Slik løser du Android GPS-problemer (på alle varianter)

Ingen liker å bli strandet midt på et sted de ikke er godt klar over å prøve å lete etter veibeskrivelse og be hjelp fra menneskene rundt seg. Når en GPS er pålitelig, kan det være til stor hjelp, og vi trenger kanskje aldri å komme over situasjoner der vi føler oss for fremmedgjort der vi sitter fast. Rask veibeskrivelse kan spare mye tid. Android-telefoner har gjort GPS enda bedre, og de har økt påliteligheten på denne teknologien.

Når du støter på et problem med GPS-en din, kan det være at Android GPS ikke fungerer i det hele tatt eller at GPS-en viser feil plassering. La oss se etter løsninger for å fikse Android GPS-problemer for å sikre at GPS-en vår fungerer som forventet når vi bestemmer oss for å dra på biltur.

Les også: Slik fikser du Android-telefonen ikke kobles til eller kobles sammen med Bluetooth

Slik løser du GPS-problemer på Samsung Galaxy S, Galaxy Note, LG G, Moto X, Nexus og andre Android-enheter

Løsning 1: Bytt GPS

Den enkleste og raskeste måten å løse problemet på er å slå GPS-en slik at den får en sjanse til å oppdatere seg. Du kan slå GPS av eller på fra varslingsskjermen på telefonen. Trekk ned varslingsskyggen og se etter GPS-ikonet. Slå den av og vent i minst 5 sekunder. Slå på GPS-en og la den sjekke om plasseringen igjen. Sjekk om problemet du sto overfor er løst.

Løsning 2: Bytt flymodus

Mange brukere har funnet ut at å skifte flymodus kan være til hjelp for å løse GPS som ikke fungerer. Flymodus kan enkelt skiftes ved å åpne varslingsområdet på telefonen og deretter se etter ikonet for flymodus. Slå den på og vent i 15-20 sekunder før du slår den av igjen. Dette vil tillate nettverkstilkoblingene å starte på nytt, og det er nyttig i å rette enkle GPS-feil.

Løsning 3: Fjern telefonsaken

Mobiltelefonen din kan føre til hindring for GPS-en. Det kan ende med at den viser feil plassering, eller den kan ikke fungere i det hele tatt hvis saken skaper et problem, så prøv å fjerne saken på telefonen din og sjekk om GPS-en fungerer bra. Hvis problemet ditt er løst, vet du at saken var den skyldige. Det kan være lurt å investere i en sak som ikke hindrer telefonens GPS eller enda bedre, ikke bruk en sak i det hele tatt.

www.howtocleanstuff.net

Løsning 4: Strømsparingsmodus

Hvis du pleier å bruke strømsparingsmodus veldig ofte, er det en sjanse for at telefonen har strømsparingsmodus aktivert, og det er grunnen til at GPS-en ikke fungerer som forventet. Strømsparingsmodus deaktiverer noen viktige funksjoner som Wi-Fi og GPS. Det kan være veldig nyttig når du prøver å spare batteri, men hvis du prøver å bruke GPS-en, må du deaktivere strømsparingsmodus.

For å gjøre dette, trekk ned varslingsskyggen på telefonen og trykk på strømsparingsmodus for å slå den av hvis den er på. På den annen side kan du også gå til Innstillinger-menyen på telefonen og trykke på Batteri for å sjekke om strømsparingsmodus er aktivert eller deaktivert.

Løsning 5: Start Android-enheten på nytt

Du kan løse mange problemer med en omstart. En omstart hjelper telefonen med å oppdatere innstillingene, og den løser noen av feilene vi møter på telefonene våre. Start Android-enheten din på nytt og prøv å bruke GPS-en på nytt. Du kan finne ut at GPS-problemet ville ha løst seg med en enkel omstart. Dette er spesielt nyttig i en tid der du kanskje leter etter et sted raskt og ikke har tid til for mange feilsøkingstrinn.

Mens omstarten kan ha løst problemet med at Android GPS ikke fungerer, begynner noen ganger disse problemene å dukke opp igjen. Hvis du ofte har samme problem, må du sjekke de andre løsningene for å få en permanent løsning.

