin løsning for de fleste. Hold også iPhone på steder der det er minimalt med smuss, støv eller fuktighet.

Tilbakestill fingeravtrykkene på iPhone 5s

Til slutt, hvis problemet ser ut til å bli verre, er det på tide å slette fingeravtrykkene og legge dem til igjen.

TouchID kan også brukes til kjøp av App Store. Hvis du vil slå av TouchID for kjøp av App Store og bare bruke en passord- / passordautentisering i stedet, gjør du det slik. Les noe om TouchIDs sikkerhet, og hvorfor det er en av de beste mainstream-applikasjonene av biometriske sensorer på mobile enheter.

Her er en komplett guide for å legge til og slette fingeravtrykk for TouchID på iPhone 5s.