Slik løser du iTunes Error 9 når du oppdaterer / oppgraderer iPhone eller iPad

I motsetning til iTunes-feil 3194 eller feil 4014, er ikke iTunes Error 9 en veldig vanlig feilkode. Men når den treffer, stoppes det du prøvde å gjøre. I de fleste tilfeller dukker det opp feil 9 når du prøver å oppgradere / oppdatere firmware.

Som de fleste feilkoder, er det en rekke rettinger for iTunes-feil 9. Det som kan fungere for noen, fungerer kanskje ikke for deg. Det du trenger å gjøre er å prøve ut alle mulighetene.

Slik løser du iTunes Error 9

Maskinvare vs programvare

Apples støtteside viser feil 9 som et mulig sikkerhetsprogramvareproblem. Dette kan være en brannmur som blokkerer tilgang til spesifikke nettsteder / nettressurser (som iTunes som prøver å laste ned noe fra Apples servere). Noen andre nettsteder (og brukere som har funnet noen løsninger) bemerker at denne feilen oppstår på grunn av maskinvareproblemer (defekt kabel, feil USB-port, kobler ut ved et uhell, etc.)

Vi prøver å fikse feil 9 gjennom begge disse alternativene.

USB-port

Noe av det første du kan prøve er å bytte USB-port der kabelen kobles til. Dette er for grunnleggende, jeg vet, men du vil bli overrasket over hvor tilfeldig dette fikser alle hikke når du prøver å oppgradere / oppdatere firmware.

En annen datamaskin

Hvis du har tilgang til en annen datamaskin / bærbar PC med iTunes installert, er den andre tingen du kan prøve å oppdatere / oppgradere iDevice på en annen datamaskin. Ja, dette er en annen grunnleggende ting å prøve.

Kabel frakobling / feil kabel

Når kabelen er koblet fra / løs, mister iPhone forbindelsen med iTunes. Dette fører til en mengde feil (forskjellige tall), og det ser ut som om Feil 9 (mens den ikke er dokumentert på Apples supportside) også kan være en av dem.

Sikkerhet / Anti-virus / brannmur

Det er her det handler om programvare.

Hvis du har konfigurert en brannmur eller koblet til via proxy / VPN, bør du sørge for at dette ikke forhindrer iTunes fra å koble til Apple-servere eksternt. Når du prøver å oppgradere iPhone / iPad, kobler iTunes seg til Apple, ser etter hasj, sikkerhetsnøkler osv. (En haug med ting den bruker for å bekrefte at iPhone eller iPad teknisk sett er "oppdaterbar / oppgraderbar.")

Hvis iTunes en gang under forsøket blir stoppet fra å koble til Apples servere, kaster det en feil. Feil 9 er en sjeldenhet selv (mer vanlig er Feil nr. 2 og Feil # 16xx). Men likevel, siden det er dokumentert, må du prøve å fikse brannmurinnstillingene.

Ulike operativsystemer og forskjellige oppsett har forskjellige konfigurasjoner for proxy eller brannmur. Du må kanskje finjustere dem slik at alle servere er tilgjengelige.

Det var alt folkens!

Del dine tilbakemeldinger med oss ​​i kommentaren nedenfor. Kontakt oss på Facebook, Twitter og Telegram. Ikke glem å laste ned iOS-appen din på iPhone og iPad.