Løsning 6: finpusse GPS-innstillingene

GPS-innstillingene på telefonen din kan utgjøre en stor forskjell i kalibreringen av stedet ditt. GPS-en din kan bruke litt hjelp fra andre teknologier for å få et bedre sted. Dette vil imidlertid bare skje når du har valgt riktige innstillinger. Følg disse trinnene for å sjekke GPS-innstillingene på telefonen:

 • Gå til innstillingsmenyen på enheten din
 • Bla for å se etter plassering og trykk på den
 • Trykk på Mode under Location

Her vil du merke at det er tre forskjellige innstillinger tilgjengelig under Mode. Avhengig av innstillingen du velger, kan GPS-en din gi den mest nøyaktige plasseringen. Du må velge alternativet “Høy nøyaktighet” fordi andre to alternativer vil begrense måten GPS-en kontrollerer stedet på.

Du finner en batterisparemodus som bruker Wi-Fi og nettverkene for å identifisere plasseringen, og det er GPS-modus der enheten bare vil stole på GPSen for å se etter plasseringen. Det beste alternativet er høy nøyaktighet fordi den kombinerer begge modusene slik at du får nøyaktige posisjonsdetaljer når du bruker GPS.

Løsning 7: Oppdater Google Maps

Google maps er enhetens nøkkel til nøyaktige GPS-lokasjoner. Hvis du tilfeldigvis har forsinket oppdateringene dine i en betydelig periode, er det en mulighet for at telefonens kart er utdaterte, noe som kan forårsake feilene i å identifisere steder nøyaktig. Oppdater Android-enhetens Google-kart for å sikre at GPS fungerer som den skal.

 • Trykk på Play Store
 • Trykk på de tre prikkene som viser en rullegardinmeny og velg Mine apper og spill.
 • Bla gjennom listen over appene dine og se etter kart
 • Trykk på Oppdater

Når oppdateringen er fullført, start enheten på nytt og la GPS-en sjekke plasseringen igjen. Sjekk om ikke enhetens GPS-problem fungerer.

Løsning 8: Tøm hurtigbuffer og data for kart for å fikse GPS-problemer på Android

Noen ganger kan hurtigbufferfiler og datafiler som bygger seg opp på enheten din for Maps, ha blitt ødelagt. Dette kan forårsake et problem for GPS-en din, og den kan begynne å oppføre seg unormalt. For å løse dette problemet, må du slette hurtigbufferen og dataene for Kart og sjekke om problemet er løst. Selv om tømming av hurtigbufferen ikke vil gjøre noen forskjell fordi hurtigbufferfilene opprettes automatisk neste gang du bruker appen, blir alle data som er lagret slettet. De lagrede stedene dine vil gå tapt. Så hvis det er noe viktig at det kan være lurt å ta et notat, må du gjøre det før du sletter datafilene for kartene.

 • Gå til Innstillinger-menyen på telefonen eller nettbrettet
 • Bla nedover for å finne Application Manager og trykk på den
 • Under kategorien Nedlastede apper, se etter kart og trykk på den
 • Trykk nå på Tøm hurtigbuffer og bekreft den i popup-boksen.
 • Når hurtigbufferfilene er tømt, trykk på Slett data.

Når du har tømt alle dataene og hurtigbufferfilene, starter du telefonen på nytt og bruker GPS igjen. Sjekk om problemet du sto overfor er løst.

Løsning 9: Bruk GPS-status og Verktøykasse-appen

GPS-status- og verktøykasse-appen er et nyttig og brukervennlig program som kan gi deg mye informasjon om enhetens GPS-innstillinger. Det kan også hjelpe i installasjonen av nødvendige oppdateringer for Assisted GPS Data, også kjent som A-GPS data. A-GPS-data forbedrer GPS-ytelsen til enheten din.

Last ned og installer GPS-status- og verktøykasse-appen fra Google Play. Det er en gratis app. Når appen er installert, kan du sjekke GPS-ytelsen din ved hjelp av appen og gjøre nødvendige endringer for å gjøre GPS-ytelsen bedre. Sjekk om GPS-en til enheten din fungerer bedre etter bruk av denne appen.

