Skriftstørrelse for liten i apper på din iPhone eller iPad? Slik øker du det

De fleste iPhone- og iPad-apper som er designet anstendig med godt vare på skriftstørrelsen. Men det er noen apper som har skriftstørrelser som er for små til å være komfortabelt leselige. Eller noen ganger har brukere synshemming som gjør det stressende å lese teksten i en app. Å kunne øke skriftstørrelsen er en stor hjelp i disse tilfellene.

Tidligere kan du bare endre den grunnleggende skriftstørrelsen i iPhone eller iPad - dette påvirket ikke skriftstørrelsen til appene (spesifikt teksten i appene). Nå introduserte Apple to nye veksler som øker skriftstørrelsen på teksten i appene, noe som gjør dem mer leselige.

Innstillinger for tekststørrelse og større type endrer skriftstørrelse. Alle Apple-apper blir berørt av hver endring du gjør i disse innstillingene, og alle tredjepartsappene som støtter iOS's Dynamic Type blir også berørt. Dynamic Type er en funksjon som lar brukere veksle mellom skriftstørrelse på kompatible apper ved å finjustere innstillingen i Innstillinger-appen.

Hvordan øke tekststørrelsen på iPhone eller iPad fra skjerminnstillinger

Trinn 1. Åpne Innstillinger → Trykk på Display & Brightness.

Steg 2. Trykk på Tekststørrelse.

Trinn 3. Dra glidebryteren til høyre for å øke størrelsen. En omtrentlig fremstilling av hvordan teksten vil se ut vises over glidebryteren.

Tekststørrelse er bare en av innstillingene du kan bruke til å øke (eller redusere) skriftstørrelsen. Det er enda en tilgjengelighetsinnstilling som Apple satte i iPhone / iPad.

Endre skriftstørrelse på iPhone eller iPad fra tilgjengelighet

Trinn 1. Åpne Innstillinger → Bla ned og trykk på Tilgjengelighet.

På iOS 12 eller tidligere åpner du Innstillinger → Trykk på Generelt → Bla ned og trykk på Tilgjengelighet.

Steg 2. Trykk på Display & Text Size under VISION.

Trinn 3. Trykk på Større tekst.

Trinn 4. Slå på bryteren ved siden av større tilgjengelighetsstørrelser og dra glidebryteren.

Tekststørrelse og større type kan fungere i takt, og resultatet er at du får øke skriftstørrelsen til veldig store størrelser. Noen ganger for stor størrelse kan selvfølgelig skru opp grensesnittet og opplevelsen. Men denne funksjonen er nyttig når maksstørrelsen i tekststørrelse ikke er nok og du trenger å hakk den opp litt.

Det er alt, kompis!

Del dine tilbakemeldinger med oss ​​i kommentaren nedenfor. Kontakt oss på Facebook, Twitter og Instagram. Sørg også for å prøve ut iOS-appen din på iPhone og iPad.