Last ned GPS-status og verktøykasse-appen

Løsning 10: Sikker modus

Mange apper bruker GPS-dataene på enheten din. Når disse appene ender opp med ødelagte filer, kan det begynne å påvirke enhetens GPS også. For å sjekke om appene kan forårsake et problem, bruk telefonen i sikkermodus og sjekk om den fungerer bra.

 • Trykk og hold på av / på-tasten på enheten til Power Options-skjermen kommer opp på enheten.
 • Trykk og hold nede Av / på-alternativet på skjermen til du merker en popup som spør om du vil starte enheten på nytt i sikkermodus.
 • Trykk på Ok, og enheten vil bli startet på nytt i sikkermodus.

Du vil merke ordene Safe Mode skrevet på skjermen for å bekrefte at du bruker enheten i Safe Mode.

Sjekk om GPS eller telefonens nettbrett fungerer i sikkermodus. Hvis det gjør det, kan problemet ligge i en av tredjepartsprogrammene du har installert på enheten din. Du kan gå tilbake til å bruke enheten i normal modus ved å starte telefonen på nytt som vanlig.

For å løse dette problemet kan du enten tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillinger, som vil fjerne alle data, inkludert alle appene du kanskje har installert på telefonen, og bringe programvaren til telefonen tilbake til de opprinnelige innstillingene. Trinnene for tilbakestilling av fabrikk diskuteres nedenfor.

På den annen side har du muligheten til å avinstallere appene du tror kan forårsake problemet.

Løsning 11: Oppdater firmware

Hvis du har forsinket en systemoppdatering i en betydelig periode, er det stor sjanse for at det kan påvirke GPS-en din. Hver oppdatering gir rettelser for feil og mulige problemer. Det er best å holde enheten oppdatert på en riktig måte, slik at telefonen har den nyeste versjonen av Android.

For å se etter oppdatering, gå til Innstillinger-menyen på enheten og trykk på Om enhet. Trykk nå på Kontroller oppdateringer, og hvis en oppdatering er tilgjengelig, installer du oppdateringen og sjekk om GPS-problemene dine blir løst etter at enheten er oppdatert.

Løsning 12: Tørk cache-partisjon

Cache-partisjonen på telefonen har filer som kan skape et problem for GPS-en hvis de blir ødelagt. Det kan til og med føre til et problem når du bruker andre apper på telefonen. Hvis du står overfor et GPS-problem, er det lurt å tørke cache-partisjonen på enheten din og la enheten din bygge nye hurtigbufferfiler, dette kan sikre at cache-partisjonen ikke forårsaker problemet.

 • Slå av telefonen
 • Trykk Volume Up, Power og Home-knappen sammen til telefonen vibrerer før den slås på.
 • Slipp av / på-tasten og fortsett å holde Volum opp og Hjem-knappen til du ser Gjenopprett-menyen.
 • Bruk nå Volum ned-tasten for å merke Tørk cache-partisjon fra menyen og bruk Av / på-tasten for å bekrefte valget.
 • Når cache-partisjonen er slettet, bruker du volumtasten for å utheve omstartalternativet og bekrefte omstarten med Power-tasten.

Når enheten din starter på nytt, må du sjekke GPS-en igjen for å se om problemet er løst.

Løsning 13: Tilbakestill fabrikkinnstillinger

Tilbakestill enheten til fabrikkinnstillinger for å bringe programvaren til enheten din i samme tilstand som den var da du først tok enheten ut av esken. Når du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillinger, slettes alle data inkludert appene du har lastet ned. Dette er grunnen til at det er viktig å lage en sikkerhetskopi av alle viktige data. Du kan enten lagre dataene på Cloud, eller du kan overføre dem til en annen enhet. Telefonen har også muligheten til å lage en sikkerhetskopi før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillinger.

 • Gå til Innstillinger-menyen på enheten din
 • Se etter sikkerhetskopi og tilbakestilling og trykk på den
 • Du kan merke og fjerne merket for alternativet for å lage en sikkerhetskopi
 • Mot bunnen av skjermen har du muligheten til å tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillinger, trykk på den.

Prosessen med å tilbakestille telefonen vil ta litt tid fordi alle dataene vil bli utslettet fra telefonen din. Telefonen starter på nytt. Kontroller om problemet ditt er løst etter omstart. Hvis enheten begynner å fungere, kan du gjenopprette sikkerhetskopien og begynne å bruke telefonen som vanlig.

Imidlertid, hvis problemet fortsetter, må du vurdere å ta telefonen til en profesjonell eller i produsentens utløp. Du kan få telefonen sjekket for fysiske problemer med antennen på telefonen. Hvis telefonen er under garanti, kan produsenten kanskje også erstatte den hvis antennen forårsaker et problem.

Hvordan kan jeg finne ut om GPS-problemet jeg står overfor er maskinvarerelatert eller programvare relatert?

For å finne ut hvor problemet ligger, kan du bruke et program som GPS Essentials som er tilgjengelig i Play Store. Last ned og installer GPS Essentials på telefonen. Nå åpner appen og trykk på Satellitter. Du vil legge merke til på skjermen din at telefonen vil prøve å koble til satellittene rundt jorden.

Når telefonen din ikke kan koble til noen av satellittene, er det en sjanse for at enheten enten står overfor et problem på grunn av en hindring eller at maskinvaren på enheten ikke fungerer som den skal.

På den annen side, hvis skjermen viser at satellittene kobler til, men GPS-en din fremdeles ikke fungerer som forventet, ligger problemet i programvaren til enheten din. Hvis programvaren er bekymringsfull, vil løsningene nevnt i denne artikkelen fungere for deg. Hvis problemet ligger i maskinvaren, må du vurdere å ta telefonen til en tekniker som kan sjekke enheten.

Hva skal jeg gjøre hvis GPS-en ikke forteller stedet nøyaktig?

Hvis du allerede har oppdatert Google maps og fortsatt finner GPS-en til enheten din som viser deg unøyaktige steder, er det en sjanse for at kompasset ikke er riktig kalibrert. Hvis enheten din får feil orienteringsinformasjon når du prøver å bruke en navigasjonsapp, må kompasset til Android-enheten din bli kalibrert.

Du trenger en app for å kalibrere kompasset til enheten din. GPS Essentials er en god app, tilgjengelig i Play Store, som kan hjelpe deg med å kalibrere kompasset til enheten din. Last ned og installer denne appen. Åpne den og trykk på Kompass.

For å kalibrere kompasset, må du bruke telefonen til å tegne figur 8 i luften. Når du vinker telefonen i lufta og skaper mønsteret til nummer 8, sidelengs, vil du kunne kalibrere kompasset. Tegn mønsteret et par ganger slik at kompasset til telefonen er riktig kalibrert.

Når kompasset er kalibrert, sjekk om GPS-problemet er løst.

Hvordan kan jeg oppdatere GPS-dataene mine?

Noen ganger kan enheten din ende opp med å vise unøyaktig plassering, eller GPS-en fungerer kanskje ikke fordi den sitter fast på en av GPS-satellittene, selv om den aktuelle satellitten ikke er innen rekkevidde. Dette fører til at GPS-en til enheten din viser feil informasjon. Ved å oppdatere GPS-dataene, vil du kunne løse dette problemet.

For å oppdatere dataene, kan du bruke en app som GPS Status og Verktøykasse. Appen er tilgjengelig i Google Play Store, hvor du kan laste ned og installere den gratis. Åpne appen og trykk hvor som helst på skjermen. Trykk på skiftenøkkelikonet for å få en rullegardinmeny, og trykk deretter på Administrer A-GPS-tilstand.

Trykk nå på Tilbakestill. Når det er gjort, gå tilbake til Administrer A-GPS-tilstand og trykk på Last ned. Når nedlastingen er fullført, har GPS-dataene blitt oppdatert. Etter at GPS-dataene er oppdatert, må du sjekke om GPS-en til enheten din fungerer som den skal igjen.

Disse løsningene skal fungere på alle Android-enheter. Hvis du fortsetter å få GPS-problemer, må du ta den til en profesjonell person for å sjekke om antennen er skadet. Hvis det er skade på antennen på enheten din, kan det forårsake problemet, og telefonen må byttes ut.

Du kan også lese: Slik fikser du Android-telefon eller nettbrett som ikke slås på